Mitt lag mot: Chelsea

Ansvarlig redaktør om valgene han ville gjort etter skadesmellen.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, tar av og til ut sitt lag til helgas kamp. Dette er kun ment som et innspill til debatt før ukas høydepunkt.

Følelsen nå:

Det er ikke ofte jeg blir sint i forbindelse med en pressekonferanse, men fredag ble jeg det. Fire mann ut før kampen mot ligalederne og det når vi er i fantastisk form.

Litt av meg håper fortsatt at det kun var et spill for galleriet, men det er i så fall ikke en taktikk vi har sett før fra Louis van Gaal i United.

Det betyr, slik jeg ser det, fortsatt at vi kan stille med et slagkraftig lag, men samtidig at vi havner litt på defensiven i inngangen til kampen – og får én klar svakhet på laget.

Hvis jeg hadde kunnet velge:

David de Gea står selvsagt i mål.

Så ville det handlet mye om å ivareta det vi kan, og det vi fortsatt kan ivareta er høyresiden.

Det betyr Antonio Valencia som høyreback.

Chris Smalling som høyre stopper.

Ander Herrera som høyre sentral midtbanespiller

Og Juan Mata som høyre kant.

Det handler om å beholde relasjonene som har fungert så bra på den siden.

Behold høyresiden – endre på fem plasser, skriver Langerød

utdslag3

Men så begynner trøbbelet.

Med Phil Jones og Marcos Rojo ute med skade og en suspendert Jonny Evans, må Paddy McNair eller Tyler Blackett inn på laget som Smallings stopperpartner.

Manchester United Under-18s Squad Lineup 2011/12
Tyler Blackett: Midtstopper?

McNair har spilt mest av de to, og han har også flest kamper på benken. Hadde du satt de to mot hverandre – én mot én og vurdert kvaliteter – ville jeg også valgt McNair. Men, her snakker vi om en som skal bekle den venstre stopperposisjonen. Den har ikke McNair spilt i denne sesongen, noe som fort tipper pendelen i Blacketts favør, selv om Van Gaal selv har gått litt bort fra et absolutt krav om det da han har spilt med Smalling/Jones.

Blackett har imidlertid kun spilt 27 minutter med Premier League-fotball i 2015 (mot Saints 11. januar), mens McNair har flere United-kamper og også landslagsdebut for Nord-Irland den siste tiden. Det tipper pendelen i hans favør.

Jeg skal ikke være bombastisk i det ene eller andre valget av de to, men uansett så ville dette være en svakhet i laget . Så får vi bare håpe United kan dekke over det lørdag, og at den som kommer inn gjør en glimrende jobb.

Så var det resten av venstresiden – inkludert den defensive midtbanerollen.

For å begynne med sistnevnte, Carricks rolle.

Jeg har tenkt og tenkt på hvem som har spilleforståelse til å være ryddegutt bak, plasseringsevne, men også evnen til å gjøre trygge valg og unngå ballmist, slik at laget ikke mister ballen i oppspillsfasen. Spesielt det siste er vanskelig å finne et godt alternativ til, men jeg havner faktisk på Wayne Rooney.

Rooney har spilleforståelsen, vinnerviljen og kan kanskje også gå inn som nødløsning og løse en slik rolle til ganske så god karakter. Han har hatt en del ballmist i spissrollen, men med en uke bak seg på treningsfeltet vil han kunne være drillet nok til å bli enda mer forsiktig eller bevisst i valgene sine. Rooneys evne til å ofre seg for laget – på flere måter – er også dokumentert. Jeg tror han vil ta en slik rolle med tro på at han KAN løse den vel så godt som alle andre i verden. Det er et godt utgangspunkt.

Jeg klarer ikke å se at noen andre er et bedre alternativ til ham.

På venstresiden (venstreback og venstre kant) tvinger skadene også frem flere endringer. For meg er vurderingen om vi ønsker Luke Shaw eller Angel Di Maria fra start, og da velger jeg argentineren. Det betyr at Shaw ofres, Ashley Young trekkes ned på venstreback og Di Maria kommer inn på kant.

Manchester United v Burnley - Premier League
ROBIN VAN PERSIE: Spiss?

Tanken bak er at jeg i utgangspunktet mener argentineren har mer å tilføre laget enn Shaw ville hatt. Shaw har også slitt med skade en god stund, mens Young har vikariert som venstreback også tidligere i sesongen, blant annet i 3-0-seieren mot Hull, som inntil ganske nylig kanskje var vår beste prestasjon denne sesongen.

Marouane Fellaini fortsetter selvsagt i sin rolle som oppspillspunkt til venstre på midtbanen, mens det helt på topp blir Falcao eller Robin van Persie.

Hadde du spurt meg hvem jeg ønsket FØR nederlenderen ble skadet, så ville jeg valgt han hver gang selv om han ikke har vært veldig god denne sesongen. Nå har Van Persie imidlertid vært ute med skade i to måneder, og kun hatt en drøy uke tilbake i trening. Jeg aner altså ikke noe om hva slags form han er i. Det vet imidlertid Van Gaal – så dermed blir valget opp til ham, et valg han er godt rustet til å ta. Jeg ville valgt van Persie hvis han ikke er spesielt preget av skaden, men Falcao om Van Persie er rusten.

Mitt lag blir dermed: De Gea – Valencia, Smalling, Blackett (McNair), Young – Herrera, Rooney, Fellaini – Mata, Van Persie (Falcao), Di Maria

Hva tenker du om laguttaket?

Powered by Labrador CMS