– Han har det i blodet

Mark Hughes tror på ingen måte at Sir Alex Ferguson vil ta lett på Chelsea-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Søndag ettermiddag møtes Manchester United og Chelsea for femte gang denne sesongen. De to lagene har allerede møttes én gang i serien, én gang i Ligacupen, og to ganger i FA-cupen.

Det som skiller dette oppgjøret fra tidligere oppgjør, er at United allerede har vunnet serien — hvilket gjør at de i teorien ikke har noe å spille for. Chelsea har på sin side alt å spille for. Laget fra sørvest-London kjemper mot byrivalene fra nord — Arsenal og Tottenham — om de to siste Champions League-plassene, og oppgjøret på Old Trafford blir en nøkkelkamp for de blåkledde.

Ønsker å vinne hver eneste kamp

Mark Hughes har spilt for begge klubbene, og mener at oppgjøret på Old Trafford blir spennende, på tross av at United ikke har noe å spille for. Han mener at Fergusons vinnerskalle gjør oppgjøret meget interessant.

– Det er det som gjør det til et fascinerende oppgjør, sa han, og utdypet:

– Hvorfor? Fordi det ligger i blodet til Ferguson å ikke tape. Jeg spilte for ham. Jeg hvordan han er. Ja, United har vunnet tittelen, og det er en del av menneskers natur å slakke litt av på gasspedalen.

Hughes mener at Ferguson viker fra ‘menneskelig natur’.

– Men United kommer ikke til å gjøre dem noen tjenester. De går på banen for å vinne hver eneste kamp — og denne er på Old Trafford, uttalte han, og la til:

– Om United trenger et insentiv, så er det at Chelsea slo dem ut av FA-cupen. Chelsea trengte omkamp, men de kunne fort ha vunnet den første kampen på Old Trafford etter prestasjonene i andre omgang.

‘Sparky’ hevder at forrige helgs oppgjør mot Arsenal viste at United ikke kommer til å ta lett på oppgaven.

– United viste mot Arsenal forrige søndag at de ikke godtar å tape, så Chelsea vil ikke få det lett. Og det er selvsagt en voldsom rivalisering mellom de to klubbene, fortalte Hughes.

– Stabilitet er nøkkelen

Mange vil hevde at tabellen aldri lyver, og United ligger hele tjue poeng foran Chelsea. Likevel har seriemesterne slitt voldsomt mot Chelsea denne sesongen, og dette måtte to røde kort og et offsidemål til for å overliste The Blues i det motsatte Premier League-oppgjøret.

Mark Hughes mener at Uniteds evne til å vinne på dårlige dager er grunnen til den enorme poengforskjellen.

– Tjue poeng er en enorm avstand med tanke på kvaliteten på begge lags spillere. Det har med stabilitet å gjøre. United har tidvis ikke spilt så bra som de burde, men de har fortsatt klart å vinne, hevdet han.

– Chelsea har ikke klart det. Og Chelsea har også måttet slite med et managerbytte, la han til.

Powered by Labrador CMS