Dette er nøkkelduellene

Disse slagene må United vinne dersom de skal revansjere seg mot Liverpool på søndag.

Publisert Sist oppdatert

Søndag sparkes kanskje det største slaget i England i gang når Manchester United tar imot Liverpool.

Temperatur, lidenskap, konflikter og innsats er naturligvis nøkkelord i det som vil bli en følelsesladet kamp som inneholder flere spennende og avgjørende dueller.

Hvilke nøkkeldueller må United vinne for å revansjere seg mot Liverpool på søndag? MEN har plukket ut fem nøkkeldueller vi har valgt å se nærmere på.

Nå har det vist seg at det å tippe elleveren til United før kamp ikke er blitt noen enklere oppgave å mestre etter at Sir Alex Ferguson forsvant og David Moyes tok over taktikktavla, men disse ti spillerne vil uansett høyst sannsynlig bli involvert i løpet av rivaloppgjøret på Old Trafford søndag.

Adnan Januzaj vs. Glen Johnson

JanuzajJohnson

Spillerbørs

EA Sports Player Performance Index: 12 vs. 14

WhoScored.com: 6,84 vs. 7,17

Det kan nok argumenteres at vel mye ansvar har blitt lagt på de 19 år gamle skuldrene til Adnan Januzaj etter gjennombruddet i høst, men det er umulig å ignorere det faktum at United presterer bedre med unggutten på banen. Likevel har Moyes hatt til vane å gi Januzaj regelmessige pauser i år, og vraket blant annet vingen i den viktige kampen mot Olympiakos.

Ser vi på kampene mot lagene i topp fem (syv kamper), har ikke Moyes gitt mye tillit til Januzaj som kun har fått starte mot Chelsea og Tottenham. Kun borte mot Arsenal fikk han komme inn fra benken.

Det er uansett nok av høyrebacker som har fått kjørt seg mot 19-åringen hittil i år, og på søndag er det Glen Johnson som må passe på at han ikke blir sendt til Sir Matt Busby Way for å kjøpe belgisk vaffel. Johnson gjenopplivet nærmest karrieren på imponerende vis etter overgangen fra Portsmouth i 2009, men har nok dalt litt siden den gang.

Engelskmannens største styrker finner vi definitivt i den offensive delen av spillet, og det spørs nok om ikke Brendan Rodgers vil be 29-åringen om å først og fremst konsentrere seg om det defensive på Old Trafford. Hvis ikke kan det fort være duket for Januzaj-show.

Wayne Rooney vs. Steven Gerrard

Spillerbørs

EA SportsPlayer Performance Index: 26 vs. 26

WhoScored.com: 7,64 vs. 7,73

Kampens to sikreste kort finner vi i Wayne Rooney og Steven Gerrard som også vil være de to spillerne som har kjent rivaliseringen på kroppen flest ganger i tilsvarende oppgjør tidligere (Rooney: 17 kamper, Gerrard: 31 kamper).

Dette er to spillere som vet hva det handler om og ikke vil gå stille i dørene.

Selv om Rooney på papiret vil plasseres med Robin van Persie på topp, ligger alt til rette for en lidenskapelig fight mellom de to profilene på midtbanen. Gerrard har som vanlig vært en viktig brikke i Liverpool-laget, selv om 33 åringen ikke er like dominerende som tidligere, og er gjerne spilleren som mater Luis Suarez og Daniel Sturridge fra sin dype midtbanerolle.

En Rooney som fra før av liker å falle dypt for å involvere seg vil nok finne det fristende å forsøke å ta ut erkerivalen på midtbanen.

Phil Jones vs. Luis Suarez

JonesSuarez

Spillerbørs

EA Sports Player Performance Index: 14 vs. 41

WhoScored.com: 7,32 vs 8,63

Det er vanskelig å si hvilke av de fire stopperne Phil Jones, Chris Smalling, Nemanja Vidic og Jonny Evans som vil få tillit på søndag, men vi antar at Moyes fortsetter å stole på de to førstnevnte som var så solide mot West Bromwich.

Hovedtrusselen fra Merseyside vil uansett representeres av Luis Suarez som utvilsomt er inne i sin beste sesong i England. Uruguayaneren har en trøblete historie med United, men vil antageligvis ikke møte erkefiende Patrice Evra i altfor mange direkte dueller fra sin spissposisjon.

Den oppgaven faller heller til formsterke Jones som må vise Moyes at han er solid nok i storkamper som denne til å spille fast i midtforsvaret neste sesong. Suarez har flest mål og målgivende i årets Premier League, men har kun én seier og én scoring mot United.

Robin van Persie vs. Martin Skrtel

Spillerbørs

EA Sports Player Performance Index: 21 vs. 16

WhoScored.com: 7,23 vs. 7,44

Selv om Liverpool (35) ligger på en sterk andre plass, har laget sluppet inn langt flere mål enn Chelsea (22), City (27), Everton (27), Arsenal (28)  og United (31), mye takket være et ruskete forsvar.

Manchester United Training Session

Mot United må stopperparet Martin Skrtel og Daniel Agger håndtere Rooney og Van Persie.

Mens Skrtel har hoppet opp og ned fra himmel til helvete og vært involvert i mål i både positiv og negativ forstand for Liverpool, går stadig ryktene om en utilfreds Van Persie i United. Nederlenderen stortrives imidlertid ved de store anledningene og har en tendens til å prestere når det gjelder. Brutale Skrtel bør være på vakt.

Chris Smalling vs. Daniel Sturridge

Spillerbørs

EA Sports Player Performance Index: 12 vs. 30 WhoScored.com: 7,11 vs. 7,61

Av de nevnte duellene er det nok Smalling som står i størst fare for å ikke få en plass i startelleveren, men selv om 24-åringen har vært variabel på høyreback har han vist gode tendenser i midten.

Får han tillit blir han nødt til å håndtere en Sturridge (18 mål på 19 kamper) som scorer på det som kan scores på om dagen. Med Sturridges fart, touch og avslutningsegenskaper må spissen markeres som han har alle tre poengene i shortsen av Smalling så fort han nærmer seg Uniteds spanske sisteskanse.

Det forventes mange isolerte dueller én mot én for Jones og Smalling som fort kan bli avgjørende.

 

Powered by Labrador CMS