Judas’ søte revansje?

PREVIEW: José Mourinho fikk to tap og Judas-tilrop i fleisen under sine besøk til Stamford Bridge sist sesong. Nå trenger han en seier.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinho ble kalt Judas av Chelsea-fansen, og svarte med å si «Judas er fortsatt nummer én» etter den imponerende seieren mot de blå i april.

Nå skal han tilbake til Stamford Bridge. 

Der tapte vi to ganger sist sesong. Først  vant Chelsea 4-0 i ligaen på høsten etter at vi aldri kom til hektene etter en horribel start på oppgjøret, og så knepent 1-0 i FA-cupen etter at Ander Herrera ble utvist.

José Mourinho har altså ikke slått Chelsea på Stamford Bridge som United-manager ennå, men det er han ikke alene om å slite med. I denne artikkelen kan du lese om vår dårlige Chelsea-statistikk – i alle fall på Stamford Bridge.

Nå trengs det en seier, eller i alle fall poeng. Ellers risikerer vi at City stikker av, selv om det selvsagt er lenge igjen av sesongen. I tillegg hadde det nok betydd mer for Mourinho personlig enn han vil innrømme.

Vi vant sist mot Tottenham. Nå gjelder det å slå enda et topp fire lag, og siden det er borte må vi regne med at det blir enda tøffere.

MOURINHO: Her fra fjorårets hjemmeseier mot gamleklubben.

Chelsea

Victor Moses mangler for Chelsea, mens N’Golo Kanté returnerer til troppen etter et skadeavbrekk.

Det er ikke sikkert at franskmannen blir klar, det skal angivelig testes på kampdag, men om han er med er det i alle fall et løft for et Chelsea-lag som ikke ser ut som om de vil forsvare fjorårets ligatittel.

Chelsea ligger på fjerdeplass før denne runden, med ni poeng opp til City. Det er fire poeng mellom Chelsea og Mourinhos United.

Her er troppen, ifølge Manchester Evening News: Courtois, Caballero, Rudiger, Alonso, Fabregas, Drinkwater, Kante, Morata, Hazard, Pedro, Bakayoko, Kenedy, Musonda, Zappacosta, Willian, Batshuayi, Cahill, Christensen, Azpilicueta, Luiz, Clarke-Salter, Scott, Eduardo. 

KLAR? N’Golo Kanté.

Manchester United

Ny toppkamp, men hvordan kommer United til å stille opp?

Vi har muligheten til å starte med tre bak igjen, og slik matche Chelsea slik vi gjorde mot Tottenham, men vi kan også stille med to bak. Uansett er det usikkert hvem som spiller venstreback (eller eventuelt venstre vingback) – med Blind, Darmian og Young alle som kandidater, og kanskje vil også formasjonen være med på å avgjøre dette.

Sentralt på midtbanen blir det nok Matic og Herrera om ikke Marouane Fellaini plutselig er spilleklar igjen. Han er med i troppen, noe som for øvrig også gjelder Marcos Rojo – uten at vi tror han går inn i midtforsvaret her.

FELLAINI: Tilbake på laget?

Spørsmålet som står igjen er hvem som spiller bak Lukaku.

Sannsynligvis spiller enten Rashford eller Martial, to spillere som begge har sendt inn brukbare søknader til Mourinho. I en 4-2-3-1-variant har vi vanligvis stilt med Mkhitaryan og Mata, men ingen av dem har vært på sitt mest produktive i det siste, og dermed blir Jesse Lingard en outsider hvis han er skadefri.

Hvis vi stiller med tre bak må enten Mata eller Mkhitaryan uansett vike, og da har vanligvis Mourinho gått for armeneren.

VANSKELIG VALG: Mourinho har mange vanskelige valg fremfor seg når han skal ta ut søndagens lag.

 

Dommer

Anthony Taylor dømmer oppgjøret. Taylor er fra Wythenshawe i Manchester, men er Altrincham-fan heller enn å være fan av United eller City, og kan derfor dømme United.

Han har ikke dømt United denne sesongen, men dømte United seks ganger forrige sesong. Det endte med fem seirer og en uavgjort. Den ene uavgjorten kom på Anfield, mot Liverpool.

Tidligere denne sesongen dømte han Chelseas 2-1-seier på Wembley.

Med seg på linjene har Taylor Gary Beswick og Adam Nunn, mens Craig Pawson er oppgjørets fjerdedommer.

DØMMER: Anthony Taylor.
Powered by Labrador CMS