Evra i høring hos FA

Patrice Evra og Chelsea FC møter torsdag og fredag til høring hos det engelske fotballforbundet (FA). Høringen skal ta for seg bråket på Stamford Bridge i april.

Publisert Sist oppdatert

Det berømte ”slaget ved Stamford Bridge” fant sted etter Premier League-oppgjøret mellom Chelsea og United 26.april. Under nedløpingen til Uniteds tribunesittere og ubenyttede reserver havnet Patrice Evra og flere av Chelseas banemannskap i en konfrontasjon. Banemann i Chelsea, Sam Bethell, skal i følge Evra ha kommet med rasistiske utsagn, og det hele endte med kraftig munnhuggeri og flere knyttneveslag.

FA valgte derfor å ta ut tiltale mot både Evra og Chelsea i sommer. Noe som ble begrunnet på følgende vis: "Tiltalene kommer som et resultat av grundig etterforskning iverksatt av FA over de siste tre månedene, og bygger på videobevis, overvåkningskameraer og vitneforklaringer fra de tilstedeværende". Evra er tiltalt for upassende oppførsel, mens Chelsea må svare for brudd på FAs regelverk gjennom adferden til Sam Bethell.

Høringen som finner sted i London vil gå over to dager, torsdag og fredag. Underveis vil representanter fra både Chelsea og United bli avhørt av FAs disiplinærkommisjon.

Hvis du lurer på hvorfor det er Chelsea – og ikke Sam Bethell som må svare for seg hos FA – så skyldes det at et uavhengig panel har erklært at FA ikke har disiplinær jurisdiksjon over Bethell. Dette fordi Chelsea ikke hadde informert Bethell om at han var underlagt FAs regler i jobben som banemann. FA har for øvrig valgt å tiltale Chelsea for disse manglene i Bethells arbeidskontrakt.

Hvilken endelikt høringen vil få er det umulig å si noe om. Lignende disiplinærsaker ender som oftest med bøter, eller i verste fall suspensjon (når det gjelder spillere og trenere).

Kilde: BBC

Powered by Labrador CMS