Ingen har klippekort

Gary Pallister sier at tiden der United hadde soleklare førstevalg på stopperplassene er over, og spår mye rullering fremover.

Publisert Sist oppdatert

På 90-tallet dannet Gary Pallister Uniteds stopperduo sammen med Steve Bruce (nåværende Hull-manager red.anm.), og Sir Alex Ferguson har ved flere anledninger uttalt at det er viktig å ha et solid fundament i forsvaret.

Mange valg

I de siste årene av skottens tid i United var det Nemanja Vidic og Rio Ferdinand som dannet den faste stopperduoen, men arven som David Moyes har tatt over, består nå av fem forskjellige spillere, som i følge Pallister, alle kjemper på lik linje om en plass i startelleveren.

– Det er ikke så mye slik lenger. Du kan ikke være avhengig av to spillere, som skal spille sammen hver eneste uke. Vi så det under Sir Alex. Man får raskt en idé om hvem som spiller best sammen, men du kan ikke forvente at de skal kunne spiller hver eneste kamp, sa Pallister, som ble storbritannias dyreste spiller da United kjøpte han fra Middlesbrough for 2,3 millioner pund i 1989.

Spillet har utviklet seg

Fotballen har utviklet seg gjennom årene, og Pallister mener at det kreves mye mer av dagens spillere, enn det det gjorde i hans tid.

– Spillerne i dag er mer atletiske enn de var da jeg spilte. De har six-packs og sportsvitenskapen i ryggen nå. Det betyr at de trenes til toppunktet sitt, men de er nødt til å hvile innimellom.

– Kampene kommer tett etter hverandre, og spillet har så høy intensitet. Spesielt når man spiller for Manchester United, og alle andre vil slå deg. Selv mot de svakeste lagene i serien, blir det tøffe kamper. Jeg tror Moyes prøver å finne ut hvilket stopperpar som er best, men alle kommer til å få spille. Det handler mer om bredde i troppen nå, og slik har det allerede vært i flere år.

Ikke som i Everton

Moyes har i flere år klart å få mye ut av en tynn tropp i Everton, og Pallister sier det er opp til skotten å klare å utnytte styrken av å ha større bredde.

– Han må tilvenne seg den store troppen, og det er en luksus han ikke hadde i Everton. En av de store styrkene til Sir Alex var å klare å holde alle fornøyde, og få alle til å føle at de bidro til felleskapet. David må finne ut av hvordan han gjør det nå.

Holder Evans høyt

Pallister kommer også med sin egen mening om hvem han ville foretrukket, i intervjuet som ligger ute på engelsk på ManUtd.com.

– David prøver å finne det beste stopperparet. Rio og Vidic startet sesongen, men de slapp inn noen enkle mål. Det var ikke bare deres feil, det handlet om laget. Nå har Rio vært i skuddlinjen en stund, og Vidic havner der noen ganger også. Jeg synes Rio bør behandles slik som Ryan Giggs og Paul Scholes. Nemanja har vært skadet og bør ikke spille hver kamp.

– Moyes har andre veldig gode spillere i Smalling, Jones og Evans. Jeg synes Evans var fantastisk forrige sesong, og jeg føler at han fort kan bli et førstevalg.

– Phil Jones har spilt både midtbane og høyreback, og man kan synes synd på Phil av den grunnen. Jeg ville aldri ha ønsket å bli spilt på de posisjonene, for man får ingen rytme om man blir flyttet rundt på. Men, det er kanskje noe han må godta fordi han er god der også.

– Moyes jobber kanskje for å finne det beste paret, men det er ikke tvil om at alle alternativene kan gå inn i fireren bak der og gjøre den sterk.

 

 

Powered by Labrador CMS