Avviste flere storklubber

Borussia Dortmund-spiller Robert Lewandowski har avslått overgang til flere storklubber deriblant Manchester United de siste 12 månedene.

Publisert Sist oppdatert

Den polske landslagsspilleren hadde en sentral rolle forrige sesong da Jurgen Klopp og Borussia Dortmund kom til finalen i Champions League. Høydepunktet for spissen i turneringen var uten tvil da ha scoret fire mål og sikret 4-1-seieren over Real Madrid i semifinalen.

Lewandowski var lenge ønsket som et nytt tilskudd i United-troppen, og spissen uttalte nylig til Sky Sports at United ikke var den eneste som ønsket å sikre seg spilleren. Lewandowski skal ha mottatt en tekstmelding tidligere i år fra daværende Real Madrid-manager Jose Mourinho, hvor det stod at han var interessert i å signere spissen. Mourinho er nå manager for London-klubben Chelsea.

– Ja, situasjonen var slik med Jose Mourinho, men jeg ønsker ikke å snakke om det. […] Det var en privat samtale, så jeg ønsker ikke å lage noe stort nummer ut av det. Men jeg kan bekrefte at jeg har snakket med han, uttalte han til Sky Sports.

– Jeg har telefonnummeret hans, og vi har snakket sammen noen ganger tidligere. Jeg tar det som et stort kompliment at en manager som Mourinho tekstet meg slik som dette.

Borussia Moenchengladbach v Borussia Dortmund - Telekom Cup 2013
Robert Lewandowski var lenge ønsket av Manchester United.

Lewandowski fortalte også om interessen fra Sir Alex Ferguson og hvordan Florention Perez forsøkte å lokke han bort fra Tyskland.

– Året før snakket jeg også med Sir Alex Ferguson, og det var uten tvil en veldig god følelse.

– Avgangen til Sir Alex påvirket ikke valget mitt om å ikke komme til England. Han snakket til meg for ett år siden, og det var bare ikke riktig tidspunkt. […] Jeg hadde fortsatt ting som skulle gjøres i Dortmund før jeg gikk videre til en større klubb.

I likhet med Chelsea og Manchester United, var også Real Madrid sjanseløse i å få til en overgang for Lewandowski. Ifølge 25-åringen skal Perez, som er Madrids president, også ha snakket med spilleren i et forsøk på å få til en overgang til den spanske storklubben.

Men det ser altså ut til at det er Bayern Munich som har sikret seg signaturen til den polske spilleren. Kontrakten hans med Dortmund går ut i 2014, og først da er en mulig overgang aktuell.

Powered by Labrador CMS