TIL UNITED? Victor Lindelöf, her i aksjon for Benfica høsten 2016.
TIL UNITED? Victor Lindelöf, her i aksjon for Benfica høsten 2016.

Ryktesaker, uke 1

Kommer han likevel?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 8. januar:

12.12: Samme avis skriver at United likevel kommer til å hente Victor Lindelöf fra Benfica, til tross for José Mourinhos uttalelser om at han ikke skal hente noen defensive forsterkninger i januar. Ifølge avisen skal Benfica ha blitt enige med hans tidligere klubb, Vasteras, om å betale dem 10 % av overgangssummen – altså £3.8 millioner. United skal ha sendt et offisielt tilbud til Benfica før jul.

12.10Daily Mirror skriver også at James Rodriguez skal ønske seg til Manchester United etter å ha kommet på kant med Real Madrid-sjef Zinedine Zidane. En overgangssum på £50 millioner er allerede nevnt.

12.05: Daily Mirror henviser til portugisiske O Jogo når de skriver at Bayern München ønsker å snappe Nelson Semedo foran United. Interessen for Benfica-backen ble meldt av diverse engelske medier i desember.

11.05: Nå svarer Patrice Evras agent på ryktene om en Juventus-exit.

– Det er ikke sikkert han vil forlate Juventus. Vi får se hva som skjer i løpet av de neste dagene, sier agentens hans Federico Pastorello.

Evra har også vært linket til Valencia. Les mer her.

Lørdag 7. januar:

11.45: Italienske Gazzetta skriver at Patrice Evra kan være på vei tilbake til Manchester United, mens Independent legger til at franskmannen kan være tiltenkt en plass i Mourinhos trenerapparat.

Fredag 6. januar:

13.50: Så har BBCs toppjournalister, Phil McNulty og Simon Stone, avvist at Morgan Schneiderlin skal ha en legesjekk hos Everton i dag. Not acurate, skriver de om ryktene vi skrev om klokka 12 – og som Manchester Evening News så mente å vite like etter.

13.20: Da er det som kom torsdag bekreftet: Benfica og Vesterås er enig om hvor mye Vesterås skal få i kompensasjon for å ha hatt Victor Lindelöf først. Det betyr at det hinderet er ryddet av veien før et mulig salg av svensken til United eller en annen klubb. O Jogo tror fortsatt overgangen kan skje, mens avisen Record ikke tror det blir noen avtale.

12.00: En herre  ved navn Dan King på Twitter melder at Morgan Schneiderlin skal gjennomføre en legesjekk hos Everton i dag, selv om det ikke er enighet om overgangssum. Må likevel legge til at jeg ikke kjenner til Dan King. Det står på profilen hans at han er sportsreporter, men så mye mer vet ikke jeg… Manchester Evening News meldte det samme som Dan King like etter. Så spørs det om de faktisk vet noe i denne saken.

11.00: Vi kan vel også ta med at Warren Joyce, nå manager i Wigan, har gitt Ravel Morrison ti dager på seg til å overbevise om at han er verdt en kontrakt der. Som de fleste vet har altså både Joyce og Morrison en kjent fortid fra United.

07.35. The Sun skriver også fredag morgen at United ikke vil forsterke med noen nye spillere i januar. De skal da heller ikke være interessert i Southamptons Jose Fonte, som torsdag kveld ba om overgang vekk fra dem.

07.25: Jose Mourinho skal være klar til å forlenge Michael Carricks 80.000 pund i uka-kontrakt med 12 nye måneder, skriver The Sun. United har fortsatt ikke tapt i noen av de 15 kampene veteranen har startet denne sesongen.

07.20: Joe Riley er nå svært nærme et utlån til Sheffield United i League One. Riley debuterte for United på venstrebacken under Louis van Gaal, men har kun spilt reservelagsfotball denne sesongen. Sheffield United er ligalederne i League One, og den mulige overgangen styrkes ved at Riley for noen dager siden på twitter skrev følgende:

07.15: Samtidig gjentar Daily Mail i dagens avis det de var inne på torsdag: United kommer trolig visstnok ikke til å kjøpe noen i januar, men Morgan Schneiderlin og Memphis Depay kan få lov til å forlate klubben. Det er United-journalist Chris Wheeler og tidligere Manchester Evening News-journalist Mike Keegan som har byline på saken. De skriver også at Everton fortsatt er favoritter for å få Schneiderlin og Depay. Schneiderlin foretrekker også en overgang til Everton.

07.10: Atletico Madrids Antoine Griezmann skal være lovet 220.000 pund i uka hvis han sier ja til en overgang til United. Det skriver The Sun. Bonusene vil også være de samme. Lønna vil i så fall matche det landsmannen Paul Pogba nå har i United. Det er altså ikke nå i januar, men til sommeren United håper å kapre 25-åringen.

Torsdag 5. januar:

20.15: Portugisisk presse har meldt mye (rart) om Victor Lindelöf. Da er det mye mer interessant at Vesterås-formann Bengt-Åke Nilsson nå sier til svenske Expressen at de forhandler med Benfica for å løse million-tvisten om hvor mye penger Lindelöfs moderklubb skal ha av en mulig overgang. Avisen skriver også at partene skal være enige. Expressen skriver at det skal være påtrykk fra United som har fått partene til forhandlingsbordet. Så får man bare se hvilken vei denne sagaen tar i resten av januar. Det er verdt å merke seg at Vesterås ikke har nevnt United med ett ord nå, kun Benfica, men at det er Expressens kilder som har nevnt United. Grupperingen Anno1904, som er et uoffisielt nyhetsorgan for den svenske klubben, melder også at avtalen mellom Benfica og Vesterås er i boks. Det skal altså ha vært denne avtalen som måtte på plass før overgangen kunne fullføres.

17.00: Jose Fonte, som var sterkt koblet til United sent i sommer, har levert inn en offisiell transfer request – altså fortalt Southampton at han vil forlate klubben….

16.40: Patrice Evra kommer IKKE til å gå fra Juventus til United i januar, skriver Daily Mail. Det skal nå være klart. Daily Mail skriver også at det trolig ikke kommer en eneste ny spiller til førstelagstroppen i januar-vinduet.

15.15: Jose Mourinho og United skal være i ferd med å miste tålmodigheten med Benfica over Victor Lindelöf og svenskens angivelige overgang til Old Trafford. I stedet skal United ha lagt 32,5 millioner pund på bordet for den greske midtstopperen til Roma, Kostas Manolas. Det er The Sun som melder dette.

08.45: Morgan Schneiderlin og Memphis Depay skal begge være nære ved å bli Everton-spillere. Det melder The Sun. Morgan Schneiderlin har, om vi skal tro tabloidavisen, allerede ha fortalt sine lagkamerater at han forventer å bli solgt til Everton snart, mens Everton-manager Ronald Koeman i utgangspunktet er interessert i å låne Memphis Depay før et eventuelt kjøp i sommer. United har imidlertid gitt klar beskjed på at Depay bare får dra om han blir solgt på permanent basis.

08.00: Den colombianske stjernespissen James Rodriguez har vært linket til både United og Chelsea, og en overgangssum på rundt 50 milioner pund har vært nevnt. Etter cup-kampen mot Sevilla onsdags kveld, der Rodriguez for øvrig scoret to da Real Madrid slo Sevilla 3-0, uttalte spissen til beIN SPORTS at han vil bli. – Vi går alle gjennom vanskelige perioder, men nå er det et nytt år har begynt og jeg blir.

Onsdag 4. januar:

19.08: Memphis Depay har blitt linket til en rekke klubber den siste tiden. Nå bekrefter en av klubbene, franske Nice, at de ikke er interessert. Nederlenderen blir i dyreste laget, ifølge Sky Sports

14.45: Går det mot Old Trafford-retur for Patrice Evra? Det er den populære franskmannens gamle lagkamerat Rio Ferdinand som nører oppunder spekulasjonene.
Evras agent, Federico Pastorello innrømmer ifølge The Mirror at den 35 år gamle venstrebacken kan være på vei til å forlate Juventus i januarvinduet, og Ferdinand følger opp på Instagram ved å stille følgende spørsmål til sin gamle forsvarskollega:

13.20: Manchester Evening News viser til ESPN, som skriver at både United og City holder øye med to unge Bury-spillere, nemlig den 17 år gamle midtbanespilleren Jordan Bedeau og 16 år gamle Callum Styles. Begge to har denne sesongen spilt seg inn på The Shakers’ førstelag i League One.

12.55: Ifølge Nottingham Post vurderer Manchester United et bud på Nottingham-angriperen Ben Brereton.
Brereton, som bare er 17 år gammel, har denne sesongen scoret flittig for klubbens U23-mannskap, og er allerede oppe i 14 mål på 19 opptredener.

07.55: Og når vi først er inne på The Sun, så viderebringer avisen også en (i overkant drøy?) påstand fra Foot Mercato (kjenner ikke til dem) om at José Mourinho vurderer et fremstøt mot den tidligere Chelsea- og Real Madrid-spilleren Lassana Diarra.
31-åringen spiller for tiden for Marseille, og Mourinho, som kjenner spilleren godt fra Real-tiden, hevdes å anse ham som den perfekte mann til å erstatte Morgan Schneiderlin på United-benken.

07.50: Det er mye snakk om Morgan Schneiderlin for tiden, og hvorvidt han vil bli solgt til West Bromwich eller Everton. Men, kanskje ender  han ikke opp i noen av de to Premier League-klubbene. Fra før av har det versert rykter om at Inter Milan er interessert, og nå skriver The Sun i en såkalt «Exclusive» at også Marseille har kastet seg inn i kampen om underskriften hans. Så hvem vet, kanskje ender Schneiderlin opp i hjemlandet?

Tirsdag 3. januar:

15.50: United vil denne uken gi Aston Villa tillatelse til å hente Sam Johnson på lån etter selv å ha hentet Joel Pereira tilbake fra Belenenses. Det er Daily Mail som skriver dette.

15.00: Sky Sports rapporterer at United og Everton fortsatt er i samtaler om en overgang for Morgan Schneiderlin, det til tross for at et bud på £19 millioner har blitt avvist av Old Trafford-ledelsen.

10.30: Portugisiske O Jogo melder ifølge The Telegraph at José Mourinho har bedt om at Joel Pereira returnerer fra utlånet i Belenenses.
United-manageren skal være fornøyd med den unge målvaktens spilletid i Portugal, men ønsker ham nå tilbake for å tre inn i rollen som Uniteds tredjekeeper.

10.20: £50 millioner. Det hevder The Sun at Real Madrid skal ha svart på en henvendelse fra Manchester United angående prisen på et eventuelt sommerfremstøt mot spanjolenes colombianske ving, James Rodriguez.
25-åringen, som ble hentet til Madrid etter Brasil-VM i 2014, sliter med spilletid på Santiago Bernabéu og ser ikke ut til å ha en fremtid der.
Også Chelsea har vist interesse for spilleren.

07.45: Flere medier, deriblant The Telegraph, melder at United har takket nei til et bud fra Everton på Morgan Schneiderlin. Budet, som hevdes å lyde på £19 millioner, ligger £5 millioner under Uniteds forlangende.
Dette er andre gang klubben har avslått en forespørsel om kjøp av franskmannen. Like før jul forsøkte West Bromwich seg med et bud på £13-18 millioner (størrelsen varierer fra kilde til kilde), men det er ventet at WBA vil prøve på ny. Hva Everton finner på, gjenstår å se.

Mandag 2. januar:

16.30: Dette er garantert ikke første eller siste gang dere leser om Victor Lindelöf denne vinteren, men Record og O Jogo skriver på mandag at svensken bare venter på at forhandlingene skal bli konkludert, slik at overgangen til Manchester United kan offentligjøres. Sport Witness har tatt en titt på vinklingen til de to avisene i Portugal, og oppsummeringen kan dere lese her.

08.10: Star on Sunday hevder at Chris Smalling står først i køen til å forlate Old Trafford dersom José Mourinho bestemmer seg for å blåse nytt liv i forsøket på å hente Victor Lindelöf fra Benfica.
Det påstås også at Everton, som allerede er linket til Morgan Schneiderling og Memphis Depay, følger situasjonen nøye.

07.50: José Mourinho håper ifølge The Sun å gjøre Real Madrid-stopper Pepe til en av sommerens nøkkelsigneringer. Etter sigende anser han den erfarne, 33-åringen som det perfekte cover for Uniteds nåværende midtstoppere.
Men, om Mourinho skal få det som han vil, må han først sørge for å gå seirende ut av knallhard konkurranse med blant andre pengesterke klubber i Kina.

07.45: Italienske Calciomercato er ikke snauere på det enn at de kliner til med påstanden om at Manchester United vil prøve å friste Tottenham med et bud på £80 millioner for Harry Kane. Det er Goal.com som har viderebrakt denne meldingen.

Powered by Labrador CMS