Det blir fortsatt EM-fotball på Old Trafford – Stoney favoritt til England-jobben?

Publisert Sist oppdatert

Torsdag bekreftet UEFA at kvinnenes EM flyttes fra 2021 til 2022. Turneringen skal spilles fra 6. juli til 31. juli.

Dette skjer som et resultat av flere ting, blant annet at herrenes EM er flyttet til 2021, og at OL (som har høyere status blant kvinnene) er flyttet til 2021.

Mesterskapet arrangeres i England, og åpningskampen skulle være på Old Trafford, og Manchester United har annonsert at de fortsatt er klare til å være vertskap for mesterskapet, selv om det blir endringer.

UEFA har også meldt at planen er at de samme stadionanleggene skal bli brukt selv om mesterskapet flyttes, og dette betyr også at Leigh Sports Village (hvor Uniteds kvinnelag spiller hjemmekampene) også fortsatt er en del av planen. Leigh Sports Village var opprinnelig oppsatt med fire kamper i mesterskapet (tre i gruppespillet pluss en kvartfinalekamp), mens Old Trafford kun skulle brukes i åpningskampen.

LEIGH SPORTS VILLAGE: Et av stadionanleggene som skal brukes til mesterskapet.

Neville erstattes av Stoney?

Onsdag kom meldingene fra alle seriøse medier om at Phil Neville slutter i jobben sommeren 2021, og at han dermed ikke er landslagssjef under Englands forsøk på å vinne EM på hjemmebane.

Chelseas Emma Hayes virker ikke å ha noen interesse for jobben, og The Times‘ Molly Hudson (som følger landslaget og WSL tett) skriver at det er sannsynlig at United-manager Casey Stoney vil være favoritten til landslagsjobben.

Om Stoney selv er interessert, er en annen sak, men ifølge Hudson bør hun i alle fall kunne ha gode sjanser til å få jobben.

Stoney jobbet som England-assistent under Neville før hun tok United-jobben, og det taler sannsynligvis til hennes fordel om Hudson har rett i at Phil Neville kommer til å være en del av prosessen med å velge etterfølgeren i landslagsjobben. 

Casey Stoney har ellers 130 landskamper for England, og vil slik sett kunne være et populært valg.

United-fan Jill Ellis, som to ganger har ledet USA til VM-gull, nevnes også som en mulig kandidat. Ellis er født og oppvokst i England, men flyttes til USA mens hun var i tenårene.

INVOLVERT I PROSESSEN: Phil Neville.
Powered by Labrador CMS