– Alle har fokus på jobben

– Samtlige må prestere på det nivået alle vet vi kan. Det sier Chris Smalling foran mandagens storkamp mot Tottenham.

Publisert Sist oppdatert

Mens Eric Bailly og Victor Lindelöf har lagt beslag på de to stopperplassene i sesonginnledningen, har Smalling til nå måttet finne seg i å slite innbytterbenken. Men hvem vet, kanskje har de tos tafatte forestilling mot Brighton åpnet døren for en Smalling-retur til mandagens hjemmekamp mot Tottenham?

En ting er i hvert fall helt sikkert om vi skal dømme etter Smalling egne utsagn, og det er at den 28 år gamle londoneren er mer enn klar til å steppe inn dersom han blir bedt om det.

Overfor ManUtd.com forsikrer han også om at samtlige spillere er innstilt på å tilrive seg tre poeng i kamp mot Harry Kane & co.

– Vi har hatt god tid [siden Brighton] til å legge inn mye hardt arbeid på treningsfeltet, sier Smalling, og legger til at det mot Spurs blir om å gjøre å reise seg og vise hva som bor i laget.

LES OGSÅ: Preview – 1-0 for fjerde gang på rad?

Tilbake på hesteryggen

Det har gått åtte dager siden den forferdelige forestillingen på Amex Stadium, og Smalling innrømmer at han ville ha foretrukket å spille på lørdag fremfor å vente i ytterlige to dager på å kunne sette seg tilbake i sadelen igjen.

– Ja, for å være helt ærlig, så ville jeg heller det, siden det eneste du tenker på etter et nederlag er å slå tilbake. Så det har vært en lang helg. På den annen side har det gitt oss god tid til forberedelser, ekstra dager vi vil forsøke å dra fordel av.

CHRISTIAN ERIKSEN og HARRY KANE – to spillere å se opp for.

Et Spurs-lag med full pott

Og forhåpentlig vil de ekstra dagene vise seg å ha kommet godt med. Det trengs mot et Tottenham-lag som står med full poengpott etter i tur og orden å ha tatt skalpen på Newcastle [2-1] og Fulham [3-1].

Dette er selvsagt også Smalling klar over, og derfor ser han kveldens oppgave som en god mulighet til å vise at Manchester United, til tross for forrige ukes fadese, mener alvor.

– Etter et tap blir neste kamp desto viktigere, og det faktum at den skal spilles på Old Trafford, gjør at spillerne klarer å løfte seg deretter. Derfor er vi fast bestemt på å være klare for oppgaven.

«Jeg tror det blir om å gjøre å være taktisk bevisst og at samtlige spillere presterer på det nivået vi alle vet vi kan. Det handler om å stå frem og gi fansen tilbake for den fantastiske støtten de gir oss.»

Tette og jevne oppgjør

Og Smalling og venter seg en severdig affære mellom to gode lag.

– Begge lag har spillere som er i stand til å avgjøre fotballkamper, og begge lag er dyktige til å forsvare seg. Der ligger nok også grunnen til at disse kampene har vært så tette og jevne i de senere årene, mener han.

Men hva må til for å vinne?

– Jeg tror det blir om å gjøre å være taktisk bevisst og at samtlige spillere presterer på det nivået vi alle vet vi kan. Det handler om å stå frem og gi fansen tilbake for den fantastiske støtten de gir oss, sier Smalling avslutningsvis.

Ser du noen grunn til å slippe Smalling til mot Spurs, eller bør Eric Bailly og Victor Lindelöf få anledning til å vise at forestillingen mot Brighton var et engangstilfelle?

Powered by Labrador CMS