«Om fem-ti år er jeg fortsatt her og vi er en av Europas beste»

Kvinnelagets manager Casey Stoney om fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Opprykk til Superligaen i lagets første sesong.

Best of the rest – 4. plass – etter de tre store i sin andre sesong, den første i toppserien.

Samtidig betyr Manchester United-navnet at supporterne er utålmodige, blant annet etter å slå seg inn blant Englands aller beste og nå Champions League.

Casey Stoney sier imidlertid at hun er i United for å lede laget hele veien til topps.

– Hvor er du som manager om 5-10 år?

– Planen er å være her, sier hun til Sky Sports.

– Jeg mener helt ærlig at det er så mye potensial her. Jeg ønsker å utvikle dette til å bli en av Europas beste klubber.  Målet nå er nå topp tre i England, å slå oss inn blant dem. Alle ville også elsket å nå en cupfinale.

MED NYTT HÅP: Stoney sammen med en av Uniteds nysigneringer, unge Ona Batlle.

Topp tre blir imidlertid vanskelig nok.

Arsenal, Chelsea og Manchester City var forrige sesong i en egen klasse, og selv om United har hentet fire spillere (Carrie Jones (Cardiff), Lucy Staniforth (Birmingham), Ona Batlle (Levante) og Ivana Fuso (Basel) selv så har flere av rivalene hentet andre enda mer kjente spillere.

– Men overgangsvinduet er fortsatt åpent. Det er åpent til 10. september, så vi får se hva som skjer videre, sa hun til flere engelske journalister i en videosamtale tirsdag.

– Vi har hentet spillere hit som ønsker å vinne, spillere som er sultne. Vi er fortsatt tidlig i vår utvikling som klubb, men for å slå oss inn i topp tre så må vi bli mer stabile. Det vet vi. Vi tapte poeng forrige sesong som vi ikke burde tapt. Vi må vinne mer, holde nullen oftere og vi må utvikle oss videre.

– Så er det ikke så mange som spør West Ham eller Tottenham hvordan det går med deres utvikling som klubb, men jeg forstår at som United så følger det forventninger.  Vi vet også at vi er i en veldig sterk liga hvor lagene rundt oss også utvikler seg. Selv å forbli topp fire vil bli vanskelig, men topp tre må være målet vårt. Det er ikke sikkert vi klarer det, men det er målet og jeg mener at vi har nok (kvaliteter) i laget vårt nå, sier hun.

United slo Champions League-kvartfinalist Glasgow 4-0 i en treningskamp nylig, men fikk den tøffeste seriestarten av alle. Fjorårets ligavinner, ubeseirede Chelsea, venter i første kamp søndag 6. september. I andre seriekamp, søndagen etter, møter Stoneys utvalgte Birmingham på bortebane.

Resten av terminlista er enda ikke offentliggjort.

Powered by Labrador CMS