– Ble redde av å se navnet hans

Chris Smalling skryter av sin tidligere stopperkollega Nemanja Vidic.

Publisert Sist oppdatert

Chris Smalling er Uniteds forsvarssjef, og han har i et intervju med United Review snakket om en annen tidligere United-forsvarssjef, nemlig Nemanja Vidic.

– Vida, som vi kalte ham, bare elsket forsvarsspill. Det snakkes mye om den mer glamorøse siden av spillet, og de tekniske spillerne, men du kan ikke slå [det å ha] en som Vida som en dominant og aggressiv figur i forsvarslinjen som bare ønsker å hindre mål. Det er i det store og det hele det vi er der for å gjøre som forsvarsspillere, og han var alltid utelukkende fokusert på det.

– Han hadde mange kvaliteter som gjorde ham til en fantastisk forsvarsspiller, men de to tingene som skiller seg ut for meg var hans lederskap og hans tilstedeværelse. Jeg er ganske sikker på at motstanderspillere ble redde av å se navnet hans på lagoppstillingen. Han hadde den fryktfaktoren.

Real Sociedad de Futbol v Manchester United - UEFA Champions League
TØFFING: Nemanja Vidic.

– Uansett om det var trening eller kamp ville ingen noen gang spille mot Vida, fordi han nølte ikke med å sparke deg i tillegg til ballen om han kunne ta den. Han var engasjert hver dag, smilte Smalling.

– Å spille med ham var en herlig erfaring. Hans aggresjon og dominans i kampene er noe jeg alltid har ønsket å bringe inn i mitt spill. Å kunne lære om disse kvalitetene ved siden av en av de beste forsvarsspillerne denne klubben har hatt, var briljant for meg. 

Det kan være vanskelig å snakke om Vidic uten å nevne Rio Ferdinand, og Smalling snakket ikke uventet også om det stoppersamarbeidet.

– Kommunikasjon var nøkkelen til hans fantastiske samarbeid med Rio, det er nøkkelen til ethvert defensivt partnerskap. Vida understreket alltid det til meg. Han og Rio kunne forutse trøbbel før det skjedde til tider fordi de leste spillet så godt og kommuniserte så godt sammen.

rionemanja
KOMMUNIKASJON ER NØKKELEN: Rio Ferdinand og Nemanja Vidic.

Les hele intervjuet om Vidic her.

Powered by Labrador CMS