Henriquez på benken

Men Chile vant allikevel og er klare for semifinale i Copa América.

Publisert Sist oppdatert

Ángela Henriquez, United-spissen som i sesongen som gikk hadde så stor suksess utlånt til Dinamo Zagreb, har fått relativt lite spilletid så langt i Copa América. 45 minutter, alle i gruppemøtet med Bolivia, er alt han har blitt tilgodesett med av den chilenske landslagssjefen.

Dette har imidlertid ikke innvirket på lagets resultater, og vertslandet Chile regnes nå – ved siden av Argentina – som kanskje den største favoritten til å gå helt til topps i mesterskapet.

Etter 2-0 over Ecuador, 3-3 mot Mexico og hele 5-0 over gruppetoer Bolivia, gikk chilenerne natt til torsdag hen og beseiret Uruguay 1-0 i kvartfinalen. Nå venter vinneren av kommende natts oppgjør mellom Bolivia og Peru i det siste hinderet før en eventuell finale i Santiago den 4. juli.

Det var Juventus-backen Mauricio Isla som sørget for vinnermålet i nattens kamp da han etter 81 minutter banket ballen inn i hjørnet fra 25 meter. En strålende scoring, vel verdt en semifinalebillett.

2 utvisninger

Uruguay avsluttet for øvrig oppgjøret med bare ni mann på banen. Edinson Cavani (2 gule) måtte rusle etter 63 minutter, mens Fucile fikk marsjordre etter 88, også han etter å ha pådratt seg to gule.

P.S1: Som oppladning og motivasjon til oppgjøret mot Uruguay, skal det chilenske laget ha sett filmen 33, basert på historien om gruvearbeiderne som i 2010 var innesperret 700 meter under bakken i 69 dager.

P.S2: Natt til lørdag er det Ángel Di María og Marcos Rojos tur til å spille kvartfinale når Argentina møter Colombia klokken 01.30.

Powered by Labrador CMS