– Jeg burde ledet ved eksempel

Ryan Giggs skriver om Champions League-finalen i 2009 i spalta si i Daily Telegraph, og tar selvkritikk.

Publisert Sist oppdatert

Ryan Giggs skriver for Daily Telegraph, og i lørdagens spalte skriver han om sitt første møte med et Pep Guardiola-lag. United begynte Champions League-finalen i Roma i 2009 brukbart, men falt sammen etter at Eto’o sendte Barcelona i ledelsen.

– Vi gjorde det feil, og spillerne må ta ansvar for det. Jeg putter handa mi opp. Vi fikk litt til i starten av kampen ved å presse dem, og jeg tror det førte til at vi – spesielt jeg – spilte høyere opp i banen. Jeg endte opp i en nummer 10-rolle når jeg skulle vært dypere for å hjelpe midtbanen vår med å kontrollere kampen.

– De scoret Eto’o-målet som vi aldri skulle sluppet inn, og kampen skled bort fra oss. Så scoret Lionel Messi med en heading med 20 minutter igjen, og vi klarte aldri å komme oss igjen. 

– Mest av alt er det er det beklagelig at jeg som kaptein burde ha ledet ved eksempel, og jeg hadde ikke min beste kamp.

clfinaleroma
HOLDT UNNA: Barcelona tok ledelsen, og etter det klarte aldri United virkelig å true katalanerne.

Vurderte å gi seg

Kampen i Roma gikk hardt inn på United-legenden. Faktisk såpass at han i øyeblikkets frustrasjon vurderte å slutte.

giggs
MÅTTE TENKE SEG OM: Ryan Giggs.

– Jeg satt alene på lagbussen etter kampen, og for første gang i spillerkarrieren min tenkte jeg seriøst på å slutte med fotball. Champions League-finalen i 2009 i Roma vil for alltid i mitt sinn være bunnpunktet i mine 23 år som profesjonell fotballspiller. I det øyeblikket var min overordnede tanke at jeg aldri ønsket å føle meg som det igjen. Om det betydde å slutte med å spille fotball der og da, så fikk det bare være slik.

– Når jeg ser tilbake på 2009, så vet jeg at i timene i etterkant av kampen i Roma, og i dagene som fulgte, så var jeg nære ved å legge opp. Jeg følte jeg trengte å ta en seriøs titt på meg selv. Hele min karriere, stort sett, hadde jeg vært i stand til å prestere i de store og viktige kampene som skaper historie, og så var dette en anledning der jeg ikke hadde gjort det.

– Mine følelser var ganske overveldende på det tidspunktet, men i løpet av sommeren avtok det, og etter hvert innså jeg hva det var – den ekstreme reaksjonen til et tap i den største kampen av de alle. Jeg var 35 den gang, og jeg endte opp med å spille ytterligere fem sesonger for United. Jeg er glad for at jeg ikke gikk glipp av alle de erfaringene og de tre store troféene som fulgte. Jeg bestemte meg for å aldri ta raske avgjørelser i fotballen, men å ta den tiden jeg trenger. Det tapet fikk meg til å revurdere spillet mitt, og fikk meg til å spørre meg selv om hva jeg kunne forbedre.

Les hele saken her.

Giggs og Ferguson
TO ÅR ETTER: Ryan Giggs hadde ikke fått oppleve ytterligere to ligatitler, nummer 19 og 20 for United, om han hadde gitt seg sommeren 2009. Her på Ewood Park etter at ligagull nummer 19 ble sikret der.

 

Powered by Labrador CMS