Hva får United med Mata?

Hvor god er egentlig den United-aktuelle Chelsea-spilleren?

Publisert Sist oppdatert

Juan Mata kobles nå sterkt til United, og en kjøpssum på 37-40 millioner pund er nevnt i engelske aviser tirsdag.

Men hva får United om Mata blir å se i rødt?

Først og fremst får United en av de mest kreative spillerne som finnes. Mata startet karrieren i Real Oviedo, men ble hentet til Real Madrids ungdomsavdeling da han var 15 år gammel. Som 18-åring fikk han sin første smak av A-lagsfotball på Reals andrelag, Real Madrid Castilla, og scoret 10 mål i en sesong som endte med nedrykk. Manchester Citys Alvaro Negredo spilte for øvrig på samme lag. Før 2007/08-sesongen utnyttet han imidlertid en klausul i kontrakten som sa at han kunne forlate Real Madrid til fordel for en annen klubb.

mata

Under kan du se hva han har levert og opplevd i den videre karrieren.

Mål og målgivende:

2007/08-sesongen:

Valencia: Mata fikk 24 kamper i sin første hele sesong for Valencia, og leverte fem mål og én målgivende pasning da det endte med 10. plass i serien. Sesongen endte med cuptriumf i Copa del Rey, og høydepunktet var utvilsomt to mål i semifinalen mot Barcelona og ny scoring i cupfinalen. Han ble kåret til årets unge spiller i Valencia både av fansen og lagkameratene.

2008/09-sesongen:

Valencia: Da startet en voldsom opptur. Mata scoret 11 mål og leverte 17 målgivende pasninger på 37 seriekamper. Valencia tok en 6. plass i serien, og Mata ble i løpet av sesongen også kalt opp til det spanske A-landslaget.  Fikk også være med i Spanias Confederations Cup-tropp.

2009/10-sesongen:

Valencia: Ni mål og fem målgivende på 35 seriekamper da Valencia avanserte til bronseplass i serien, men gjorde seg for første gang virkelig bemerket i Europa. I løpet av 14 Europa League-kamper scoret han fem ganger og hadde fem målgivende pasninger. Fikk 21 minutter med spilletid i VM, da Spania gikk helt til topps.

2010/11-sesongen: 

Valencia: Åtte mål og 13 målgivende pasninger på 33 kamper da Valencia tok en ny 3. plass i serien, og fikk også smaken på Champions League-spill selv om laget ble utslått i 8. delsfinalen. Mata spilte forresten både hjemme og borte mot United i gruppespillet denne sesongen.

Ble faktisk flyttet ned for å forsterke U21-landslaget i EM-sluttspillet, og bidro til at de vant hele turneringen. Ble også kåret til turneringens beste spiller.

mata

Chelsea: Chelsea bladde opp 23,5 millioner pund for ham i august, og fikk umiddelbar valuta for pengene. Han serverte 13 målgivende pasninger og scoret seks mål i sin første Premier League-sesong, og det var bare David Silva som leverte flere målgivende pasninger. Han scoret også fire mål og hadde fire målgivende pasninger da Chelsea vant FA-cupen denne sesongen. Mata ble for øvrig kåret til FA-cupfinalens beste spiller, og årets spiller i Chelsea.

I tillegg gikk Chelsea omsider også til topps i Champions League. Mata la pasningen til Didier Drogbas sene utlikning mot Bayern München i finalen, og selv om han misbrukte sitt straffespark i straffekonkurransen vant Chelsea til slutt også den.

2012/13-sesongen:

Chelsea: En god førstesesong ble til en enda bedre andresesong. Han scoret 12 mål og leverte 17 målgivende pasninger på 35 kamper i serien, men herjet også i andre turneringer. Seks FA-cupkamper ga en scoring og fem målgivende pasninger, mens 18 kamper i Europa ga fem mål og ni målgivende pasninger – da Chelsea gikk helt til topps i Europa League.

mataavis
The Telegraph tirsdag.

30 målgivende pasninger totalt på to sesonger var best av alle i samme periode i Premier League.

Ble igjen kåret til årets spiller i Chelsea, og kom også med på årets lag i Premier League.

2013/14-sesongen:

Chelsea: Jose Mourinho har ikke trykket Mata til sitt bryst, og han har kun spilt 13 seriekamper så langt denne sesongen, og svart med to målgivende pasninger. Ifølge Daily Mail viser statistikken imidlertid at han har skapt 30 sjanser på de 13 kampene.  Det er imidlertid verdt å merke seg at 30 skapte sjanser er like mange som Michael Carrick, Tom Cleverley, Shinji Kagawa, Darren Fletcher og Marouane Fellaini til sammen har skapt denne sesongen for United.

 

Powered by Labrador CMS