– Vi er foran skjema

Casey Stoney mener seieren mot Arsenal kun betyr noe hvis United klarer å gjøre det godt mot City denne lørdagen. United-manageren tror Arsenal-seieren gir spillerne tro på kampplanen og egne ferdigheter før derbyet.

Publisert Sist oppdatert

Søndag vant Manchester United for første gang en ligakamp mot en av de «tre store».

Da Stoney på pressekonferansen i forkant av lørdagens byderby mot City ble spurt om hvordan hun ville rangere Arsenal-kampen opp mot andre store oppturer i United, så var hun mest interessert i å se fremover.

– For oss handler det bare om neste kamp. Ja, det var en stor seier for oss, men dette betyr bare noe om vi kan følge det opp. Vi tenker slik om hver kamp, om det er Manchester-derbyet, Brighton eller noen av de andre kampene vi har spilt.

– Det er naturligvis en kamp vi går inn i med et ønske om å vinne, men vi vet også at vi spiller mot et strålende lag.

SLO ARSENAL: United, her representert ved matchvinner Ella Toone.
SLO ARSENAL: United, her representert ved matchvinner Ella Toone.

Manchester United topper for øyeblikket tabellen, og med fem poeng ned til Manchester City så er det naturlig å tenke at United potensielt kan klare en Champions League-plass (topp tre) allerede denne sesongen.

– En ser på topp tre-gruppa som har dominert idretten så lenge – Arsenal, Chelsea og Manchester City – og å prøve å bryte inn i den topp tre-gruppa var et mål for oss. Vi er sannsynligvis foran skjema når det gjelder hvor vi er nå, men som jeg sa på søndag så er dette bare én seier som holder oss inne i det, og vi må opprettholde standarden vår, og prøve å kjøre på igjen på lørdag for å få noe ut av den kampen.

Kampene mot topp tre-lagene endte med knepne tap i fjorårssesongen (med unntak av en ligacupseier mot City), og Stoney tror Arsenal-seieren bidrar til selvtillit inn mot byderbyet.

– Jeg tror det gir spillerne troen på kampplanen, for de var eksepsjonelle, og utførte den på briljant vis. Jeg tror det gir dem tro på at de kan gå i duell med den type lag, og vinne. Vi var ikke langt unna i fjor heller, da vi tapte med ettmålsmarginer (til samtlige av de tre store), så å reversere det og ende opp med seieren tror jeg gir spillerne tro på at de kan gå inn i lørdagens kamp og få noe ut av den kampen også.

Kampen mot City har kampstart klokka 13.30 kommende lørdag, og oppgjøret sendes på Viasport 2 (Norge), TV3 Max (Danmark) og V Sport Premium (Sverige). Vi kommer selvsagt også til å dekke oppgjøret her på united.no. 

LEIGH SPORTS VILLAGE: Her vant United mot Arsenal, og her får United også besøk av City kommende lørdag.
LEIGH SPORTS VILLAGE: Her vant United mot Arsenal, og her får United også besøk av City kommende lørdag.

PS. Stoney ble også spurt om FAs Greg Clarke, som gikk av etter flere kontroversielle kommentarer om både folks hudfarge og legning.

– Det viser hvor mye arbeid vi fortsatt har igjen å gjøre. Det var fullstendig uakseptabelt, og det var riktig å gå av, fastslo Stoney.

Powered by Labrador CMS