Hvor blir det av forsvarsmålene?

Chris Smallings åpningsmål mot Hull var den første scoringen av en forsvarsspiller denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Manchester United hentet Juan Mata, Ángel Di María og Ander Herrera, har det kommet stadig flere mål fra midtbanen. Faktisk står midtbanespillerne for 50 prosent av Manchester Uniteds scoringer denne sesongen.

11 av 22 scoringer har kommet fra midtbanen, mens Rooney, Van Persie og Falcao har scoret til sammen 10 mål. Det eneste målet fra de bakre rekker, ble scoret av Chris Smalling lørdag ettermiddag.

Det er veldig ulikt fra fjoråret. Da scoret Patrice Evra, Jonny Evans og de andre forsvarsspillerne til sammen 13 mål.

Juan Mata sørget med sine seks scoringer for at midtbanen til United endte på 20 mål, mens spissene scoret hele 58 mål forrige sesong. I tillegg scoret Uniteds motstandere til sammen tre selvmål.

Det betyr at forsvarsspillerne i fjor stod for 13,8 prosent av målene. Midtbanespillerne stod for kun 21,2 prosent av målene, mens spissene stod bak hele 61,7 prosent av Uniteds scoringer.

Denne sesongen står forsvarsspillerne kun for 4,5 prosent av Uniteds nettkjenninger, godt under en tredjedel av hva de klarte å produsere forrige sesong. Det er kanskje ikke så rart, ettersom backrekka stort sett har bestått av midtbanespillere denne sesongen. Mot Hull stilte United med to midtbanespillere på hver sin back.

Når det gjelder midtbanen, så står de som nevnt for halvparten av scoringene, noe som er mer enn dobbelt så mye som forrige sesong.

Den enes brød, den annens død, og Uniteds spisser har ikke klart å finne veien til nettmaskene så mange ganger som de kanskje skulle ønske. De får imidlertid en mulighet til å pynte på statistikken allerede tirsdag, når Stoke kommer på besøk til Old Trafford.

Powered by Labrador CMS