Våre vurderinger om laget mot Chelsea

Vi tror Ole Gunnar Solskjær går for en miks av tenåringer og formsterke førstelagsspillere på Stamford Bridge.

Publisert Sist oppdatert

Mot Norwich traff united.no på ti av elleve spillere. Vi trodde Ole Gunnar Solskjær ville holde på 3-4-1-2-formasjonen som fungerte så godt mot Liverpool, men nordmannen gikk tilbake til 4-2-3-1 og satte Anthony Martial rett inn på laget.

I ligacupen mot Chelsea blir det atter en gang spennende å se hva slags miks Solskjær går for.

Går han for seier med et sterkt mannskap i håp om å spille seg til en Wembley-finale, eller blir det et ungt lag som mot Rochdale for å spare de viktigste spillerne til lørdagens bortekamp mot Bournemouth i Premier League?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Akkurat som novemberdagene, blir skadelisten kortere og kortere.

Flere er på vei tilbake, men verken Luke Shaw, Nemanja Matic, Axel Tuanzebe og Diogo Dalot er med til London.

Paul Pogba (desember), Eric Bailly (2020) og Timothy Fosu-Mensah (2020) er definitivt ute.


Sergio Romero – Reddet United fra flause mot Rochdale og kan få sesongens fjerde opptreden på Stamford Bridge. David de Gea har ikke stått i ligacupen siden finalen i 2017 mot Southampton og reiste ikke med resten av laget til London.

Aaron Wan-Bissaka – Vi tror Solskjær går for en viss trygghet når det er formsterke Chelsea som står på motsatt banehalvdel i fjerde runde av ligacupen. Det kan være fornuftig dersom Christian Pulisic, Callum Hudson-Odoi, Willian, Mason Mount og Tammy Abraham fortsetter å levere som de har gjort hittil denne sesongen.

Victor Lindelöf – Verken Lindelöf eller Harry Maguire spilte mot Rochdale, men i alle Europa League-kampene har Solskjær «sikret» seg med en av de to faste stopperne. Vi tror det er Maguire sin tur til å hvile og at Lindelöf starter på Stamford Bridge.

Marcos Rojo – Klarte seg fint i midtforsvaret mot både Liverpool og Partizan. Sannsynligvis foran Phil Jones i køen.

Brandon Williams – Solskjær uttalte at Williams og Garner vil få spilletid mot Chelsea. Venstrebacken hadde en meget sterk opptreden mot AZ og står overfor sin største utfordring så langt dersom han får starte storoppgjøret onsdag kveld.

Scott McTominay – Skulle ideelt sett stått over denne før lørdagens bortekamp mot Bournemouth, men United er rett og slett avhengig av den formsterke skotten på midtbanen når Pogba er ute.

James Garner – Kan få sin andre kamp fra start. Fikk ros av Solskjær etter innhoppet mot Norwich.

Daniel James – Effektivt kontringsvåpen. Endelig kan Solskjær trikse og mikse litt med angrepskvartetten, men vi tror han holder på sine tre sterkeste kort i James, Rashford og Martial for å gi Chelsea skikkelig kamp om avansementet.

Juan Mata – Spanjolen har mye å gå på denne sesongen og står fortsatt uten målpoeng. Scoret mot Chelsea på Old Trafford i våres og trenger en opptur for å melde seg på.

Marcus Rashford – Morgendagens jubilant er sesongens første United-spiller som når 1000 minutter, og hva er vel bedre enn å tjuvstarte 22-årsdagen med en god opplevelse på Stamford Bridge? Vi tror Solskjær vil gi radarparet sjansen til å bygge videre på formen og samarbeidet.

Anthony Martial – Franskmannen returnerte med et smell, og vi tror han matches ytterligere i denne. Kan veksle med Rashford underveis.

SUPERDUO: Får vi se både Anthony Martial og Marcus Rashford mot Chelsea?

Noen spørsmål:

Formasjon? Vi har satt opp laget i 4-2-3-1. Det var i den formasjonen United vant 4-0 i august og slo Norwich i helgen. Men Solskjær hadde suksess med 3-4-1-2 mot Liverpool og kan nok være fristet til å gå for en lignende variant mot Chelsea. I så fall vil Jones eller Maguire gå inn for en av de offensive.

Hvem er kaptein? Uten De Gea, Young og Maguire mangler dette laget en kaptein. Derfor er det ikke utenkelig at Young eller Maguire tar plass i forsvaret.

U23-trio hjemme? Mason Greenwood og Tahith Chong spilte begge da U21-laget slo ut Doncaster av EFL Trophy tirsdag kveld. Dermed er de neppe med mot Chelsea. Angel Gomes reiste heller ikke til London.


Chelsea

Forrige gang Chelsea og Manchester United møttes i ligacupen på Stamford Bridge endte det 5-4 til hjemmelaget etter 120 innholdsrike minutter.

Frank Lampard har virkelig fått sving på sakene etter stortapet på Old Trafford i serieåpningen, og det unge Chelsea-laget står med sju strake seirer, inkludert en 7-1-seier mot Grimsby i tredje runde av ligacupen.

N’Golo Kanté, Antonio Rüdiger, Ruben Loftus-Cheek og Andreas Christensen er ute, og Lampard har sagt at han vil gjøre endringer på laget.

– Jeg er klar over at jeg ikke har byttet så mye (på laget). Denne kampen kan gi muligheter til de som ikke har spilt så mye, sa manageren.

NYTT MØTE: Den første duellen mellom Frank Lampard og Ole Gunnar Solskjær endte 4-0 til United.

Simon Hobberstad i Chelseas norske supporterklubb har satt opp de elleve han tror starter for united.no.

– Det er veldig vanskelig å vite hvordan Lampard setter opp laget. Han er nok lysten på revansje, men samtidig har Chelsea to meget viktige kamper (mot Watford og Ajax) etter dette.


Willy Caballero – Ikke utenkelig at Lampard går for Kepa her da han nok vil vinne denne kampen selv om han sparer en del spillere, men stoler vel på den erfarne Caballero til å gjøre en mer enn god nok jobb mellom stengene. Pleier å være solid – bank i bordet!

Emerson – Italieneren var førstevalget i begynnelsen av sesongen, men fikk en skade, og Marcos Alonso tok den sjansen til å spille seg inn i laget. Dette er dog en fin mulighet for Emerson å prøve å vinne tilbake en plass i laget, og jeg tror Lampard gir han den muligheten.

Fikayo Tomori – Chelseas beste skadefrie stopper. Lampard vil neppe rotere for mye i forsvaret med problemene de blå har hatt denne sesongen.

Kurt Zouma – Ikke så mange andre muligheter med Christensen og Rüdiger skadet. Marc Guehi er en god stopper fra akademiet, men forsvaret er som sagt ikke plassen å rotere for mye akkurat nå.

Reece James – Dette er en spiller Lampard liker veldig godt og innrømmer at han har fortjent mer spilletid, men det har vært vanskelig å vrake kaptein Cesar Azpilicueta. Denne kampen passer derfor fint til å gi årets spiller for Wigan sist sesong en start igjen.

Jorginho – Det er nesten umulig å starte uten Jorginho på midtbanen – uansett kamp. Han er minst like viktig for Lampard sin spillestil som det han var for Sarri sin. Har tatt store steg denne sesongen. Sannsynligheten for seier synker betraktelig om han skulle sitte på benken.

Mason Mount – Spiller jo nesten hver kamp, men vanskelig å sette sammen et lag uten han da han er så fleksibel.

Ross Barkley – Er usikker, men uten skade er engelskmannen aktuell sammen med Jorginho og Mount på midtbanen. Mateo Kovacic får hvilt seg og Barkley får minutter.

Callum Hudson-Odoi – Christian Pulisic starter garantert igjen til helgen etter hattricket mot Burnley på lørdag og er derfor sannsynligvis ikke med her. Da er Hudson-Odoi det naturlige valget.

Oliver Giroud – Her tror jeg starten endelig kommer for Giroud. Michy Batshuayi har spilt når Tammy Abraham ikke har vært på banen, og det gjør at Giroud har vært litt i kulden denne sesongen. Men merkelig om Lampard ikke tar denne sjansen til å holde veteranen i godt humør.

Pedro – Pedro er nok en av de sikreste i elleveren mot Manchester United. Lampard hintet om at en del seniorspillere som ikke har fått spilt så mye skulle få sjansen. En av de er spanjolen, som nå har blitt 32 år gammel.

Powered by Labrador CMS