– Bruk Fellaini på topp

Ex-Red mener å vite hvordan Chelsea kan takles.

Publisert Sist oppdatert

Danny Higginbotham, tidligere United-back og nå analytiker og ekspertkommentator for blant andre The Sun, mener at Marouane Fellaini er den som i utgangspunktet er best skikket til å minimere savnet av suspenderte Zlatan Ibrahimovic på Stamford Bridge.

Med søndagens rapporter om skader og sykdom på Wayne Rooney, Marcus Rashford og Anthony Martial, er det heller ikke vanskelig å forstå hvor Higginbotham vil med sin lansering av den svære belgieren som svar på trioens påståtte fravær:

-Defensivt er Chelsea så dyktige langs bakken; og med N’Golo Kanté og Nemanja Matic som avskjærer pasninger, river opp spillet og presser, vil Uniteds mottrekk kanskje være å omgå midtbanen til fordel for langpasninger i spilleretningen.

“Paul Pogba, Juan Mata og Henrikh Mkhitaryan holde seg i nærheten av Fellaini. Hvis ikke, vil han bli isolert.”

Danny Higginbotham

– Jeg kan se for meg United banke baller opp mot en Fellaini som holder seg tett på Cesar Azpilicueta, den minste av spillerne i Chelseas bakre treer. Så følger de øvrige på i håp om å dra nytte av nedfallsfrukten. Men, for å få dette til å fungere må Paul Pogba, Juan Mata og Henrikh Mkhitaryan holde seg i nærheten av Fellaini. Hvis ikke, vil han bli isolert.

Videre mener Higginbotham at Uniteds beste håp ligger i å komme seg inn bak Chelseas vingbacker, Marcos Alonso og Victor Moses, og på den måten dra Kanté og Matic ut av posisjon. 

– Tanken er at det da vil kunne skapes tid og rom til å slå baller inn i boksen, mot Fellaini. Det var nettopp denne oppskriften Tottenham hadde så stor stor suksess med da de beseiret Antonio Contes menn tidligere i sesongen, påpeker Higginbotham.

Enig med den tidligere backen? Er Fellaini mannen José Mourinho bør ty til mot Chelsea?

Powered by Labrador CMS