– Kapteinen var fremragende

AVISRUNDEN: Rooney var banens beste, melder Daily Mirror, og kapteinen får skryt fra flere hold.

Publisert Sist oppdatert

Supportervolden tar naturligvis (og dessverre) mye plass i de engelske søndagsavisene, men det står også litt om fotballen som ble spilt i Englands 1-1-kamp mot Russland.

Her er noe av det som ble skrevet i engelske medier etter lørdagens landskamp (der vi selvsagt prioriterer å se på det som omhandler United-spillere på en eller annen måte).

Douglas Alexander, Sunday Times

Vel, vi kan ikke legge skylden for denne på Wayne, kan vi? Han hadde allerede gått ut, blitt erstattet av Jack Wilshere med 12 minutter igjen. England ledet, Russland så ikke ut som om de ville utligne. Frem til, naturligvis, Berezutskij gjorde det helt på slutten.

Han svarte på spørsmålene [som var stilt vedrørende det at han skulle spille på midtbanen]. Han utførte de enkle pasningene, og ble ikke trukket for mye mot sin tidligere posisjon. Han fulgte russernes løp samvittighetsfullt. Han stod stille de gangene det var det riktige å gjøre.

Men England savnet avslutteren Rooney lørdag kveld, og kanskje hadde vi helt glemt den delen i alt snakket om å putte ham på midtbanen. Lallana kan ikke avslutte som Rooney. Sterling kan ikke. Alli kan, men gjorde det ikke da han kunne headet forbi Akinfeev.

Rooney russland
SAVNET: Rooney gjorde en god jobb på midtbanen, men Sunday Times’ reporter skulle gjerne sett at scouseren hadde fått en del av avslutningsmulighetene som Lallana og Sterling fikk.

Dominic Fifield, The Guardian

Kanskje Rooney på midtbanen ikke var gambling likevel. Det virket som en merkelig anledning å velge til å begynne å bruke Rooney på midtbanen på dette nivået, men han dikterte sitt lags prestasjon på samme måten som for Manchester United i forrige måneds FA-cupfinale, det var logikk bak taktikken.

Men vil det fungere mot waliserne? Det virker lite sannsynlig at Rooney vil få like mye tid og rom, og kanskje er det en anledning der Jordan Henderson eller Jack Wilshere bør komme inn for å beholde kontrollen på midtbanen i en litt mer forsiktig lagoppstilling.

Trofe fa
VIKTIG: For United i FA-cupfinalen, og også for England lørdag kveld.

John Cross, Daily Mirror

Chris Smalling – 6. Hadde en god wrestlingkamp med Dzyuba, og hadde han i lomma.

Wayne Rooney – 8. Banens beste spiller. Utmerket prestasjon, strødde baller rundt, sjefet over midtbanen.

Chris Smalling England og Nani
VANT BRYTEKAMPEN: Chris Smalling, her i duell med Nani i en av oppkjøringskampene.

Tidl. landslagssjef (midlertidig) Peter Taylor, Sky Sports

Chris Smalling – 7. Som Cahill hadde Smalling en brukbar kamp. Russland var ikke noen voldsom trussel. De hadde en stor spiss i Artom Dzyuba, men Cahill og Smalling skal kunne håndtere det. Men jeg ville ville likt å se målet igjen siden jeg tror enten Smalling eller Cahill skulle pilt av gårde til bakerste stolpe for å hjelpe Rose [i duellen med Berezutskij].

Wayne Rooney – 8. Det var litt gambling av Hodgson å bruke Rooney på midtbanen, men kapteinen var fremragende. Hans pasningsspill var briljant, og han fikk England til å fungere mens han var på banen. Han var alltid tilgjengelig til å motta ballen, og han jobbet ekstremt hardt.

rooney6'
JOBBET HARDT: Wayne Rooney.
Powered by Labrador CMS