BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League

– Dette var som å se Basaksehir-tapet på nytt

Rio Ferdinand sammenligner tirsdagens nederlag mot Young Boys med det skjebnesvangre tapet mot tyrkiske Basaksehir sist sesong.

Publisert Sist oppdatert

Rio Ferdinand var Uniteds kaptein sist laget gikk til topps i Champions League i 2008. Det var en sesong der Cristiano Ronaldo var ustoppelig og United vant både Premier League og Champions League under Sir Alex Ferguson.

For 13 år siden tapte ikke United en eneste kamp på veien til å heve den digre pokalen i Moskva, mens Solskjærs mannskap rev allerede i første hinder i denne sesongens utgave av Champions League. 

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
TANKEFULL: Ole Gunnar Solskjær og United fikk en verst tenkelig start på Champions League etter tapet mot Young Boys i Sveits.

Etter 1-2-tapet mot Young Boys ser Ferdinand mange likheter med tapet mot Basaksehir sist sesong som praktisk talt kostet United avansementet fra gruppen.

– Dette var som å se Basaksehir-tapet på nytt. Det var en stor feil av Jesse. Uansett hvor du drar og hvem du møter i Europa må du være fokusert. Taklingen og utvisningen til Wan-Bissaka snudde kampen fullstendig, sier Ferdinand i studio under BT Sports sin sending. 

Ferdinands United-kollega fra 2008-finalen, Paul Scholes, er kritisk til byttene Solskjær gjorde.

– United kom knapt ut av sin egen banehalvdel etter pause. Solskjær burde gått for mer fart på topp på et tidligere tidspunkt med Greenwood eller Martial, sier han.

Scholes: – Komfortable før utvisningen

Scholes hadde heller ikke noe å utsette på dommer François Letexier som sendte Aaron Wan-Bissaka i dusjen i 1. omgang.

– Han skaper vanskelighetene for seg selv med en klønete berøring. Det var ikke noen ond hensikt med taklingen, men dommeren hadde ikke noe valg.

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
NEDTUR: Jesse Lingard og Nemanja Matic depper etter førstnevntes fatale feilpasning i sluttsekundene.

Scholes vil imidlertid ikke svartmale situasjonen fullstendig.

– Det er ikke en katastrofe ennå. Jesse vil være selvsagt være skuffet, men alt koker ned til utvisningen. Før den virket United komfortable, mener han.  

Powered by Labrador CMS