Reservenes revansje

Sergio Romero og Willy Caballero. De to har stått ti av klubbenes elleve kamper på vei mot finalen – og de har klart seg bra.

Publisert Sist oppdatert

Sergio Romero og Willy Caballero har enkelte vesentlige ting til felles.

De kjemper begge om å være Argentinas førstekeeper – en posisjon vi omtalte i denne saken – og begge er også andrekeepere i engelske storklubber.

I tillegg er begge nå også viktige cupkeepere.

Managernes dilemma

Å være andrekeeper kan være en tøff jobb, spesielt hvis du har en veldig god keeper foran deg som sjeldent sliter med skader.

Se bare i United – der er det absolutt ingen utsikter til å bli førstekeeper så lenge David de Gea spiller i United. Willy Caballero er heller ingen sannsynlig Chelsea-førstekeeper, men har nok en drøm om VM-fotball for Argentina.

Da må det skje gjennom cupkampene, som ikke blir fullt så prioritert som ligakampene, og da har gjerne andrekeeperen blitt lovd en plass på laget i disse kampene.

Det ser også ut til å stemme bra for andrekeeperene til United og Chelsea.

Sergio Romero har startet sju av Uniteds åtte hjemlige cupkamper denne sesongen – han var skadet da FA-cup-semifinalen ble spilt.

Caballero har startet i ti av elleve av Chelseas hjemlige cupkamper – men gikk glipp av den ene ligacupsemifinalen (før han var tilbake i den andre).

Det virker sannsynlig at begge er lovd spilletid, og da er spørsmålet hvor mye en vil forholde seg til det når den viktige finalen er der. Mourinho lot Romero stå den enormt viktige Europa League-finalen i fjor, men kanskje føler Mourinho at United har mindre å tape på å la Romero gå etter denne sesongen? I så fall kan jo også det være en faktor.

Caballeros vei til finalen

Caballero har allerede spilt seks kamper i FA-cupen denne sesongen.

På de kampene har han sluppet inn to mål – ingen av dem kan sies å ha vært hans feil, selv om det er lett å tenke at en keeper som De Gea kanskje ikke ville sluppet inn det siste av de to målene.

I en av kampene Caballero slapp inn mål, endte det med en straffesparkkonkurranse der en feberredning av veteranen sendte Chelsea videre.

Å holde nullen i fire av seks kamper er uansett en beroligende statistikk for Conte om han skulle velge å gå for argentineren. Det er Conte visstnok ikke sikker på om han skal.

 • Norwich 0-0 Chelsea
 • Chelsea 1-1 Norwich (5-3 etter straffesparkkonkurranse)
 • Chelsea 3-0 Newcastle
 • Chelsea 4-0 Hull
 • Leicester 1-2 Chelsea
 • Chelsea 2-0 Southampton

Romeros vei til finalen

For Mourinho er kanskje dilemmaet enda verre siden United har verdens beste keeper – samtidig som Romero er den perfekte andrekeeper.

Samtidig vil han kanskje føle at det er mindre urettferdig å vrake Romero – De Gea har tross alt vært med på veien til finalen han også, siden han spilte semifinalen mot Spurs i Romeros skadefravær.

I den kampen slapp United inn sitt første mål i FA-cupen denne sesongen. Med Romero har vi holdt buret rent.

 • United 2-0 Derby
 • Yeovil 0-4 United
 • Huddersfield 0-2 United
 • United 2-0 Brighton
 • United 2-1 Spurs (De Gea i mål)

Til sammen har Caballero og Romero stått ti kamper på vei til finalen – og sluppet inn to mål. Blir de likevel vraket på den store dagen?

Hvem står i mål for de to lagene, tror dere?

 

Powered by Labrador CMS