Smalling best i klassen

United har ikke tapt med stopperduoen Chris Smalling og Jonny Evans fra start denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har stopperduoen Nemanja Vidic og Rio Ferdinand blitt regnet som blant Europas beste stopperduo, mens unge spillere som Jonny Evans, Chris Smalling og Phil Jones har blitt brukt som alternativer i mindre viktige kamper og i de to eldre guttas skadefravær.

Sir Alex Fergusons evne til å rullere på og å finne en trygg balanse i forsvarsfiren som passet spillernes kampprogram best mulig var blant hovedfaktorene for at skotten maktet å dra i land hele 38 troféer før han kastet inn håndkleet i mai 2013.

rionemanja
EXIT: Vidic forsvinner i sommer, men er også Rios dager på Old Trafford talte ved sesongslutt?

United har slitt en del med skader så langt denne sesongen, og David Moyes har ofte måttet rullert på midtstopperene, som følge av både tett kampprogram og skadesituasjonen.

Men hvem gjør det egentlig best som midtstopper? Det har vi i United.no sett nærmere på.

De unge er best

Hele syv forskjellige stopperpar har Moyes måttet sende ut på gressmatta så langt denne sesongen – i alle turneringer. Ringrevene Ferdinand og Vidic gjør det på langt nær like bra som de gjorde det i tidligere sesonger, og til tross for at de har ti starter sammen, er de langt i fra duoen som sanker flest poeng, eller slipper inn færrest mål for de regjerende ligamestrene.

For det er det nemlig superduoen Chris Smalling og Jonny Evans som gjør – de har nemlig ikke tapt sammen enda.

Screen Shot 2014-02-28 at 21.03.56

Smalling best – Vidic verst

Om man ser på hvem som har sanket inn flest poeng alene – uansett makker – ser tallene omtrent like ut som på forrige tabell. Ungpolene topper tabellen, mens de eldre ligger på bunn.

På Vidic’ 23 kamper fra start denne sesongen, står han med et poengsnitt på 1,5. Det står i stor kontrast til stopperkollega Smalling, som bare har tapt én kamp som stopper – på 11 starter.

Screen Shot 2014-02-28 at 21.34.48

Tidligere denne måneden, kunngjorde Vidic at han ikke blir å se i United-drakt etter nåværende sesong. I tillegg til det, har det florert i rykter om at Ferdinand forsvinner ut portene i sommer, til tross for at Moyes selv har forsøkt å koste bort ryktene.

Så da er spørsmålet; hvor mye har det å si at Vidic takker for seg, og dersom Rio forsvinner i sommer?

Powered by Labrador CMS