– Kjemper for jobben sin

Enkelte United-journalister mener Ole Gunnar Solskjærs posisjon i United begynner å bli usikker.

Publisert Sist oppdatert

BBCs solide United-journalist, Simon Stone, skrev mandag at Ole Gunnar Solskjær, etter å ha erstattet José Mourinho, skal ha ment at det trengtes ni forsterkninger til for å få orden på  United.

Så langt har han fått tre.

Stone skriver også at det skal være en «frykt» internt i United om at hvis Liverpool vinner klart mot United om snaue to uker så kan det eksterne presset bli for vanskelig for eierne å ignorere.

Samtidig skriver Daily Mirrors United-journalist, David McDonnell, i tirsdagens utgave at Solskjær kjemper for jobben sin.

McDonnell var mannen som i 2018 bommet på at José Mourinho kom til å få sparken etter Newcastle-kampen 6. oktober, uansett, men ganske så nøyaktig ett år etter skriver han nå at Ed Woodward begynner å miste tålmodigheten med Mourinhos senere erstatter, Ole Gunnar Solskjær.

Flere av spillerne skal ifølge journalisten være forvirret av taktikken, og de skal ifølge McDonnell ha latt seg provosere over at nordmannen ba dem om å «sort your heads out» etter tapet mot Newcastle.

I saken skriver McDonnell det samme som Stone – at et klart tap mot Liverpool kan få konsekvenser.

The Suns United-journalist, Neil Custis, skriver i saker sammen med Richard Moriarty tirsdag at selv om Solskjær utad har skjermet spillerne sine så har han tatt dem knallhardt internt.

Selv etter 1-1-kampen mot Arsenal skal nordmannen, ifølge Custis, ha vært knallhard i sin interne evaluering med spillerne, som skal ha fått høre at ingen av dem en gang hadde kommet med på benken da han selv spilte.

Etter tapet mot Newcastle skal Solskjær ha fortalt spillerne at det var flaut og at «dere kommer til å sørge for at jeg får sparken».

Paul Hirst i The Times skriver at Solskjær frykter at et tap mot Liverpool vil sette ham under intenst press, selv om Hirst skriver at United-ledelsen skal være enig i at det er de enorme skadeproblemene som har en stor del av skylda for at situasjonen er blitt som den er.

Hos The Times er tonen likevel at ledelsen forstår at dette vil ta tid, og at det vil være tilgjengelig midler for å forsterke troppen i januar.

STORT PRESS: Engelsk presse begynner å skru det til rundt Ole Gunnar Solskjær.
STORT PRESS: Engelsk presse begynner å skru det til rundt Ole Gunnar Solskjær.

Neil Custis i The Sun skriver imidlertid ordrett at «flere spillere har mistet troen på Solskjær», og at manageren selv har innsett at de ikke vil lytte til ham. Han skal også ha fortalt dem at de kan komme til å angre på prestasjonene – siden en ny manager vil sende mange av dem på dør.

Det er bare to uker siden Ed Woodward ga Solskjær og prosjektet sin fulle støtte, men det virker altså ikke som om altfor mange i engelsk tabloidpresse mener det har særlig verdi.

Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, har imidlertid en annen inngang, litt mer på linje med Hirst i The Times. En United-kilde har nemlig fortalt ham at Solskjær har støtten til både Glazer-familien, Woodward og styret. Daily Stars Jeremy Cross, som ofte er blant de mest tabloide, har noe overraskende samme inngang som Mail og The Times – Solskjær har fortsatt støtte.

Så kan bare tiden vise hvordan dette går, og om dette er skriverier fordi engelsk presse lukter mulig blod eller om det faktisk har gått så langt at nordmannens jobb kan være i fare, spesielt hvis det går dårlig mot Liverpool.

Powered by Labrador CMS