Ryktesaker, uke 23

Få med deg siste nytt rundt Toni Kroos.

Publisert Sist oppdatert

Her er rykter fra avisene denne uka. Vi gjengir det meste som legges ut, så får dere vurdere selv hvor seriøse de ulike ryktene kan være.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 8. juni:

18.35: På lørdag hevdet den spanske nyhetsavisen Sport at Manchester United hadde kommet med et bud på 24 millioner pund for Toni Kroos. Videre hevdet de at midtbanespilleren var mer enn åpen for å flytte på seg, og at et forlokkende lønnstilbud kan gjøre drømmen om å se Kroos på Old Trafford til virkelighet.

Samtidig skriver den Madrid-baserte avisen El Confidencial at Louis van Gaal allerede har snakket med Kroos personlig, men at Bayern vil foretrekke at midtbanespilleren går til Real Madrid – en klubb de angivelig mener er «vennlig» mot dem.

Sport Witness kommenterer at disse to spanske avisene har rykte på seg for å stå med en fot i henholdsvis Barcelona- og Real Madrid-leiren, og spekulerer i hvor mye informasjon disse spanske avisene kan ha om en overgang mellom en tysk og en engelsk klubb.

18.20: Engelske medier hevder at Thomas Müller skal ha sett seg lei av mangel på spilletid under Pep Guardiola, og nevner Manchester United som den mest sannsynlige overgangen. Daily Star, som har et meget frynsete rykte, siterer den løpssterke tyskeren på følgende måte:

– Jeg har kommet til et punkt hvor jeg krever å vite at jeg er en del av startelleveren til Bayern München. Jeg har også krevd å vite om klubben vil satse på meg de neste sesongene.

– Jeg er ikke lenger en type som sier «ok da, i dag spiller jeg den rollen, neste kamp den rollen. Bare flytt meg rundt, så holder jeg munnen min lukket». Nei, den tiden er forbi, skal tyskeren ha sagt.

14.57: Han ble linket til United for noen år siden før Barcelona snappet ham opp, og nå kan han være aktuell å hente dersom Luke Shaw ikke går i boks. Jordi Alba linkes til Manchester United av Tutto Mercato Web, melder International Business Times UK, og mer om det kan du lese her.

11.54: Kommer hele sulamitten? Både Mats HummelsThomas Müller og Bastian Schweinsteiger er ønsket av Louis van Gaal. Les mer om det her.

11.51: Han har kalt United respektløse, og han har spilt her før. Nå meldes det imidlertid at Paul Pogba kan hentes tilbake for £60 millioner. Les mer om det her.

Lørdag 7. juni:

16.07: United skal ifølge Daily Star være interessert i å hente Real Sociedads høyt rangerte kantspiller, Antoine Griezmann. Men franskmannen som for en drøy uke siden terroriserte Per Mathias Høgmo og Norges høyreflanke i 65 minutter skal visstnok være nærmere en overgang til Paris Saint-Germain enn Manchester United. Les mer om det her.

11.10: Ifølge spanske Sport har Manchester United lagt inn et bud på 24 millioner euro for Bayern Münchens Toni Kroos. Videre skriver avisen at United blir nødt til å betale midtbanespilleren nærmere 16 millioner euro i året for å få ham til Old Trafford, noe som er mye høyere enn hva Bayern selv er villige til å gi den ettertraktede midtbanespilleren. Også Real Madrid skal følge nøye med på situasjonen til Kroos, spesielt ettersom det ser stadig mer ut til at Ivan Rakitic ender i Barcelona.

09.50: Manchester United skal være veldig interesserte i å sikre seg Barcelonas attraktive ving, Alexis Sánchez. Det ble meldt at chileneren hadde kommet til enighet med Juventus om de personlige betingelsene, men at overgangen gikk i vasken fordi klubbene ikke kom til enighet om noen overgangssum. Kantspilleren skal være verdsatt til 20 millioner pund,  og både Liverpool, Manchester United og Tottenham skal ligge langflate etter den VM-klare chileneren. Ifølge italienske La Stampa skal Manchester United stå klare til å legge inn et bud på 25 millioner euro, syv millioner euro mer enn Juventus var villige til å betale.

08.10: Den spanske avisen El Confidencial rapporterer at Real Madrids Ángel di María kan være på flyttefot. Argentineren, som har vært hyppig koblet til Manchester United, skal ha fått et attraktivt fra Juventus som hans nåværende arbeidsgiver ikke skal være villig til å matche. Hans portugisiske agent, Jorge Mendes, skal ha møtt Juventus og mottatt et kontraktstilbud på fem-seks millioner euro i året. De skal også ha fortalt Mendes at de er villige til å gi Real Madrid 45 millioner euro for den energiske midtbanespilleren – 20 millioner euro mer enn budet som Manchester United angivelig forbereder, ifølge Metro.

Fredag 6. juni:

19.00: Jakten på en sentral midtbanespiller fortsetter. Tidligere har Toni Kroos og Cesc Fàbregas blitt koblet til Manchester United, rykter som senere har dødd stadig mer ut. Nå kobles en ny storspiller til Manchester United. Jan Åge Fjørtoft, som har gode kilder i Tyskland, at Manchester United allerede har vært i kontakt med Bayern München og Bastian Schweinsteiger.

 

 

18.15: Marco Reus ser ut til å glippe for Manchester United. International Business Times mener å vite at Louis van Gaals overgangsobjekt er i ferd med å komme til enighet med Barcelona, som har gjort Borussia Dortmunds offensive midtbanespiller til sin prioritet etter å ha møtt komplikasjoner i forhandlingene om Sergio Agüero.

15.10: Arsenal forsøker seg på Nani ..?

13.10: Setanta viser til «rapporter i Italia» der Inter Milan igjen linkes til Javier Hernandez. Milano-klubben diskuterer visstnok hvorvidt den skal forsøke å hente «den lille erten» på et sesonglangt lån, for så å kjøpe ham ut for £10 millioner. Det hevdes også at Nemanja Vidic, som allerede  har skrevet under for  Nerazzurri, har forsøkt å overtale sin tidligere lagkamerat til å følge etter. Les mer her.

08.15: Mens The Guardian  bare så vidt har rukket å så tvil rundt Eliaquim Mangalas sjanser til å bli United-spiller, dukker beryktede Daily Star opp med melding om det motsatte. Der i gården mener man at United forsøker å kapre franskmannen fra like under nesehårene på Manuel Pellegrini. Det kan du lese mer om her.

08.00: Porto-forsvareren Eliaquim Mangala har i lengre tid blitt nevnt i forbindelse med en overgang til United, og skal selv ha uttalt at han ville foretrekke United fremfor naboene City. Uansett havner han neppe på Old Trafford. Louis van Gaal sies nemlig å være bekymret for den 23 år gamle franskmannens temperament. Les mer i The Guardian.

Torsdag 5. juni:

22.22: Mer Fabregas: Ifølge Goal.com (ikke blant de mest pålitelige, selv om de har hevet seg litt de siste årene) har både Chelsea og Manchester City lagt inn bud.

22.03: José Mourinho har uttalt seg om Cesc Fabregas til Sky Sports, og han innrømmer at han følger Fabregas’ situasjon med interesse.

19.03: Sport Witness, som vi samarbeider med, skrev for noen dager siden om Thomas Müller. Nå har de en liten oppdatering, med det siste fra Bild. Den saken kan du lese her.

16.59: Akademinytt: To keepere som kan være på vei ut.

16.55: Har United blitt tilbudt Arturo Vidal? Det hevder Daily Mail. Mellommenn skal ha tilbudt United chileneren, og United skal være klar over at også Real Madrid er interesserte.

Saken er ikke skrevet av Ian Ladyman, en av få i avisen vi stoler på. Det står i transferkolonna til avisen, som neppe er pålitelighetens høyborg.

De skriver også at Monaco har lagt inn bud på William Carvalho, en mann som har vært så mye i ryktesaken vår at vi snart må kreve at han betaler leie.

13.30: Bare sånn for sikkerhets skyld:

09.35: Ryktene rundt Cesc Fabregas ser ikke ut til å ville slippe taket. I dag rapporterer Daily Express at United leder an i jakten om signaturen hans, fordi klubben ikke skal spille Champions League-fotball og dermed ikke anses som en direkte konkurrent til (eventuelt) selgende klubb, Barcelona. Chelsea skal imidlertid være beredt til å tilby et kanonbud i håp om å vinne kampen om 27-åringen. Les mer her.

Apropos Fabregas: Uttalelser fra hans Barça-kamerat og kollega på det spanske landslaget, ex-Red Gerard Pique, ble onsdag kveld fanget opp av mikrofoner forut for landslagssjef Vicente del Bosques pressekonferanse. Pique skal da ha meddelt sin sjef at Fabregas allerede er solgt, og det til en pris av €33 millioner. Han så imidlertid ikke noe om hvilken klubb. Samtidig er det verdt å stille spørsmålet hvorvidt Piques uttalelse var tuftet på fakta, eller om det hele var en god, gammeldags «set-up».

Onsdag 4. juni:

15.15: Ifølge The Guardians Jamie Jackson, står Romas Kevin Strootman på Uniteds ønskeliste – men ikke før i neste januarvindu. Strootman, som er kneskadet og ikke blir klar igjen før  ut på høsten igjen,  sies å ha en stor beundrer i Louis van Gaal. Les mer her.

14.15: Ifølge The Express (den avisen, ja …) har Thomas Müller nå åpnet døren på gløtt for United. Les mer her.

07.20: Daily Mail hevder at Southampton ønsker seg Javier Hernandez som del av avtalen dersom det Luke Shaw går til United. Les mer her.

Tirsdag 3. juni:

21.15: Ifølge italienske TMW, som ikke akkurat er en kilde vi ville satset huset på at treffer, vet folkene rundt Arturo Vidal at United er interesserte i chileneren heller enn Fabregas nå, og det blir stilt spørsmål om Juventus vil klare å holde på midtbanespilleren.

20.45: Graham Hunter, ekspert på spansk fotball, repeterer til talkSPORT i dag påstanden om at Pep Guardiola ønsker å selge Bastian Schweinsteiger, fordi han føler at tyskeren ikke fordeler ballen rundt fort nok til å spille i hans type fotball. Schweinsteiger var en svært viktig mann i Van Gaals Bayern, og flere medier har derfor koblet 29-åringen med United.

Hunter kunne også fortelle at han tror Cesc Fabregas ville ende opp i Chelsea, og mener at høy lønn kan minske viktigheten av at Fabregas og Mourinho ikke alltid har vært bestevenner. Hunter sier at Barcelona skal ha bekreftet (men ikke offisielt) at klubbene er enige, så det er nettopp spørsmålet om hvor Fabregas vil som er spørsmålet. Ved et eventuelt Schweinsteiger kan også Bayern melde seg på i Fabregas-kampen, sa Hunter.

En annen London-klubb har uansett meldt seg helt ut… nemlig Dagenham & Redbridge.

20.35: Ifølge kronisk upålitelige Daily Express er United og Arsenal begge klare til å by £30 millioner for Athletic Bilbao-midtstopper Aymeric Laporte. Klubbene skal ha fulgt ham en stund, og at de nå er klare til å utløse utkjøpsklausulen er ifølge avisen fordi nå Bayern München og Barcelona skal ha meldt seg på i kampen om den talentfulle 20-åringen.

13.10: Ord til ettertanke?

13.00: Ifølge «rapporter» var Cesc Fabregas et transfermål for David Moyes, men ikke for Louis van Gaal.

11.00: Fredagens forhandlinger mellom United og Southampton om Luke Shaw brøt, ifølge sportsredaktør i BBC Radio Solent, Adam Blackmore, sammen. Men, det betyr ikke nødvendigvis at den etterlengtede overgangen går i vasken.

10.05: The Mirror hevder at United har trukket seg ut av kampen om Cesc Farbregas, og at Chelsea nå ligger an til å kapre den tidligere Arsenal-stjernen. Det kan du lese mer om her.

“Chelsea ‘lead chase with Arsenal and Manchester United backing away’”

The Mirror

08.25: Nå blir ryktemarkedet verre og verre: Beryktede Metro blir neppe mindre beryktet etter denne: «Manchester United står klare til å overby Real Madrid med et bud på £65 millioner for Luis Suarez». Metro viser til den populære kilden «rapporter i Spania». Les mer her (om du orker).

08.20: Daily Star melder at United, samt Liverpool og Paris Saint Germain – har lagt inn bud på Barcelona-vingen Alexis Sanchez. Som kilde bruker avisen «rapporter» i Sanchez’ hjemland, Chile.
Barcelona på sin side, hevder at Sanchez ikke er til salgs, men for fullt med i klubbens planer for neste sesong. Sanchez kom til Barça fra Udinese i 2011, etter i lengre tid å ha blitt jaktet på av Sir Alex Ferguson. Les saken her.

Mandag 2. juni:

19.47: Både Daily Telegraph og The Guardian melder om Fabregas-tilnærminger fra Chelsea. Så spørs det om det er det spanjolen ønsker… Ingen av avisene skriver mye om hva han selv mener, nemlig, og fokuserer mest på interessen, men den sistnevnte avisen påpeker at Fabregas og Mourinho har hatt et noe vanskelig forhold tidligere, og senest i februar uttalte Fabregas at Mourinho burde holde kjeft etter at portugiseren hadde kritisert Barcelona.

Samtidig: Neil Warnock hentet jo El-Hadji Diouf til Leeds etter å ha sagt at han var verre enn en kloakkrotte, i en diskusjon der de begge slengte fornærmelser til hverandre, så merkeligere ting har jo skjedd.

18.09: Daily Mirror rapporterer om at United fortsatt blir sett på som den mest sannsynlige sannsynlige destinasjonen for Cesc Fabregas av folkene rundt ham. Dette til tross for at Louis van Gaal er mer lysten på andre midtbanespillere. Chelsea blir nevnt som en annen mulig klubb for Fabregas, men heller ikke der blir han regnet som noe førstevalg. £30 millioner skal være prisen Barcelona er ute etter.

Det må påpekes at saken ikke skrevet av avisens bestemann på United-stoff, David McDonnell.

Flere pålitelige kilder, inkludert Guardians Daniel Taylor, meldte i går at Manchester City ikke skal være interessert.

12.30: Mer om Luke Shaw, etter Southamptons siste uttalelse.

12.00: Southampton sier i en uttalelse at de helst ikke vil selge spillere (Les: Shaw, Lallana) før den nye manageren er på plass, selv om Rickie Lambert altså er solgt til Liverpool allerede. De sier også at de har mottatt flere bud på enkelte av spillerne sine den siste uka. Les saken hos Southampton her.

10.45: I helga kom det frem (igjen) at Inter fra Milano ønsket Javier Hernandez på lån, men at United helst ønsket å selge. Nå skrives det i Spania at Valencia (igjen) er interessert, og at prisen er 12 millioner euro.

08.35: Nettsiden Soccerlens siterer portugisiske O Jogo på at United er interessert i Benficas Enzo Perez. United venter imidlertid på at Argentina tar ut sin endelige VM-tropp, da han har spilt få landskamper før og en plass i VM-troppen vil gjøre søknaden om arbeidstillatelse lettere…Spilleren har en utkjøpsklausul på 30 millioner euro, men United ønsker ikke å betale så mye. Valencia er også interessert. Les saken her.

08.20: Manchester Evening News mandag morgen: Luke Shaw blir første sommerkjøp, selv om United nå innser at det blir vanskelig å få til før VM – siden Shaw og England har reist til USA for VM-forberedelser. MEN skriver at Van Gaal liker Strootman og Clasie som midtbanespillere, at Konoplyanka også er ønsket og at Hummels og Bruno Martins Indi ses på som erstattere for Nemanja Vidic. Les saken her.

08.15: Daily Mirror mandag morgen: Louis van Gaal ønsker fire sommerkjøp. De fire skal være Konoplyanka, Schweinsteiger, Hummels og Kevin Strootman – selv om sistnevnte er skadet og uaktuell for spill i 2014. Les saken her.

07.45: Hvem vil ha Cesc Fabregas? Ingen, ser det ut til. Skal man tro de journalistene som normalt er best informert er verken United, Arsenal, City eller også Liverpool interessert, men Barcelona ønsker altså å selge. En interessant situasjon. Kan han ende å billigsalg? United skal først ha vært såpass irritert over det som skjedde i fjor, da de føler at Barcelona lurte dem på Fabregas, at de i utgangspunktet var lite interesserte nå. Så skal altså Louis van Gaal ha bedt dem om å satse mot andre alternativer.

Powered by Labrador CMS