Meksikansk forvirring

Manglende oversikt hos Mexicos landslagsledelse kan ha kostet Chicharito sjansen til et nytt liv på OT.

Publisert Sist oppdatert

Mange sperret kanskje øynene opp da Javier Hernandez’ navn ikke var å finne på listen da den meksikanske landslagssjefen Miguel Herrera tidligere i sommer offentliggjorde sin tropp til sommerens store happening på den andre siden av Atlanterhavet – Copa América.
Den utlånte United-spissen var isteden blitt avspist med en plass i troppen til den langt mindre prestisjetunge CONCACAF Gold Cup, en turnering som kun omfatter nasjonene i Nord- og Mellom-Amerika, samt øystatene i Karibien.

– Kunne ha spilt Copa

Nå foreligger forklaringen på Miguel Herreras tilsynelatende merkverdige prioritering, og det fra mannen selv.

Ifølge landslagssjefen kunne Hernandez ha spilt Copa América, om det ikke hadde vært for forvirring rundt hvem landslagsledelsen kunne kontakte for å få avklart spillerens tilgjengelighet.

herr
Mexicos landslagssjef, Miguel Herrera.

– Vi visst ikke  hvem vi skulle prate med for å få greie på om Chicharito ville være tilgjengelig, enten for Copa América eller Gold Cup, sa Herrera til pressefolk i Orlando, hvor han nå retter blikket mot sistnevnte turnering.
Der må meksikanerne håpe på et langt bedre utfall enn i Copa América, hvor laget deres havnet sist i gruppe med Chile, Bolivia og Ecuador, og røk ut av mesterskapet på tidligst mulige tidspunkt.

Herrera brukte likevel ingen energi på å fundere over hvordan det kunne ha gått med en scoringskåt Hernandez på laget.

– Vi skulle så gjerne hatt Chicharito med oss, men tanken på hvordan det da kunne ha gått eksisterer ikke, sa han i et forsøk på å legge fiaskoen bak seg.

Kroken på døren

Med Chicharitos United-karriere allerede hengende i en syltynn tråd, innebærer trolig den meksikanske forvirringen den endelige kroken på døren for «den lille ertens» muligheter til å spille seg tilbake til Old Trafford.
Siden Gold Cup først sparkes igang den 7. juli, kan det nærmest fastslås allerede at han ikke vil rekke noen deler av Uniteds USA-turné, og dermed får han heller ikke anledning til å vise seg frem for Louis van Gaal. Det er lett å tenke seg hvilke følger det vil få.

Powered by Labrador CMS