Ryktesaker, uke 27

OPPDATER 09.40 Er Uniteds erkerival ute etter Nani? Og hva skjer egentlig med Joao Moutinho?

Publisert Sist oppdatert

Det går mange rykter om United i løpet av en uke. Her samler vi det aller meste av dem i én enkelt sak. Dermed blir det lett å finne frem for dem som måtte være interessert.

Vi understreker at det som skrives i denne spalten er rykter, og at de derfor må tas med en stor klype salt.

Forrige ukes rykter

Søndag 8. juli:

09.40: United er IKKE interessert i Joao Moutinho, melder football365.com. Tross rapporter om at De røde djevlene har lagt inn et bud på 25-åringen verdt £20 millioner, hevder nettstedet at Sir Alex Ferguson ikke ønsker seg midtbanespilleren. Med Ji-sung Park på vei til QPR og en Darren Fletcher med usikker fremtid ønsker Fergie i stedet å hente inn en midtbanespiller med mer defensive fibre i kroppen.

09.05: Kontraktsforhandlingene med United har stagnert, og selv om Nani ønsker å bli på Old Trafford er portugiserens framtid enn så lenge uviss. I den andre enden av byen har vingen vært et samtaleemne, og Roberto Mancini er interessert i å sikre seg 25-åringen melder Daily Star. Tabloiden skriver imidlertid at det er svært tvilsomt at United ønsker å selge til erkerivalen, som er ute etter en ny ving ettersom Adam Johnson forventes å forlate klubben.

08.30: Michael Owen er i øyeblikket klubbløs etter at kontrakten hans med United utløp ved månedsskiftet. Den tidligere Liverpool-spilleren har hus i Dubai og var aet til Al Shabab, men nå hevder The National at klubbens interesse for spissen har kjølnet, og at de heller ønsker å prøve seg på to brasilianere, Edgar Bruno da Silva og Luiz Henrique da Silva Alves.

Lørdag 7. juli:

17.20: Kontraktsforhandlingene mellom Ashley Cole og Chelsea skal ikke ha startet, og nå skriver TribalFootball.com at United har følere ute på landslagsbacken. Sir Alex Ferguson er ute etter en venstreback for å gi Patrice Evra konkurranse, og med en spiller som kan være uten kontrakt neste sommer lanseres Cole som et alternativ til posisjonen på Old Trafford.

09.20: Anderson ankom Manchester United fra Porto sommeren 2007. Den brasilianske midtbanespilleren hadde en meget lovende førstesesong i United-trøya, men har de fire påfølgende sesongene slitt både med skader og med å prestere på et jevnt, høyt nivå. Det har lenge svirret rykter om at 24-åringen kan være på vei bort fra Old Trafford, og lørdag melder Manchester Evening News at Benfica er interesserte i å hente han tilbake til portugisisk fotball etter fem sesonger i England.

Fredag 6. juli:

19.00: Torsdag meldte Sky Sports at Hull var favoritter til å sikre seg Ben Amos‘ tjenester de neste tolv månedene. Amos er bak både De Gea og Lindegaard i køen om keeperplassen i United, og et utlån til Steve Bruces nye klubb vil kunne være en perfekt måte for 22-åringen å få spilletid på.

Hull Daily Mail melder fredag at Amos skal være klar for et tolvmåneders utlån til The Tigers, og at han kommer til å reise sammen med resten av Hull-troppen på treningsleir til Algarve søndag morgen som forberedelse til den kommende sesongen.

15.00: London Evening Standard mener at Zeki Fryers vil være Tottenham-spiller i løpet av noen få dager, mens italienske Tuttosport hevder at United og Juventus har blitt enige om en kompensasjon på €1 million for Paul Pogba. Den unge franskmannen følte seg som kjent mer tiltrukket av Den gamle dame enn av Røde djevler, og forlot Old Trafford ved kontraktens utløp den 30. juni.

12.30: Vanligvis pålitelige The Times mener å vite at United i løpet av de siste 24 timene, formelt har overlevert et bud på rundt £20 milloner til Porto, i håp om at det skal friste klubben til i det minste å sette seg ved forhandlingsbordet. Portugiserne krever i utgangspunktet £26 millioner for den tidligere Sporting Lisboa-spilleren.

10.50: Serie A-vinner Juventus skal ha kastet seg inn i kampen om Robin van Persie. Arsenal-spissen har som kjent gjort det klart at han ikke akter å forlenge med londonerne, noe som for lengst har alarmert de to Manchester-klubbene. Men nå ser det ut til at de to rivalene kan få alvorlig konkurranse. Ifølge Daily Mail har italienerne til og med seilt opp som favoritter til å sikre seg underskriften til den nederlandske storscoreren.

10.45: Newcastle-spiss Demba Ba, som ifølge ryktene skal være aktuell for en overgang til blant andre United, stiller seg kjølig til tanken på å forlate Sports Direct Arena. Ifølge Sky Sports har den etterspurte senegaleseren lagt ut en Twitter-melding med følgende innhold: «Det har blitt skrevet så mye om meg i det siste. Rykter er rykter. Bare glem det!»08.00: The Sun skriver at den nye Tottenham-manageren Andre Villas-Boas har benyttet de siste dagene til å kjempe en innbitt kamp med Sir Alex Ferguson. Portugiseren steiler over Uniteds forlangende på £4 millioner for Ezekiel Fryers, som ble kontraktsløs den 1. juli. Alt tyder nå på at den lovende backen er på vei til White Hart Lane, men overgangsprosessen kan komme til å trekke ut. Tottenham er nemlig ikke villig til å betale mer enn halvparten av Uniteds forlangende, og der står saken i øyeblikket. Ifølge kilden skal Sir Alex være beredt til å la et transfer-tribunal gå inn i materien og fastsette overgangsbeløpet.At United i det hele tatt har rett til betaling for en spiller som ikke lenger er kontraktsbundet, skyldes at han a) har blitt oppflasket i klubbsystemet, og b) er under 23 år.

Torsdag 5. juli:

17.30: Amos skrev nylig under på en ny treårskontrakt med Manchester United, men med David De Gea og Anders Lindegaard foran seg i keeperkøen, skal Sir Alex Ferguson ha funnet ut at et utlån er det som trolig vil være mest lønnsomt for 22-åringens videre utvikling. Og det skal Hulls ferske manager, Ex-Red Steve Bruce, ha bitt seg merke i.

Manageren har en lang historie når det gjelder å hente spillere fra sin gamle klubb, og Sky Sports melder i ettermiddag at «The Tigers» nå leder an løpet om sisteskansens underskrift.

Amos, som nylig skrev under på en ny treårskontrakt, antas å være tilgjengelig mot et «lånegebyr» på rundt £250.000. Det ryktes at varigheten på en eventuell utlånsavtale vil være sesonglang.

14.10: Rykter om United-interesse for Athletic-spissen Fernando Llorente har blusset opp igjen. Forståelig nok egentlig, dersom det viser seg at Daily Mails påstand om at spilleren har uttrykt ønske om å forlate La Liga til fordel for Premier League, virkelig stemmer. Llorente har ett år igjen av sin nåværende kontrakt, så det er slett ikke utenkelig at Athletic-ledelsen anser tiden inne til å cashe inn litt penger på sin målfarlige hodespesialist.

09.45: I går var Newcastle-duoen Yohan Cabaye og Demba Ba mål for et Sir Alex-raid på Sports Direct Arena. I dag har United-manageren fortsatt en strekkode-duo i kikkerten, men Cabaye er tilsynelatende blitt byttet ut med Cheick Tiote. Det er i hvert fall det Express.co.uk melder i sin rykteoppdatering.

09.10: Mirror påstår at Sir Alex har sendt en delegasjon ledet av sjefsspeider John Lawlor, avgårde til Sao Paulo for å prøve å få til en avtale om overgang for Lucas Moura (se under 08.00). Sir Alex skal ifølge kilden være villig til å spandere opptil £30 millioner for å få det som han vil (fortsatt ifølge den samme kilden).Moura debuterte for Sao Paulo allerede som 17-åring, og har etterhvert 80 opptredener bak seg for den brasilianske storklubben. Tross sin unge alder (19) har han også spilt 13 landskamper for Brasil.08.10: Etter avsløringen om at Robin van Persie nekter å skrive under på en ny kontrakt med Arsenal, har ryktene om hans fremtid igjen blusset opp. De fleste, deriblant The Sun, aer 28-åringen til Manchester City; men det er også dem som holder en knapp på United. The Mirror hører blant de siste, og skriver at Sir Alex er «fast bestemt på å prise ham bort fra byrivalene». Hvis han skal klare det er vi redd han må grave dypere enn noengang.

08.00: The Mirror og Daily Mail er enige om at United har gjenoppfrisket interessen for den brasilianske offensive midtbanemannen Lucas Moura. 19-åringen minner visstnok om en ung Cristiano Ronaldo, uten at det nødvendigvis rettferdiggjør prislappen. Det spørs om ikke den kan virke avskrekkende med tanke på at unge Moura ennå ikke helt har rukket å vise hva han er god for. £35 millioner pund..? Ja, ja, Sao Paulo, det er jo alltids lov å prøve seg.

Onsdag 4. juli:

14.25: Benficas Axel Witsel er i skuddet om dagen. Belgieren stakk en tur innom denne ryktespalten i går, og likte seg åpenbart så godt at han allerede er tilbake. Sportswitness henviser til en notis i portugisiske Record, hvor det fremgår at Witsel ønsker seg bort, og at Benfica allerede er i ferd med å se seg om etter en erstatter. Den mannen kan, ifølge kilden, være Anderson Luís de Abreu Oliveira. Han er selvfølgelig identisk med mannen som i United-kretser gjerne går under navnet Anderson-son-son; han som påstås å være enda bedre enn Kleberson-son.14.00: Yohan Cabaye og Demba Ba. Etter å ha vært fraværende en stund sies disse to Newcastle-spillerne å ha dukket opp igjen på Sir Alex’ handleliste. Det er en kilde i Bas hjemland Senegal, Le Ral, som hevder at United-manageren har store planer om å forelegge Newcastle-ledelsen et bud på £25 millioner for en pakke som inkluderer begge spillerne.13.45: Porto-ving James Rodriguez gjentar tidligere uttalelser om at han trives godt i Porto og hevder at den påståtte interessen fra Manchester United kom ut av ingenting. Til den portugisiske avisen O Jogo sier imidlertid den 20 år gamle colombianeren at han har det mer enn bra nok på Estadio do Dragao, og derfor ønsker å bli værende:– Jeg har store forventninger til kommende sesong, og håper å vinne flere troféer her, sier han, åpenbart uten å skjønne at han kan vinne enda flere om han velger å flytte til Old Trafford. 11.20: Uten å skrive hvorfor, mener Belfast Telegraph at det virker «mer og mer sannsynlig» at Evertons Leighton Baines havner på Old Trafford i løpet av sommeren. Den 27 år gamle venstrebacken har i lengre tid vært nevnt som erstatter for en stadig mer rusten Patrice Evra, men Uniteds kjøpelyst har hittil blitt bremset av Evertons krav om £20 millioner i bytte. Kilden skriver ellers at Baines i 2011/12-sesongen, statistisk sett, hadde Premier Leagues fjerde beste innleggsfot. Det vises til at han i gjennomsnitt hadde to presise innlegg per kamp, eller 0.3 mer enn Uniteds bestemann, Antonio Valencia. 11.00: Spanske AS hevder at United er ute etter Athletic-spissen Fernando Llorente. Avisen mener også å vite at det var kontakt mellom partene allerede i fjor sommer, men at Athletic da priset spilleren altfor høyt i forhold til beløpet United var interessert i å betale. Llorente imponerte senere stort MOT United da klubbene møttes i sist sesongs Europa League. Dermed sørget han samtidig for å gjenvekke interessen fra Old Trafford.Llorente er for øvrig 27 år gammel og spansk landslagsspiller. Han var i landets EM-tropp, men måtte se samtlige minutter fra innbytterbenken.

Tirsdag 3. juli:

14.30: Luke Shaw, en 16 år gammel lovende høyreback fra Southampton, hevdes å være i flere Premier League-klubbers søkelys. Både United, City, Arsenal og Chelsea skal ifølge Manchester Evening News følge Shaw nøye, og sistnevnte klubb skal sågar være klare til å by £4 millioner for ham.Southampton, som i senere år har produsert talenter som Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain og Theo Walcott, er imidlertid ikke interessert i en handel. Den nyopprykkede Premier League-klubben ønsker heller at Shaw skriver under på en treårskontrakt med dem når han i neste uke fyller 17.

14.15: Benficas Axel Witsel er tilbake på United-radaren, om vi skal tro The Express. Avisen hevder at Premier League-rivalene United og Chelsea begge kjemper om den 23 år gamle belgierens underskrift. Det skjer etter at Benfica angivelig har annonsert at de nå er klare til å sope inn på sin midtbanemann. Selv betalte Lisboa-klubben £6.3 millioner da den hentet Witsel fra Standard Liège for et år siden, men den summen akter de nå å tredoble for å gi slipp på ham.

12.10: The Sun melder at United er i ferd med å forberede et bud på Portos Joao Moutinho. Det skal være stor interesse rundt midtbanemannen som imponerte så stort i den portugisiske landslagstrøyen over EM, men selv vil han ifølge kilden foretrekke en overgang til Old Trafford fremfor å dra annetsteds. Det holder vi med ham i.

12.00: Ifølge «rapporter» i italienske medier går Inter Milan-keeper Julio Cesar en usikker fremtid i møte. Dette skal etter sigende Manchester United ha bitt seg i merke. Ryktet bunner sannsynligvis i det faktum at brasilianeren var en av svært mange som ble vurdert før Sir Alex bestemte seg for å hente David de Gea. Men vi nevner det allikevel.

08.20: Brasilianske Internacional har ifølge ontheminute kastet seg inn i jakten på ex-Red Diego Forlan. Uruguays største sønn har rukket å bli 33 år gammel og har ikke blitt den suksessen hans nåværende klubb, Inter Milan, håpet på da han ble hentet til Giuseppe Meazza i fjor sommer. I sin hittil eneste sesong hos «Nerazzuri» lyktes Forlan bare to ganger med å finne motstandernes nettmasker – på i alt fjorten opptredener i Serie A. Han har derfor vært sterket aet til en overgang nå i sommer. – Hvis den opplysningen stemmer, da er vi interessert, sier Internacionals visepresident Lucian Davi til den brasilianske avisen Lancenet.08.10: Merkelig synes ryktemarkedet å ha gått mer eller mindre i stå om dagen. Sportswitness melder riktignok at Galatasaray har gjenopptatt sin tidligere interesse for Dimitar Berbatov. Det er en sak de har sakset fra bulgarske Novinite, hvor klubbformannen i den tyrkiske storklubben, Unal Aysal, sier at om det var opp til ham alene, ville han gått for Berbatov.– Bulgareren er en strålende angriper. Selv ønsker jeg ham hit; men det er selvfølgelig treneren, Fatih Terim, som har siste ord i saken, sier Aysal.

Mandag 2. juli:

Ifølge tyrkiske Haber går Federico Macheda mot en overgang til Istanbul-klubben Besiktas. Nettstedet hevdet allerede for et par uker siden at en avtale var på plass.Milliyet, en annen tyrkisk avis – skrev den gang at Besiktas hadde sikret seg en ett år lang låneavtale med derpåfølgende opsjon på kjøp for £6 millioner.
Powered by Labrador CMS