– Problemet jeg hadde med Tevez var ikke at han dro til City – selv om det i seg selv er et problem for meg

Publisert Sist oppdatert

Det er cirka åtte måneder mellom de to bildene øverst i denne saken.

På bildet til høyret har Carlos Tevez akkurat scoret i Manchester-derbyet for United.

På bildet til venstre viser Gary Neville fingeren til Tevez etter at argentineren feiret det ene ligacupsemifinalemålet sitt for City på lignende vis fremfor United-fansen.

Tevez hadde gått fra å være helt til å bli fiende for lengst, og var kanskje den minst populære mannen av alle i den røde delen av Manchester.

IKKE SÆRLIG VELKOMMEN: Her fra spillertunnelen Tevez for første gang returnerte til Old Trafford i lyseblått.

– Av en annen verden

Gary Neville har nå snakket om Carlos Tevez, og han starter med litt ros til den angrepstrioen Tevez var en del av i 2007/08-sesongen.

– La oss være helt klare: Tevez med Ronaldo og Rooney det første året tok pusten fra deg, det var av en annen verden, det var det virkelig.

SUPER FRONTTRIO: Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez og Wayne Rooney – og en brukbar spiller ved siden av der også.

– Ikke bare på grunn av spillernes kvalitet, men det var egoistisk, fryktelig, stygg bestemthet over de tre [han mener det positivt! red.anm.]. Ronaldo på en annen måte på banen, siden han ikke gikk rundt og sparket eller jaget folk, men Rooney og Tevez var «street fighters», men med utrolig kvalitet, forklarer Neville, som sier at den fronttrioen etter hans mening er den beste i Premier League-historien.

– Jeg kunne ikke fordra det

Etter en meget god førstesesong, så var Tevez langt mer variabel i den andre, og den tidligere United-kapteinen mener argentinerens innstilling var feil.

– Det som irriterte meg med Tevez var at han la ned våpnene i sin andre sesong. Han begynte å sitte på behandlingsbenken, begynte å komme sent ut til trening, begynte å tulle rundt.

– Han spilte et spill med klubben, og jeg kunne ikke fordra det. Spesielt siden jeg på den tiden kun var Manchester United på innsiden, jeg tenkte ikke på noe annet i livet mitt, bare United hver eneste dag. Tanken om at noen ville komme inn i garderoben og ikke prøve å være på sitt beste… Jeg skjønner at det var omstendigheter rundt, men folkene rundt ham var i øret på ham hele tiden, han ble så styrt av dem, og det var åpenbart at det ville bli en slik slutt på det. 

– Jeg følte meg skuffet over at han ikke oppførte seg på en riktig og profesjonell måte. Jeg hadde ikke et problem med at spillere forlot klubben – David Beckham gjorde det, Cristiano Ronaldo gjorde det og Ruud van Nistelrooy gjorde det. Store, store spillere.

– Men det handlet om måten en forlater klubben på, og måten en oppfører seg på mens en er der. Så problemet jeg hadde med Tevez var ikke at han dro for å spille for Manchester City – noe som i seg selv er et problem for meg. Det var ikke hovedproblemet, det var måten det utspilte seg på de siste månedene. Jeg likte det ikke.

RØD SOM FÅ: Gary Neville, her etter Paul Scholes’ seiersmål mot Carlos Tevez og City i april 2010.

Tevez-agent Kia Joorabchian har prøvd å slå tilbake ved å påpeke at Tevez hadde en god statistikk også i sesong to, og at Neville aldri har spurt ham om hva som faktisk skjedde – og så kan en jo spørre seg hvorfor i alle dager Neville skulle spørre Joorabchian om hva som skjedde når Nevilles kritikk handler om noe han tross alt vet mer om enn Joorabchian.

PS. Under kan dere se Nevilles feiring etter Owens 4-3-mål i Tevez’ første Manchester-derby som City-spiller. Neville løp først ut på banen, før han løp ned mot City-fansen for å juble fremfor dem – kamuflert som oppvarming (som Neville påpeker selv: United hadde allerede brukt opp alle byttene).

Powered by Labrador CMS