Slik ender Premier League

Les hvordan Chelsea kan juble for ligagull, mens United så vidt havner utenfor topp fire.

Publisert Sist oppdatert

Det har gått nesten syv måneder siden det første sparket på ballen i Premier League 2013/14 ble gjort. Det er kun to måneder igjen til sesongen er over, og det er duket for en meget spennende sesonginnspurt. Hvem kan juble for Premier League-triumf i mai, og hvem kvalifiserer seg for neste sesongs utgave av Champions League?

Syv lag kan sies å være med i kampen om Champions League-plassene. Fotballsupportere studerer kampprogrammet til sitt eget lag, men i denne delen av sesongen er det vel så viktig hvordan det går med motstanderlagene.

United.no har derfor tatt en titt på hvordan det gikk forrige sesong. Hvor mange poeng plukket årets topplag mot tilsvarende motstandere forrige sesong? Hvem vinner serien dersom alle resultatene blir identiske som i fjor? Her har du svaret.

OBS: Siden Cardiff, Hull og Crystal Palace ikke spilte i Premier League forrige sesong, er disse representert av henholdsvis Wigan, Reading og QPR.

1. Chelsea (87 poeng)

Chelsea leder i øyeblikket Premier League med 66 poeng, syv poeng foran Liverpool og Arsenal som følger på plassene bak. Ligalederne har imidlertid spilt én kamp mindre enn de to nevnte rivalene, og til og med tre kamper mer enn Manchester City på fjerdeplass. Dermed kan de lyseblå komme á poeng dersom de vinner de tre kampene de har til gode. Det er med andre ord duket for en meget spennende sesongavslutning for José Mourinhos mannskap, som altså har igjen ni kamper. Slik gikk det mot de samme motstanderne i fjor:

 • Seks seirer (Aston Villa b, Arsenal h, Stoke h, Sunderland h, Norwich h, Wigan h)
 • Tre uavgjort (QPR b, Swansea b, Liverpool b)
 • Ingen tap

6-3-0: 21 poeng.

Dersom Chelsea leverer tilsvarende resultater som forrige sesong, vil de ta 21 poeng på de ni gjenstående kampene. Dermed vil Mourinhos menn ende opp på 87 poeng, noe som vil holde til ligagull dersom alle lagene hadde tatt like mange poeng som mot tilsvarende motstandere i fjor.

chelsea
JUBEL: Dersom Chelsea gjør det like bra som i fjor, samtidig som de andre lagene leverer samme resultater, vil det ende med ligagull i mai.

2. Manchester City (86 poeng)

Manchester City har lenge blitt regnet som en favoritt til å stikke av med ligatittelen etter å ha levert meget solide resultater på eget gress. Enkelte har hevdet at ingen har høyere toppnivå enn de lyseblå fra Manchester, som har feid både Arsenal, Tottenham og United av banen tidligere denne sesongen. De ligger i øyeblikket ni poeng bak ligaleder Chelsea, men har tre kamper til gode på grunn av utsettelser som følge av uvær og kollisjon med spill i andre turneringer. Dette betyr at Pellegrinis menn har tolv kamper og 36 poeng å spille om. Slik gikk det mot tilsvarende motstandere i fjor:

 • Ni seirer (Reading b, Fulham h, United b, Arsenal b, Southampton h, West Brom h, West Ham h, Sunderland h, Aston Villa h)
 • To uavgjort (Liverpool b, QPR b)
 • Ett tap (Everton b)

9-2-1: 29 poeng.

Manchester City havner dermed bak Chelsea med meget knapp margin dersom det går som i fjor. Hele ni seirer og kun ett tap på tolv kamper er ikke nok dersom Chelsea leverer samme resultater som forrige sesong, og det kan ende med en særdeles bitter andreplass for Manuel Pellegrini og co.

3. Liverpool (80 poeng)

Liverpool-fansen er høyt oppe om dagen. De rødkledde fra havnebyen har prestert meget godt denne sesongen, og det har tidvis glitret av Suárez, Sturridge og co. Champions League-plassen er allerede i boks vil mange si, og enkelte drømmer til og med om ligagull i mai. Det er imidlertid fremdeles 30 poeng å spille om for Liverpool, og skulle de ta like mange poeng som i fjor, vil de bli nummer tre. Slik gikk det i fjor:

 • Seks seirer (Wigan b, Sunderland h, Tottenham h, West Ham b, Norwich b, QPR b)
 • Tre uavgjort (Man City h, Chelsea h, Newcastle h)
 • Ett tap (Man Utd b)

6-3-1: 21 poeng.

Skal ikke den gode formen til Liverpool snart ta slutt? Statistikken viser at Liverpool i fjor leverte gode resultater mot de lagene de har igjen denne sesongen. Manchester United er den eneste av de ti gjenværende motstanderne som de tapte mot forrige sesong, og med samme resultater vil Liverpool være kvalifisert for Champions League neste sesong.

garyneville54
LATTER: Gary Neville lo da Jamie Carragher hevdet at Liverpool kunne vinne Premier League. Kan han le også i mai?

4. Arsenal (72 poeng)

Mange har stilt spørsmålet om dette sesongen hvor Arsenal endelig tar et trofé igjen. Arsène Wengers gutter henger bedre med i kampen om gullet enn på flere sesonger, og Arsenal-fans har ikke klart å unngå å leke med tanken om at de får se laget sitt juble for ligagull til våren. Det er imidlertid liten tvil om at Arsenal har det vanskeligste kampprogrammet av de syv øverste lagene. I de fire neste kampene venter to bortekamper mot henholdsvis Tottenham og Chelsea, før de tar imot Swansea og Manchester City på eget gress. Slik gikk det i fjor:

 • Fire seirer (Reading b, Newcastle h, West Brom h, West Ham h)
 • Én uavgjort (Everton b)
 • Fem tap (Tottenham b, Chelseas b, Swansea h, Man City h, Norwich b)

4-1-5: 13 poeng.

Kun fire seirer og hele fem tap leverte Arsenal mot tilsvarende motstandere forrige sesong. I fjor tapte faktisk Arsène Wenger og co alle de fire kampene de nå står overfor. Dersom det går som det gikk i fjor vil ikke Arsenal kunne juble for Premier League-triumf denne sesongen heller, men de vil i hvert fall kvalifisere seg for Champions League.

wenger
GRUNN TIL BEKYMRING: Arsène Wenger kan se på det kommende kampprogrammet med forskrekkelse.

5. Tottenham (71 poeng)

Tottenham har vært et «nesten-lag» i flere sesonger. Både Harry Redknapp og André Villas-Boas har måttet se sine gutter gå glipp av Champions League-plassen på sesongens siste dag, og i år kan Tim Sherwood gjøre det samme. Spurs er tilsynelatende på vikende front i kampen om ligagullet, men dersom den ovennevnte kollapsen til Arsenal vil inntreffe, kan det bli jevnere enn antatt. Spurs hentet nemlig 18 poeng mot de ni gjenværende motstanderne forrige sesong:

 • Seks seirer (Southampton b, Sunderland h, West Brom b, Stoke b, West Ham b, Aston Villa h)
 • Ingen uavgjort
 • Tre tap (Arsenal h, Liverpool b, Fulham h)

6-0-3: 18 poeng.

Skal Tottenham havne like utenfor topp fire nok en gang? Dersom alle resultatene i de gjenstående kampene blir like som i fjor, må hvittrøyene nok én gang bite i det sure eplet.

6. Manchester United (70 poeng)

Stadig flere Manchester United-supportere har gitt opp håpet om at laget deres spiller i Champions League neste sesong. United ligger i øyeblikket elleve poeng bak Liverpool og Arsenal, som er de lagene Moyes og co mest sannsynlig må håpe å ta igjen om de skal komme innenfor topp fire. Rødtrøyene har imidlertid et enklere kampprogram enn sine gjeveste konkurrenter, og da spesielt Arsenal. Manchester United leverte følgende resultater mot sesongens ti gjenværende motstandere forrige sesong:

 • Syv seirer (Liverpool h, Aston Villa b, Newcastle b, Reading h, Norwich h, Sunderland h, Southampton b)
 • Én uavgjort (West Ham b)
 • To tap (Man City h, Everton b)

7-1-2: 22 poeng.

22 poeng på de siste ti kampene – et poengsnitt bedre enn både Arsenal, Liverpool og Tottenham. Det er imidlertid ikke nok dersom de tre nevnte lagene gjør det like bra som i fjor, og i så fall vil det ikke bli Champions League for David Moyes’ gutter.

tristunited
SKUFFELSE: Det kan bli nære, men ingen sigar for United. Kan marginene vippe i Uniteds favør?

7. Everton (70 poeng)

David Moyes høstet mye skryt for sine prestasjoner i Everton, men Everton har levert meget gode resultater også etter at skotten forsvant til Manchester United. Roberto Martínez har hatt suksess med nyervervelser som James McCarthy, Romelu Lukaku og Gerard Deulofeu, som ble finansiert av salget av Marouane Fellaini. Et uttrykk sier imidlertid at nesten ikke river mannen av hesten, og dette kan se ut til å passe bra for Everton denne sesongen. Blåtrøyene ligger i øyeblikket likt med United med én kamp mindre spilt, men ender opp med like mange poeng dersom det går som i fjor:

 • Seks seirer (Wigan h, Newcastle b, Man Utd h, Man City h, Reading h, QPR h)
 • Fire uavgjort (Swansea h, Fulham b, Arsenal h, Southampton b)
 • Ett tap (Sunderland b)

6-4-1: 22 poeng.

Everton havner dermed á poeng med Manchester United dersom forrige sesongs resultater blir tatt i betraktning. Roberto Martínez’ menn er plassert bak United på tabellen, fordi blåtrøyene i øyeblikket har dårligere målforskjell enn de røde fra Manchester.

Ingen vitenskapelighet

Nei, så er ikke dette noe fasitsvar. Det er en ny sesong. Det er nye spillere og nye managere. Ingen spillere har blitt yngre, men alle har blitt eldre. Noen spillere har blitt bedre, mens andre blitt dårligere. Det er så mange faktorer som gjør at serieinnspurten blir helt annerledes denne sesongen enn forrige sesong.

Selv om det ikke er snakk om vitenskapelig forskning, gir det en indikasjon om hva som står i vente. Det kan i større eller mindre grad vise hvilke lag som har det vanskeligste kampprogrammet. Det viser at Arsenal må gjøre det ekstremt mye bedre enn forrige sesong dersom de skal kjempe om ligatittelen, med tanke på det meget vanskelig kampprogrammet som står foran dem. Sannsynligvis vil kampen om ligatittelen stå mellom Manchester City og Chelsea, mens det kan bli uhyre jevnt om fjerdeplassen.

Manchester United v Real Sociedad de Futbol - UEFA Champions League
SPENNING: Det kan bli uhyre jevnt før sesongens siste dag.

Med samme resultater som i fjor vil det kun skille to poeng mellom 4.- og 7.-plassen. Manchester United kan ta flere poeng enn de tok forrige sesong, mens Arsenal kan gjøre det dårligere – eller omvendt. Kanskje blir kampen om fjerdeplassen mer spennende enn mange United-supportere tør å håpe på. Arsenal kan fort tape mange poeng i løpet av de neste tøffe kampene, og hvem tør å tenke på hvor jevnt det kan være før poengene skal summeres opp på sesongens siste dag?

Powered by Labrador CMS