Welbeck reddet England

Danny Welbeck utliknet for England rett før slutt i åpningskampen mot Spania i U21-EM. Les hvordan United-spillerne presterte.

Publisert Sist oppdatert

England spilte i kveld mot Spania i første gruppespillkamp i Europamesterksapet for U21-landslag i Herning i Danmark. United-trioen Chris Smalling, Tom Cleverley og Danny Welbeck spilte alle fra start for Stuart Pearces mannskap. Det samme gjorde United-aktuelle Phil Jones, mens David De Gea voktet buret for spanjolene.

Spania begynte best, og Ander Herrera sendte de rødkledde fra den iberiske halvøy i ledelsen etter 14 minutter. Reprisene viste at det som først så ut som et hodestøt fra Zaragoza-spilleren, egentlig var en soleklar hands. Dette fikk imidlertid verken spillere eller dommertrio med seg, og målet ble stående.

Spania hadde ballen mest gjennom hele kampen, og det så lenge ut til at det gikk mot et tap for de engelske spillerne. United-duoen Smalling/Welbeck og Tottenhams Kyle Walker ville det imidlertd annerledes.

Det gjenstod tre minutter av full tid da Chris Smalling avanserte med ballen fra sin midtstopperposisjon og fant en for dagen svært god Kyle Walker ute på høyresiden. Walker trakk seg inn i banen, og fant Danny Welbeck i 16-meteren med en smart stikkball mellom Spanias forsvarere. Welbeck vendte elegant opp og plasserte ballen iskaldt forbi en sjanseløs De Gea, og plutselig var lagene like langt.

Begge lag hadde noen halvsjanser etter utlikningen, men de helt store farlighetene uteble. Dermed kan både England og Spania ta med seg ett poeng videre i mesterskapet. I den andre kampen i gruppen slo Tsjekkia Ukraina tidligere i ettermiddag. Neste runde i gruppen spilles onsdag da England møter Ukraina og Spania møter Tsjekkia. Også disse kampene vises på Viasat Fotball/Viasat Sport HD.

Slik spilte de

Chris SmallingVar sammen med Kyle Walker Englands beste spiller denne kvelden. Rolig og bunnsolid defensivt, med mange viktige inngripener. Ser ut til å funnet tonen med Phil Jones i midtforsvaret. Startet angrepet som førte til Englands utlikning.Tom CleverleyUtrettelig innsats fra sin posisjon til høyre på midtbanen. Kanskje ikke like mye involvert som han hadde ønsket, men energisk og løpsvillig. Ble tatt ut til fordel for Scott Sinclair etter 81 minutter.Danny WelbeckLitt i samme bås som Cleverley; jobbet og slet, men greide ikke å skape det helt store – før han satte inn utlikningen helt på tampen. Spilte på topp sammen med Daniel Sturridge, og gjorde det som er viktigst for en spiss – nemlig å score mål.Phil JonesJones er fortsatt offisielt Blackburn-spiller, men mye skal nok skje om han ikke er å se i den røde United-drakta fra neste sesong av. Så ut til å ha funnet tonen med Chris Smalling. Rolig og god i oppspillsfasen – en del av spillet han har utviklet gjennom å spille på midtbanen?David De GeaSir Alex Ferguson har uttalt at han vil hente Atletico Madrid-keeper David De Gea til Old Trafford denne sommeren, og oddsen er nok lav på at dette også kommer til å skje. De Gea leverte en solid kamp, og leverte blant annet en redning i verdensklasse mot slutten av førsteomgang. Sjanseløs på målet.

HER er en oversikt over alle kampene i mesterskapet.

Powered by Labrador CMS