– Klubben traff spikeren på hodet med Solskjær

Chris Smalling forteller hvorfor det er viktig å ha med unggutta i sesongoppkjøringen, og at han tror Solskjær er rett man for deres utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Det er under to uker til juli, og starten på Uniteds sesongoppkjøring nærmer seg. Oppkjøringen pleier å være en arena for nye spillere, samt noen heldige fra akademiet, til å vise seg frem. 

I et intervju med klubbens egne nettsider, manutd.com, forteller Chris Smalling om det å hjelpe de unge lovende.

– Det er en stor del av jobben. Det får en til å huske tilbake til da en selv var ung og beveget deg oppover rangstigen. Man føler seg litt skremt av alle de store navnene, sier Smalling.

– Man vil jo hjelpe dem, og man vil se dem blomstre. Det er en spennende tid for dem. Jeg er sikker på at Ole Gunnar Solskjær tar med seg flere av de unge til sesongoppkjøringen.

LÆRER AV DE ELDRE: Chong og Gomes trener sammen med Smalling og Sánchez.

Videre forteller stopperen at oppkjøringen er en mulighet for unggutta å knytte bånd til de eldre spillerne. Selv om de ofte er på førstelagstreninger er det viktig å også bli kjent utenfor banen.

– Det neste steget for de unge er som regel å bli bedre kjent med spillertroppen. Det øker selvtilliten, og gjør at vi kan kreve mer. Før man virkelig kjenner noen er det vanskelig å kreve noe av dem. 

– Det er ikke alltid like lett. Media elsker å hause opp unge spillere, men til slutt handler det om å vise at du kan levere over tid. Alle kan ha en gjennombruddssesong, men man må kunne levere stabilt.

KAN VISE SEG FREM: Sjansen er nok stor for at vi får se mye til denne trioen når sesongoppkjøringen er i gang.

29-åringen trekker frem viktigheten av god utvikling for de unge og forteller at han har troen på nordmannen som skal sende dem på rett kurs.

–  Med Ole som manager, som har erfaringer fra klubben, har United truffet spikeren på hodet. Det er ofte at fansen, og også oss spillere, har lyst til å se unggutta i aksjon, men manageren vet når det er riktig å bruke dem, og når han skal gi dem pauser, sier stopperen og legger til: 

– De har lange karrierer foran seg og man vil ikke at de skal brenne opp alt kruttet for tidlig. Det fine med Manchester United er at vi har de trenerne som er best skikket til å utvikle spillere, slik klubben har gjort år etter år, avslutter Smalling.

Powered by Labrador CMS