– Hun er blant verdens beste trenere

Casey Stoney var assistenten til Phil Neville på det engelske landslaget, men da United-jobben dukket opp var beskjeden fra Neville klar: – Den jobben må du ta!

Publisert Sist oppdatert

Nå roser manageren for det engelske kvinnelandslaget sin tidligere assistent opp i skyene.

– Etter min mening er hun utvilsomt en av de beste unge trenerne i verden. Måten hun bygget United-troppen på i løpet av tre måneder, for så å lede dem til opprykk og med de resultatene hun har hatt i denne sesongen har vært fenomenalt, sier Neville til Manutd.com.

– Ba henne gå for United-jobben

Uniteds suksessfulle kvinnelagstrener Casey Stoney hadde en lang og innholdsrik karriere som aktiv, blant annet med 130 landskamper for England.

Da United etablerte et profesjonelt kvinnelag fikk Stoney oppgaven med å lede det ferske laget. 

POPULÆR: Casey Stoney adresserer blant andre Martha Harris og Jane Ross i oktober i fjor. Nå roses United-manageren opp i skyene av landslagssjef og tidligere United-spiller Phil Neville.

Skjønt Stoney ble ansatt før United hadde skrevet kontrakt med en eneste spiller.

– Casey var assistenten min i seks måneder. Jeg skjønte umiddelbart an hun ville bli en strålende trener. I løpet av tre måneder sammen så jeg at hun var frustrert over ikke å kunne lede daglige treninger på feltet og at det ikke var kamper å jobbe med. Da United-jobben ble tilgjengelig ba jeg henne gå for den, sier Neville.

– United er heldige som har henne

Etter å ha ledet United til et suverent opprykk i sin første sesong som United-sjef, ligger United på 4. plass i WSL denne sesongen, bak den suverene trioen Arsenal, Manchester City og Chelsea.

Stoneys jenter har imidlertid vist at de kan spille jevnt med trioen og United slo City i ligacupen i oktober. 

ATKTUELL FOR ENGLAND?: Casey Stoney nevnes blant kandidatene til å overta det engelske kvinnelandslaget når Phil Neville gir seg sommeren 2021.

Stoney har blitt nevnt som en av kandidatene til å overta landslagsjobben etter Neville når han gir seg neste sommer. Og hun får de beste skussmål fra den tidligere United-backen og treneren Phil Neville.

– Jeg mener United er veldig heldige som har en med den erfaringen og statusen i kvinnefotballen, men også fordi hun er en fantastisk trener og det bør alle være klar over, sier Neville. 

Powered by Labrador CMS