Kritiserer finalestrategien til Sir Alex

Mener sjefen bommet på taktikken i Champions League-finalene mot Barcelona.

Publisert Sist oppdatert

I sin spalte for Sunday Times, skriver Wayne Rooney om det kommende Champions League-møtet mellom Real Madrid og Manchester City.

Der bruker han eksempler fra sin tid som spiller.

– Tenkte «det her er jeg ikke så sikker på»

Rooney mener at det ikke er lett for store klubber å erkjenne at man ikke er like gode som sin motstander.

– Det er alltid vanskelig for en klubb som Real Madrid å komme til en kamp og si at vi lar det andre laget ha ballen. Det er det samme for United.

Den tidligere storscoreren mener at dette er del av årsaken for at de røde djevlene gikk tapende fra finalene mot Barcelona i 2009 og 2011.

– Men vi tapte to Champions League-finaler fordi vi forsøkte å spille like god fotball som Barcelona. Vi forsøkte å presse dem og spille på utsiden av dem, og det var selvmord.

ENDTE I NEDERLAG: Sir Alex Ferguson måtte se seg slått av Josep Guardiola og Barcelona i både 2009 og 2011.

Allerede før kampene ble spilt, var Rooney tvilsom til skottens taktikk mot katalanerne, ifølge ham selv.

– Jeg husker at sir Alex Ferguson sa: «vi er Manchester United og vi skal angripe. Det er kulturen i klubben», og jeg tenkte at «det her er jeg ikke så sikker på».

– Har ikke noe å si hvordan du spiller

Uniteds mestscorende spiller gjennom tidene mener laget ikke burde endret på taktikken som sørget for at laget tok seg videre fra semifinalen i 2008.

– Jeg tror alle spillerne innerst inne visste at dette var feil innstilling. Vi gikk bort ifra taktikken som ga suksess i semifinalen i 2008, og vi ble utspilt begge gangene (finalene i 2009 og 2011). 

Den tidligere England-kapteinen sier at når alt kommer til alt, er det resultatet som er viktigst, og ikke hvem som spilte best.

– Det er noe som heter å være lojal mot klubbens filosofi, men når du sitter der etterpå, tenker du bare at du har tapt, sier Rooney og fortsetter:

– For min del har det ikke noe å si hvordan du spiller i de store Champions League-kampene, så lenge du vinner. 

Powered by Labrador CMS