Ryktesaker, uke 42

OPPDATERT 18.40 Tysk stjerneskudd er det siste navnet som skal ha dukket opp på blokka til Ferguson, mens Stokes manager benekter United-retur for Ryan Shawcross.

Publisert Sist oppdatert

Her samler vi United-relaterte rykter i én enkelt sak. Dermed blir lett å finne for alle som elsker slike, og lett å unngå for de som bryr seg mindre.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndagens rykter:

18.40 Ryan Shawcross har blitt aet til en overgang til United (se fredag klokken 09.30), men Stoke-manager Tony Pulis avviser at de vil selge i januar.

– Det er null sjanse for at det skjer. Ryan er kapteinen vår og er på landslaget, selv om han bare er 25 år gammel.

14.10 Det er ingen mangel på potensielle friere til Javier Hernandez, skal vi tro ryktene. Den siste klubben som har meldt seg på er Atletico Madrid. Klubben fra hovedstaden er klar over at det skal vanskelig gjøres å holde på Falcao, og har allerede begynt å lete etter en erstatter. Det ryktes at et bud på £12 millioner er det som skal til for at Ferguson skal vurdere et salg.

09.00 Det har i lange tider vært snakk om at Ferguson har et godt øye til Robert Lewandowski, men nå figurerer også en annen Dortmund-spiller i ryktespaltene. Ilkay Gundogan er opprinnelig tyrkisk, men spiller landslagsfotball for Tyskland, og er en av de store talentene i Europa. Skulle Sir Alex bestemme seg for å hente tyskeren, vil han i følge The Daily Star måtte regne med konkurranse fra Tottenham og Andre Villas-Boas. Prislappen skal være på £20 millioner for spilleren som fyller 22 år førstkommende onsdag.

Fredagens rykter

18.35 Nani er, ifølge VitalFootball, i søkelyset til AC Milan og Juventus. United vil ha £20 millioner for portugiseren, men kan måtte ta til takke med £12 millioner.

09.30 Ryan Shawcross forlot Manchester United etter bare to innhopp for klubben. Ifølge Daily Mail vurderer imidlertid Sir Alex Ferguson nå å hente ham tilbake. Stoke-kapteinen, som var i England-troppen til kampene mot San Marino og Polen, har 18 måneder igjen av kontrakten på Britannia. Chelsea og Tottenham skal også være interesserte i den robuste stopperen.

Torsdagens rykter:

15.40 Så dukker CaughtOffside opp med meldingen om at Juventus stiller seg åpen for tanken på å sende Arturo Vidal (se under 15.25) til Old Trafford. Forutsetningen er imidlertid at Manchester United sender Wayne Rooney motsatt vei!

15.25 Juventus’ defensive midtbanespiller Arturo Vidal nevnes stadig vekk i forbindelse med Manchester United. Nå avviser imidlertid den 25 år gamle chileneren at han er på vei bort fra Juve. Overfor La Stampa og gjengitt av talkSport, sier Vidal at han trives godt der han er, og at han ikke har ønske om et klubbskifte.

15.15 Serie A-klubben Fiorentina skal være svært interessert i Javier Hernandez. TalkSport skriver i hvert fall at manager Vincenzo Montella har identifisert meksikaneren som den ideelle spisspartner for montenegrineren Stevan Jovetic.

11.30 Manchester Evening News mener å vite at United vurderer kjøp av Portos James Rodriguez i januar. Den 21 år gamle colombianeren har flere ganger tidligere vært aet til en overgang, men hittil har det blitt med snakk og skriverier. Dersom et kjøp av Rodriguez, som av mange sammenliknes med en viss Cristiano Ronaldo i spillestil, virkelig blir noe av, kan det fort signalisere slutten på Nanis United-karriere. Han er fra før av rapportert å være i søkelyset til både AC Milan og Juventus.

Onsdagens rykter:

15.00 Celtics kenyanske midtbanespiller Victor Wanyama ble så sent som i går aet til en januarovergang til Old Trafford. I dag melder Daily Express at Glasgow-klubben har reagert på ryktene ved å tilby spilleren en ny og forbedret kontrakt. Kilden siterer Wanyamas agent, Ivan Modia, som bekrefter klubbens ønske om å binde ham til Celtic Park utover den nåværende kontraktsperioden som utløper i 2014.

09.50 Det begynner å bli slutt på Federico Machedas tålmodighet. Den italienske spissen har ikke vært å se i kampsituasjon siden han fikk et 36 minutter langt innhopp mot Wigan i romjulen i fjor, og nå synes begeret å være fullt. I hvert fall om vi skal tro agenten hans, Giovanni Bia. Ifølge ForzaItalianFootball sier Bia at dersom det ikke skjer noe positivt i mellomtiden, ønsker romeren seg bort i januar.– Da vil vi i så fall prøve å finne alternative løsninger for ham. Jeg vil ta en prat med Sir Alex en av de nærmeste dagene, sier Bia videre, og røper at både tyske og spanske klubber meldte sin interesse for klienten hans i sommer, men at United ønsket å beholde ham.– Jeg håper bare at de forstår situasjonen og lar ham dra i januar, for det finnes ingen fornuft i å en 21-åring sittende på benken.

Tirsdagens rykter:

11.30 CalcioMercato skriver tirsdag at AC Milan vurderer å legge inn bud på Nani. Portugiseren er angivelig på vei bort fra Manchester United. Manchester Evenings News skriver samtidig at Thomas Ince trolig blir hentet inn dersom kantspilleren forsvinner.

08.45 Dukker det opp nok en japaner på Old Trafford? I forrige uke skrev Sport Witness at tyske kilder aer Manchester United til midtbanespilleren Hideto Takahashi. Nå skal Takahashi også ha bedt klubben sin, FC Tokyo, om å få lov til å forlate hjemlandet til fordel for en overgang til England og Manchester United. Det skriver 4-4-2.

Takahashi, som fyller 25 den 17. oktober, skal lenge ha vært i søkelyset til Bundesligaklubbene Hamburger SV og Borussia Mönchengladbach, og prisen antydes å ligge på rundt €3 millioner.

Japaneren beskrives ellers som en defensiv midtbanemann som også kan benyttes som midtstopper. Han har til nå spilt to landskamper for Japan.

Mandagens rykter:

19.30 Chicharito, som i debutsesongen 2010/11 skjøt seg inn i alle United-supporteres hjerter, har ikke helt fått det til å klaffe siden. Fra tilnærmet fast plass i førsteelleveren og scoringer nærmest på bestilling, har meksikaneren fått mindre og mindre spilletid. Hittil i høst står han med bare tre kamper fra start, tre fra benken og kun én fulltreffer.

Nå spekulerer Calciomercato.com i om meksikaneren ønsker seg bort fra Old Trafford. Hernandez har angivelig innsett at køen er for lang, og at det mest gunstige er å bytte klubb. Både Arsenal og Fiorentina følger spent med på situasjonen.

13.25 AC Milans tyske midtbanespiller, Kevin-Prince Boateng, var så vidt innom disse spaltene i slutten av mai. Den gang ble det ingenting ut av snakket, men kanskje det gjør det denne gang? Den ghanesisk-ættede 25-åringen som tidligere har vært å se både i Portsmouth- og i Tottenham-drakt, skal være frustrert med livet i den norditalienske motehovedstaden. TalkSport viser til den tyske avisen TZ når det nå hevdes at flere Premier League-klubber har fått med seg Boatengs mistrivsel, og vurderer å legge inn bud på ham. Arsenal, Liverpool og – Manchester United, skal være blant disse.I motsetning til sin bror, Bayern Münchens Jerome Boateng, som spiller landslagsfotball for Tyskland, har Kevin-Prince valgt å representere sin fars fødeland, Ghana.07.45 De nyrike russerne i Anzhi Makhachkala gjør sitt ytterste for å lokke Nemanja Vidic tilbake til landet hvor han tilbrakte halvannet år før overgangen til Manchester United i januar 2006.Ifølge MailOnline, som igjen har sakset fra Daily Star, skal den russiske Premier League-klubben nå være innstilt på å betale United-kapteinen den greie sum av £250.000 i uken (alle skatter betalt) om han skulle la seg lokke bort fra Old Trafford.Allerede i forrige uke ble det meldt om Anzhi-interesse for serberen, men da ble det hele avvist av hans agent. Så får vi avvente og se hva det blir til denne gangen.Anzhi har i hvert fall vist tidligere at de har tiltrekningskraft på kjente spillere.Lassana Diarra (ex-Real Madrid), Christopher Samba (ex-Blackburn) og Samuel Eto’o (ex-Internazionale og Barcelona) er noen av dem som har latt seg friste, og likeså den tidligere Brasil- og Real Madrid-backen Roberto Carlos. Sistnevnte dro østover i februar 2011, og er i likhet med de tre øvrige fortsatt i klubben. Han er imidlertid ikke lenger registrert som spiller, men som såkalt Director of Football.
Powered by Labrador CMS