– Ett poeng er bra for Chelsea

– Det er nok viktigere å sikre seriegullet enn å slå United, sier nestleder i Chelseas norske supporterklubb.

Publisert Sist oppdatert

De leder serien med sju poeng når utfordrerne har seks kamper igjen å spille. I tillegg har de en hengekamp til gode. Dermed skal det mye til for at Chelsea ikke kommer til å juble for seriegullet når sesongen er omme.

Jarl-Håvard Holen, nestleder og talsmann i Chelseas norske supporterklubb, er også optimist før ligainnspurten.

Har dere begynt å feire gullet?
– Nei, vi har ikke det, men jeg kan vel si at vi blir skuffet om det ikke blir gull, sier han til united.no.

– Målet på tampen mot QPR sist hjalp jo veldig på. Det betyr jo at vi i teorien kan tape både mot dere, Arsenal og Liverpool, men likevel ha alt i egne hender. Sånn sett var den Fabregas-scoringen veldig behagelig.

jarl
Jarl-Håvard Holen

Hva tenker du før kampen mot et formsterkt United?
– At ett poeng vil være bra for Chelsea, og at det nok vil handle mer om å sikre seriegullet enn å slå United. Chelsea vil gå for seier og det ville være deilig å slå dere, men jeg tror at vi kommer til å få se et litt mer defensivt Chelsea. Det handler nå om å vinne gull mer enn å vinne hjerter. Tar Chelsea ledelsen skal du ikke se bort fra at bussen parkeres, slik det skjedde på Old Trafford (1-1) i høst.

– Personlig anser jeg også Arsenal-kampen, som vi spiller etter at vi har møtt dere, som viktigst. Vi kan tape for dere, men Arsenal-kampen blir veldig viktig.

Men frykter du United nå, siden formen er så god?
– Nei, det gjør jeg ikke. Dette blir litt som et derby mellom to storlag, og da har ikke form så mye å si. Jeg tror dere vil få se et atskillig mer skjerpet Chelsea-lag mot United enn det som ble vist mot QPR, og det nettopp fordi det er United. Selv om dere hadde vært i elendig form så ville nok spillerne skjerpet seg til denne.

Mourinho er ekspert på titler, men er alle dere fans fornøyde med prestasjonene?
– Enkelte kunne nok tenkt seg mer underholdende fotball, men husk at Chelsea ikke er som United som har tatt gull etter gull etter gull. Ser man på ligaprestasjonene våre de siste fire årene så har ikke den alltid vært så god, så vi tar imot et ligagull nå med åpne armer. 

Chelsea v Southampton - Premier League

Og hvis det ender med ligagull i tillegg til et ligacuptrofé, så har sesongen vært….?
– Da vil det ha vært en kjempesesong. Du får heller spørre meg igjen hvis vi har to-tre strake seriegull, men ikke har gjort det bra i Champions League. Kanskje jeg sier noe annet da.

Chelsea U19 vant UEFA Youth League, men få av unggutta får prøve seg på A-laget. Frustrerende?
– Nei, de fleste Chelsea-fans har nok innsett at det er en stund til vi får opp en ny John Terry. De nest beste spillerne er imidlertid viktig for «Financial Fair Play» siden de utvikles og selges for gode penger. Du kan si det er kynisk og litt trist, men sånn er det blitt.

United-fansen er veldig spent på sommerens kjøp og salg. Hva med dere?
– Vi er også spente. Mourinho har jo ikke hatt tillit til de nest beste. Det har vært lite rotasjon, og med litt bredere tropp tror jeg fort at vi nesten kunne hatt gullet allerede, siden det har vært stor påkjenning på de som har spilt så godt som hele tiden. Det er mulig Oscar selges for å finansiere noe annet stort. Ellers handler det nok om å øke bredden også. Vi har ikke så mye backup for Fabregas/Matic på midtbanen og nå som Diego Costa/Loic Remy er ute, så er ikke Didier Drogba den han var som alternativ helt framme.

Frykter du United  mer neste sesong?
– Ja, man kan aldri avskrive United, og dere er helt sikkert en kandidat til gullet neste sesong. Dere vil nok presse enda mer på for gull da.

Hva med supporterklubben deres? Mange nye medlemmer?
– Vi driver en nettside, lager blad og reiser på fellesturer til England. Denne sesongen kombinerte vi fellestur med julebord, og var vel over 100 stykker. Totalt ligger vi ganske jevnt på 2.500 medlemmer, men stiger jevnt og trutt med litt hvert år, sier Jarl-Håvard Holen til united.no.

Sjekk ut Chelsea-supporternes nettside her.

Powered by Labrador CMS