Ryktesaker, uke 40

OPPDATERT 19:00 The People hevder Sir Alex Ferguson vil punge ut for argentiner, mens ryktene om Dimitar Berbatov har startet for alvor.

Publisert Sist oppdatert

Søndag 9. oktober:

The People hevder Sir Alex Ferguson en gang for alle har gitt opp Wesley Sneijder. I stedet har United-manageren vendt snuten mot Nicolas Gaitan. 23-åringen står på lønningslistene i Benfica, og trives best på den sentrale midtbanen.

Sir Alex Ferguson skal etter sigende ønske å få kloa i den argentinske landslagsspilleren allerede når januarvinduet åpner.

Gaitans agent bekrefter at spilleren er på radaren til en rekke klubber.

– Ja, jeg vet at en rekke, store klubber følger Gaitan, men så langt er det ingen som har kontaktet meg for å melde offentlig interesse, sier Jose Iribarren.

Etter å ha fått lite spilletid så langt denne sesongen, var det forventet at ryktene om Dimitar Berbatovs fremtid skulle starte tidlig. Både Paris Saint-Germain og Valencia skal være svært interesserte i å hente spissen allerde i januar-

Lørdag 8. oktober:

CaughtOffside.com melder i ettermiddag at Sir Alex Ferguson er interessert i Claudio Marchisio. Den 25 år gamle midtbanespilleren står på lønningslistene i Juventus, og skal ha blitt speidet på av Manchester United ved flere anledninger denne sesongen. Der skal han ha imponert såpass at ryktegeneratoren nå hevder Fergie kan komme til å gjøre et fremstøt på italieneren allerede i januar.

Manchester United er blant klubbene som den siste uken har vært aet til Dallas-angriper Brek Shea, men i dag har MLS-klubben sluppet en pressemelding der de ber interessenter holde fingrene av fatet.

– Først og fremst: Vi vet ingenting om den påståtte interessen for Brek. Uansett har han kontrakt frem til 2015, og vi akter å beholde ham i hvert fall frem til da, sier kommunikasjonsleder Cesar Velasco.

21 år gamle Shea, som har tidligere trent sammen med Bolton, skal være en anvendelig spiller som etter sigende trives aller best som bindeledd mellom midtbane og spiss.

United.no understreker at dette er rykter, og bare rykter og derfor må sees på med en stor mengde klyper med salt.

Fredag 7. oktober:

Manchester United og Liverpool skal begge ha vist interesse for Real Madrid-spiss Gonzalo Higuain. Det melder spanske Cadena SER. Det meldes at Real kan være villig til å gi slipp på den 23 år gamle argentineren – hvis de selv klarer å sikre seg Neymar.

Samtidig ser det ut som om en overgang for Borussia Dortmunds stjerneskudd Mario Götze er lengre unna enn noensinne. Nå sier nemlig 19-åringens agent at en overgang nok ikke kommer til å skje før hans nåværende kontrakt med Dortmund går ut i 2014.

– Vi har ikke snakket med Inter eller noen i Spania, England eller Tyskland, sier agent Volker Struth til Calcio Mercato.

I rekken av usannsynlige rykter skriver Metro at Robin van Persie har satt United og også City på alerten etter at han sa at han helst vil bli i England – den dagen han eventuelt skulle forlate Arsenal.

Samtidig melder Express & Star at WBA vurderer å legge inn et bud på Darron Gibson i januar, og for hans skyld får vi håpe at det ordner seg da. I sommer røk jo den ventede overgangen til Sunderland.

Torsdag 6. oktober:

Manchester United har hatt suksess med nederlandske spisser før. Og også med én med «van» i navnet sitt. Derfor er det vel litt interessant at det er nettopp en spiss av den typen vi kobles til torsdag. Spilleren med det herlige navnet Ricky van Wolfswinkel slo gjennom med 15 mål på totalt 29 seriekamper for Utrecht i fjor, og dro så til Sporting Lisboa.

Der har han scoret fire seriemål på fire kamper fra start (seks totalt) og også to mål på to kamper i Europa League hittil i sesongen. Dermed skriver The Sun at United er interesserte, og at portugiserne er forberedt på at de kommer til å miste spissen – like etter at de hentet ham.

Samtidig kobles vi også til et kjøp av Benficas midtbane-hardhaus Javi Garcia. AC Milan er også interessert og prisen er ti millioner pund for spilleren som er blitt sett på som en kopi av Roy Keane.

I Italia hevdes det også at Inter vil ha United og Manchester City tilbake på banen for et kjøp av Wesley Sneijder i januar. Dette fordi de selv vil ha pengene for å bygge et nytt lag.

Ifølge agenten til Udineses Mehdi Benatia, som tidligere er koblet til United, City, Arsenal og Liverpool, har italienerne nå også mottatt et bud på spilleren, selv om han ikke vil si noe om hvem det er som har budt.

Legg også til at Chicago nå sier at de ikke har forhandlet med Rio Ferdinand, og at Daily Mail nå mener å vite at Qatar-laget Lekhwiya gjerne vil ha Rio.

Vi gidder imidlertid ikke å nevne at det her og der skrives og spekuleres i om Carlos Tevez kan ende i United, men det er så vilt at vi ikke en gang nevner det her. Eller gjorde vi akkurat det? Vel, da har dere i alle fall fått alt.

United.no understreker at dette er rykter, og at man bør være varsom med å tro på mye av det som står i engelsk presse.

Onsdag 5. oktober

MailOnlines Ian Ladyman hevder at amerikanske Chicago Fire er desperat etter å hente en høyprofilert engelsk spiller til den gamle gangsterhovedstaden. De ønsker en mann som kan gjøre dem i stand til å konkurrere med David Beckhams LA Galaxy, og mener å ha funnet ham i den snart 33 år gamle Rio Ferdinand.

Rio, som i lengre tid har slitt med skadeproblemer både her og der, har i det siste også støtt på problemer med formkurven, og er ikke lenger noe automatisk førstevalg for Sir Alex. Det ble åpenbart for alle da manageren plasserte sin omsider skadefrie midtstopper på benken foran lørdagens Premier League-kamp mot Norwich på Old Trafford.

NB: Chicago Fire hadde i sommer gleden av å studere United-veteranen på nært hold da de møtte rødtrøyene til treningskamp hjemme på Soldier Field. Der spilte Rio de siste 34 minuttene i en kamp United vant 3-1.

Portugal-raid – igjen?

Etter i tur og orden ha fylt handlekurven med spillere som Cristiano Ronaldo, Nani og Anderson, må United sies å ha kommet godt ut av klubbens tidligere shoppingturer til det gamle Lusitania. Og denne suksessen har tydeligvis også gitt mersmak, i hvert fall om vi skal tro talkSPORT. Der i gården mener man å vite at United nå er rede til raide CL-kollega Benfica for lagets vingtrollmann, den 23 år gamle argentineren Nico Gaitan. Samtidig prøver spillerens agent å helle kaldt vann nedover nakken på Sir Alex Ferguson ved å uttale til portugisiske O Jogo:

– Gaitan har fortsatt mye å tilby Benfica. Han gjør en god jobb her og det er bare normalt at utenlandske klubber følger ham. Men han trives godt her.

Bud på Shea?

Ifølge «Daily Star-rapporter» er Sir Alex Ferguson i ferd med å forberede et bud på £8 millioner for den amerikanske spissen, Brek Shea (bildet under).

21 åringen, som har tidligere trent sammen med Bolton, skal være en anvendelig spiller som etter sigende trives aller best som bindeledd mellom midtbane og spiss. Denne sesongen har han scoret åtte mål på 28 kamper for Texas-klubben Dallas FC. I tillegg til den angivelige interessen fra United, skal også Chelsea og Manchester City være ute etter den 193 cm høye amerikaneren som har fem A-landskamper for USA.

OBS: United.no understreker at alt som skrives i denne spalten må oppfattes som mer eller mindre løse rykter.

Tirsdag 4. oktober

Borussia Dortmunds Shinji Kagawa skal en stund ha vært under Uniteds oppsikt. Nå kaster visstnok Liverpool seg inn i kampen om japaneren.

Det er Talksport som i dag melder at scouserne er klare til å satse på den 22 år gamle midtbanespilleren. Dermed får jakttrioen Manchester United, Juventus og AC Milan konkurranse og blir utvidet til en kvartett. Kagawa er japansk landslagsspiller og regnes som en av Bundesligas beste midtbanespillere. Allerede den 22. august ble han nevnt i forbindelse med United – hvis interesse visstnok skal ha kjølnet noe, skal vi tro Talksport.

Mandag, 3. oktober

Valencia CF skal fortsatt være særdeles interessert i å hente Dimitar Berbatov til Mestalla.

Den spanske La Liga-klubben har flere ganger tidligere ymtet frempå sin interesse for Uniteds bulgarske spiss, og har fortsatt ikke gitt opp håpet. Tvert imot varsles det en opptrapping i jakten på fjorårssesongens PL-toppscorer, mannen som for tiden sliter innbytterbenken på Old Trafford. Det er International Business Times, UK som melder dette i dag.

Berbatov har ikke kommentert meldingen, men uttalte nylig (atter en gang) at en eventuell overgang fra Manchester United ville være å ta steget minst ett trinn ned.

Torsdag, 29. september

Ifølge blant andre GiveMeFootball blir FC Twente-vingen Ola John fulgt nøye av Manchester United. John skal nærmest ha satt fyr på den nederlandske toppdivisjonen Eredivisie, og selv om han nylig har skrevet under på en kontrakt som løper til 2014, påstår «kilder» i Italia (av alle steder) at United følger utviklingen hans med argusøyne.

Ola John, som ble født i Liberia i 1992, kom til Nederland som toåring. Han har flere landskamper for Nederlands U19-landslag, og er bror av den tidligere Fulham-spissen Collins John.

Selv er han etter sigende svært klar over interessen fra blant andre United, og blir sitert på følgende uttalelse:

– Jeg er ønsket av både Manchester United og Arsenal, men jeg er fortsatt ung og har mye å lære i Twente. Dersom jeg virkelig er så god, vil det by seg muligheter igjen når jeg blir eldre, og drømmen er å spille i England – selvfølgelig.

Powered by Labrador CMS