– Feil avgjørelse, Deano!

Ex-dommer Mark Halsey er klar på at Falcao skulle hatt frispark i forkant av Chelseas scoring.

Publisert Sist oppdatert

I sin spalte hos Goal.com, skriver Halsey om de «store» avgjørelsene som ble fattet av lørdagens kampleder på Stamford Bridge, Mr. Mike Dean. Halsey synes ikke at alt ble like bra håndtert, verken av pipeblåseren selv eller hans assistent(er) på linjen, men han går heller ikke med på at det meste gikk i favør av hjemmelaget, slik Wayne Rooney antydet etter 0-1-nederlaget.

– Frispark!

Southampton v Sheffield Wednesday - Capital One Cup Third Round
Tidligere toppdommer Mark Halsey.

Halsey er imidlertid helt enig i at Louis van Gaal hadde god grunn til å være misfornøyd med at John Terrys overfall på Falcao fikk passere uten inngripen fra dommerhold.
Følgen av det som av de fleste ble oppfattet som en klar forseelse, ble at Chelsea nærmest fikk fritt leide mot mål. Det var som kjent en fordel Eden Hazard utnyttet til fulle for ligalederne.

– Om Falcao burde ha vært sterkere i den situasjonen? Kanskje, men uansett så tok Terry både mann og ball. Det enkleste ville ha vært å blåse frispark, skriver Halsey.

– Spillerne forventet frispark og, med tanke på at det skjedde nær midtstreken, ville det vært svært få som hadde klaget på en slik avgjørelse, legger han til.

– Ikke rødt på DDG

“David De Gea hindret IKKE en målsjanse.”

Mark Halsey

Halsey, som var Premier League-dommer i 14 år mellom 1999 og 2013, mener videre at David De Geas bruk av armen utenfor 16-meterstreken, IKKE var en «rødt kort-forseelse». Mange, ikke minst i Chelsea-leiren, mente at United-keeperen var heldig som slapp utvisning, men det er Halsey uenig i.

– De Gea hindret ikke en målsjanse, påpeker han, og legger til at saken ville ha stilt seg annerledes dersom så hadde vært tilfelle. Han mener derfor at det i dette tilfellet ville ha vært tilstrekkelig med gult kort, vel å merke dersom dommeren og/eller hans assistent hadde fått med seg at United-keeperen faktisk handset utenfor eget felt.

– Kudos til Dean

Burnley v Arsenal - Premier League
Kampleder Mike Dean.

At lørdagens kampleder ignorerte rop om frispark på Falcao og heller ikke fikk med seg De Geas hands, er etter Halseys oppfatning likevel ikke nok til totalslakt av Deans innsats.
Tvert imot mener 53-åringen at hans syv år yngre dommerkollega skal ha all ære av at han oppdaget Ander Herreras forsøk på å skaffe seg straffespark i sluttminuttene.

– Jeg er ikke sikker, men jeg lurer på om han fattet avgjørelsen ved hjelp av litt gjetning. Om Herrera ikke hadde gått overende på den måten han gjorde, ville United kanskje ha fått straffespark i den situasjonen. Uansett var det en strålende avgjørelse av dommeren.

– Rooney tar feil

Halsey har enda et poeng: Han mener nemlig at Wayne Rooneys påstand om at Chelsea «klarte å få Dean på sin side», ikke holder vann.

– Men om slikt kan skje i Premier League? Ja, så absolutt. Spillere legger press på dommere,  og slikt kan påvirke avgjørelser. Nettopp derfor må kamplederne ha veldig sterk psyke. Mike Dean tolererer ikke noe tull, og jeg har overhodet ingen tro på at han lot seg påvirke, verken av José Mourinho eller av Chelsea-spillerne.

Chelsea v Manchester United - Premier League
United ville ha straffespark, men isteden mottar Ander Herrera gult kort for filming.

Her kan du lese hele Halsey-spalten hos Goal.com

Powered by Labrador CMS