krooscasemiromodric280522

– Kroos og Modric hadde aldri skint like mye uten Casemiro

Publisert Sist oppdatert

Da Paul Pogba i et intervju med Uniteds medieavdeling for noen år siden skulle trekke frem sine tøffeste motstandere på banen, så var N’Golo Kanté og Casemiro de første navnene som dukket opp i franskmannens hode.

– Strategi, umiddelbare behov og langsiktighet satt til side; vanskelig å takke nei til Casemiro når han først er på glid, skrev Tor-Kristian Karlsen på Twitter om Casemiro-ryktene torsdag kveld.

Alle er ikke like positive til Casemiro-overgangen, hovedsaklig på grunn av alderen, og mange frykter nok at dette blir enda en spiller hvor en først og fremst vil tenke at signeringen kom noen år for sent.

Ut fra nylig prestasjonsnivå er det uansett neppe grunn til å sammenligne med spillere som Bastian Schweinsteiger, for Casemiro har prestert på et svært høyt nivå i Real Madrid, der han er utrolig populær.

Vi har snakket med Shayan Jalilian – Real Madrid-supporter og fotballjournalist i Fædrelandsvennen – om Uniteds nye midtbanespiller, og han er definitivt fan av Casemiro.

– Casemiro er stor, sterk, leser spillet godt, er god i posisjoneringsspillet, alltid på rett sted til rett tid, og han vinner alle 50/50-dueller. Et skjold uten like foran midtforsvaret, beskriver Jalilian.

LES OGSÅ: – Velkommen til Manchester, amigo

E2A669C
CASEMIRO-FAN: Shayan Jalilian – fotballjournalist og Real Madrid-supporter.

Det var ikke alle Real Madrid-supportere som så slik på Casemiro i starten, for da han kom til klubben var han på ingen måte den samme som han er nå.

– I starten var det jo egentlig veldig få som hadde troen på ham, for det var da en spiller totalt blottet for teknikk, og han har ikke den fysikken som han har i dag. Han ble ofte latterliggjort, i alle fall av de Real Madrid-supporterne jeg snakket med. Han måtte etter hvert ha et utlån til Porto, og så fikk han egentlig sitt store gjennombrudd i Real Madrid under Zinedine Zidane da han tok over rundt nyttår [januar 2016], og siden har han aldri sett seg tilbake.

– Han har vært helt fantastisk for Real Madrid. Han har vært en grunnpilar i det laget som vant Champions League fem ganger, han har vært en del av «bermudatriangelet» med Toni Kroos og Luka Modric, og la det ikke være noen tvil: Kroos og Modric hadde aldri skint like mye som de har gjort uten Casemiros ferdigheter på banen.

Liverpool FC v Real Madrid - UEFA Champions League Final 2021/22
FIKK ANDRE TIL Å SKINNE: Casemiro, her fra den siste av de to Champions League-finalene han har vært med på å beseire Liverpool i.

Han mener timingen var riktig for Real Madrid når det gjelder salget av Casemiro – men det mest fordi det kom et godt bud, og ikke fordi Casemiro har vist tegn til å være på vei nedover, for Jalilian tror Casemiro har flere gode år igjen på fotballbanen.

– Absolutt. Hvis en skal se det fra Uniteds perspektiv, så får de en 30 år gammel spiller som senest for noen måneder siden var en av banens beste i Champions League-finalen, som var banens beste for noen uker siden i Supercupfinalen mot Frankfurt, så dette er en spiller som har levert prestasjoner på øverste internasjonale hylle for bare noen måneder og uker siden, så det er ikke slik at han har mista det bare fordi det er en ny sesong, og fordi han nærmer seg 31 år [han blir det i slutten av februar, journ.anm].

At Casemiro i tillegg tar veldig godt vare på kroppen sin hjelper også. I huset sitt i Madrid har han hatt et svært treningsstudio, og et eget trykkammer som skal hjelpe til med restitusjon.

– Du ser jo den fysikken han har, og han har vært svært lite skadet de siste årene, så jeg har absolutt ingen bekymringer for at han ikke skal kunne prestere på dette nivået i alle fall tre sesonger til.

casemiro290522
LITE SKADET: Casemiro.

Mentor og vinnerskalle

– Det jeg har lyst til å understreke mest er jo den personen og den figuren Casemiro har vært i Real Madrid-historien siden han signerte, sa Jalilian.

Han snakket om hvordan Casemiro har vært en mentorfigur både på og utenfor banen for Real Madrids andre brasilianere (Vinícius Júnior, Rodrygo og Éder Militão), og trekker ellers frem en historie fra sommeren 2019 da Real Madrid spilte treningskamp mot Atlético Madrid uten Casemiro på laget (fordi han hadde deltatt i Copa América), og de helhvite tapte 3-7 (!) mot byrivalen. Da sa en bekymret Casemiro til ungen sin at «pappa har et problem på jobben sin», og avbrøt ferien sin for å hjelpe laget.

– Her snakker vi altså om en treningskamp. Hvor ofte ser en en verdensstjerne som avslutter ferien sin fordi klubben har tapt en treningskamp? Det sier jo litt om den vinneren Casemiro er. 

Chelsea FC v Real Madrid Quarter Final Leg One - UEFA Champions League
VINNER: Casemiro.

Powered by Labrador CMS