– De er klubbens fremtid

Med tre lovende stoppere i stallen er det slett ikke sikkert at David Moyes vil hente inn en erstatter for Nemanja Vidic.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det altså klart at Nemanja Vidic forlater United etter årets sesong. I tillegg til at serberen forsvinner er det sannsynlig at også Rio Ferdinand og Patrice Evra er ferdige i klubben denne sommeren, noe David Moyes ikke utelukket på fredagens presskonferanse.

Det betyr at United kan miste tre spillere med en gjennomsnittsalder på 33 år som har spilt mer enn 1,000 kamper til sammen.

Med tre såpass rutinerte forsvarere på vei bort mener naturligvis mange at David Moyes må hente inn erstatninger. Skotten selv vurderer imidlertid å gi den yngre garde tilliten.

– Vi har to landslagsspillere fra England og én fra Nord-Irland. De er klubbens fremtid og det er de vi vil bygge videre rundt, sier Moyes som naturligvis sikter til Phil Jones, Chris Smalling og Jonny Evans.

– Jeg mener at midtstopperplassen er den vanskeligste posisjonen for en ung spiller i dag. Se på angriperne i Premier League med Sergio Agüero, Luis Suarez, Robin van Persie og Wayne Rooney. Det å være en ung midtstopper er ikke enkelt.

– Forhåpentligvis kan de utvikle seg til erfarne stoppere som kan være her de neste fem-seks årene. Det er tanken.

Likevel erkjenner Moyes at tapet av bautaen Vidic vil merkes.

– Vi mister en karakter i Nemanja. Han er en forsvarssoldat. Ikke mange fortjener den tittelen, men «Vida» gjør det. Vi vil savne det.

– Men fotballen forandrer seg og vi må bare gå videre. Er det én klubb som har bevist det så er det denne.

Powered by Labrador CMS