Ønsket til akademiet

Denne mannen kan bli helt sentral når United gir akademiet en sårt tiltrengt overhaling.

Publisert Sist oppdatert

Han kom gjennom i det samme kullet som Davd Beckham, Paul Scholes, Nicky Butt samt brødrene Gary og Phil Neville. Men til tross for lovende fremtidsutsikter fikk aldri Chris Caspers noen stor spillerkarriere. Et dobbelt benbrudd i en alder av 24 år endte karrieren hans, men siden har Casper gjort seg bemerket som trener.

Nå er han høyaktuell for en sentral rolle i Uniteds akademi, melder The Times (obs! betalingslink)

Jobber allerede for United

United kommer trolig til å ansette en rekke nye trenere til akademiet i nærmeste fremtid og Casper kan bli en av dem som får i oppgave å gjenoppbygge United-akademiets renomé.

STYRKER AKADEMIET: Manchester United vil trolig gjøre flere ansettelser i nær fremtid for å bedre situasjonen for akademiet.
STYRKER AKADEMIET: Manchester United vil trolig gjøre flere ansettelser i nær fremtid for å bedre situasjonen for akademiet.

Casper har allerede vært tilknyttet United i fem og et halvt år i rollen som Premier League club support officer og jobbet med å implementere de nye reglene i Elite Player Performance Plan.

Casper, som også har lignende roller i Newcastle og Liverpool, ble den yngste manageren i ligaen da han overtok Bury i 2005 og har siden hatt trenerjobber i Grimsby og Bradford. 

Manchester United har ikke ansatt en ny akademisjef siden Brian McClair sluttet i mai for å jobbe i det skotske fotballforbundet. John Murtough og Uniteds klubbsekretær John Alexander har hatt det midlertidige ansvaret for akademiet. 

Fikk nei fra Tottenham-trener

Uniteds akademi har fått kritikk for å ha sovet i timen, og særlig Manchester City har plukket opp mange lokale talenter til sitt nye storslåtte anlegg i Eastlands. Der har City blant annet 25 heltidsanatte trenere for de yngste spillerne, mens United bare har en brøkdel av dette antallet til å ta seg av de yngste, skriver Times.

Tidligere denne uken fikk United nei fra Tottenhams utviklingssjef John McDermott.

Powered by Labrador CMS