caseo

Casemiros første år i klubben

Publisert Sist oppdatert

For ett år siden i dag (tirsdag) signerte Casemiro for Manchester United. Brasilianeren kom fra Real Madrid og er en av de mest meriterte spillerne i dagens spillertropp.

Men hva har midtbanespilleren utrettet de første 365 dagene i United?

Kamper

Man kan si at Casemiro hadde en positiv effekt på United-laget allerede fra dag en. Han ble nemlig presentert som United-spiller 15 minutter før avspark mot Liverpool på Old Trafford, som endte med 2-1-seier til United. Noe som var med på å snu en svak sesongåpning for «de røde djevlene». Så kan det selvsagt diskuteres hvor mye Casemiro kan ta av æren for den seieren.

Debuten kom borte mot Southampton da brasilianeren ble byttet inn for å sikre 1-0-seieren. Noe han  og laget lykkes med.

31-åringen spile 51 av 59 kamper forrige sesong. Som mange husker, pådro han seg to røde kort og uten dem kunne han kanskje notert seg for enda flere minutter i den røde trøya.

Bare fire spillere spilte flere kamper enn han forrige sesong. Bruno Fernandes (59), Marcus Rashford (56), Fred (56) og David de Gea (58).

Manchester United v Fulham FC - Premier League
VIKTIG BRIKKE: Casemiro var blant de fire spillerne som spilte mest forrige sesong. Her feirende sammen med Bruno Fernandes som spilte mest av alle.

Bidrag

Mange tenker først og fremst på Casemiro som en ballvinner og en spiller med sin forse på det defensive arbeidet. Noe som er lett å argumentere for, men til tross for dette, bidro også midtbanegeneralen med flere scoringer forrige sesong. Sju i tallet.

Flere av disse var også avgjørende for at United skulle få med seg poeng. Som 1-1-kampen på  Stamford Bridge da han scoret på overtid og da han ble matchvinner med en spektakulær side-volley borte mot Bournemouth. Han scoret også i ligacup-finalen mot Newcastle.

I tillegg noterte han seg også for seks målgivende pasninger i løpet av sin første sesong i United.

case23
PRODUSERER MÅLPOENG: 13 målpoeng fra sin defensive midtbaneposisjon må kunne sies å være godkjent. Vi husker alle de herlige jubelscenene på Stamford Bridge.

Meritter

Casemiro er vant til å plukke med seg trofeer og anerkjennelser. Han har blant annet vunnet den spanske ligaen ved tre anledeninger, Champions League ved fem anledninger, samt Copa America og den spanske cupen.

Også i den første sesongen ble det et trofé på brasilianeren da United gikk hele veien i ligacupen.

Han stakk også av med noen individuelle priser i løpet av fjorårs sesongen.

Han ble nemlig stemt fram som månedens spiller blant United-fansen i oktober og mai. 31-åringen stakk også av med månedens mål i mai.

I skrivende stund står brasilianeren med totalt 53 kamper for United. Han har spilt samtlige minutter i de to første kampene for United denne sesongen og mye kan tyde på at han blir en viktig brikke i Ten Hag-puslespillet også denne sesongen.

Dersom det blir tilfelle og han holder seg skadefri, kan han passere 100 kamper for United i løpet av sesongen.

Tror du han når den milepælen i løpet av denne sesongen?

Powered by Labrador CMS