Det kan bli slutt på direktekvalifikasjon til Champions League for fjerdeplassen

Forslag om flere Champions League-endringer.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har alle de fire øverste lagene i Premier League blitt kvalifisert til gruppespillet i Champions League uten å gå via en kvalifisering først, men det kan det potensielt bli slutt på.

Daily Mail skriver nemlig at European Leagues Association (ELA) har kommet med flere forslag til Champions League-endringer.

Mange av forslagene handler om distribusjonen av penger, som de foreslår at skal handle mer om prestasjoner i gjeldende turnering heller enn at tidligere prestasjoner skal være med på å bestemme utbetalingene.

En del av forslaget er at fjerdeplassen i Premier League skal måtte ut i en play-off-kamp (over to kamper) for å nå gruppespillet. Forslaget vil, om det blir godkjent av UEFA, være gjeldende fra 2021. Det påvirker altså ikke neste års Champions League.

Det vil ikke bare gå ut over Premier League, men også de andre store ligaene.

Ligaassosiasjonen er nok her på kollisjonskurs med ECA – European Clubs Association – hvor flere av de store klubbene ønsker en utvidelse av turneringen for å garantere flere kamper (vi omtalte . En lukket europeisk liga har også tidligere blitt foreslått.

CHAMPIONS LEAGUE: Et illustrasjonsbilde fra et helt tilfeldig valgt årstall, selvsagt.
Powered by Labrador CMS