Kan Sánchez hjelpe Chile til nok et Copa América-gull?

Etter noen dager med europeisk landslagsfotball, tar europeerne en pause, og overlater fotballen til søramerikanerne når de skal spille Copa América!

Publisert Sist oppdatert

Klokken 02:30 natt til lørdag sparkes Copa América i gang i Brasil. Åpningskampen spilles mellom vertsnasjonen og Bolivia.

Den eneste Manchester United-spilleren som skal delta i mesterskapet er Alexis Sánchez. Han skal representere Chile. 

30-åringen skal ikke ut i aksjon før natt til førstkommende tirsdag klokken 01:00. Sammen med det chilenske landslaget skal de møte Japan i deres første kamp.

Chile i gruppe C sammen med Ecuador, Japan og Uruguay og spiller følgende tidspunkt:

Kamp 1: Japan – Chile: tirsdag 18.6. kl: 01:00
Kamp 2: Ecuador – Chile: lørdag 22.6. kl: 01:00
Kamp 3: Chile – Uruguay: tirsdag 25.6. kl: 01:00

Det er i alt tre grupper med fire lag i hver gruppe. Alle enere og toere går videre, og de tar følge med de to beste treerne. Det vil si at av de 14 lagene som spiller i gruppespillet vil åtte gå videre til en kvartfinale.

KAN TA HAT-TRICK: Om de vinner turneringen i år vil Chile vinne sin tredje Copa América på rad.

Alexis Sánchez og Chile har vunnet de to siste utgavene av turneringen (i 2015 og 2016) som også er deres to første Copa América-titler. Begge finalene ble spilt mot Argentina og vunnet på straffespark. Både i 2015 og 2016 sto det 0-0 etter ekstraomgangne. 

Sánchez møter en tidligere lagkamerat fra Manchester United i Antonio Valencia. Høyrebacken skal også spille i mesterskapet, men spilte sine siste minutter for Manchester United i sesongavslutningen mot Cardiff og er ikke lenger en Manchester United-spiller.

Powered by Labrador CMS