Flere unggutter forsvinner

Publisert Sist oppdatert

I onsdagens notisspalte, skrev vi at Dion McGhee er på vei ut portene på Old Trafford, ettersom han ikke får ny kontrakt. Nå skriver Manchester Evening News at dette også skal være tilfellet for flere unge spillere, inkludert to med førstelagserfaring.

Spilte Champions League

Den mest profilerte av spillerne skal være Cameron Borthwick-Jackson. 23-åringen så ut til å ha fått sitt gjennombrudd i Louis van Gaals siste sesong i klubben, da han fikk seks kamper fra start og fire innhopp.

Engelskmannen spilte også en omgang i det famøse tapet mot Wolfsburg i Champions League, der United rotert bort avansement i turneringen.

Siden den gang har venstrebacken blitt lånt ut til klubber på stadig lavere nivå i det engelske ligasystemet, uten nevneverdig suksess. Sist utlån var til Oldham, som endte på 19. plass i League Two. Der fikk Borthwick-Jackson med seg seks kamper.

Den andre spilleren med førstelagserfaring som forlater United, er Demetri Mitchell.

PÅ VEI BORT: Det ble med den ene tellende kampen for Demetri Mitchell i United.

Den lynraske backen fikk en Premier League-kamp for United. Den kom på sesongens siste dag i 2016/17-sesongen, mot Crystal Palace.

Mourinho stilte et ungt og uerfarent lag for å spare de viktigste spillerne til Europa League-finalen, tre dager senere. Likevel tok de røde en imponerende 2-0- seier.

Mitchell var senere med på Uniteds sesongoppkjøring både i 2017/18-sesongen og 2018/19-sesongen.

Slipper midtbanespiller og høyreback

De to andre som forsvinner er Ethan Hamilton og George Tanner.

Hamilton har vært på utlån til Bolton og Southend United denne sesongen. Begge klubbene spiller i League One. Her fikk skotten med seg 26 kamper.

Den 21-årige midtbanespilleren var også på benken da United møtte Huddersfield i FA-cupen i 2018.

Tanner har denne sesongen vært å se i League Two, for Morecambe og Salford. Høyrebacken er 20 år gammel, og har fire kamper for Englands U18-lag.

I tillegg slippes altså Dion McGhee. Midtbanespilleren skal visstnok være i samtaler med klubber både i og utenfor England, inkludert Premier League- og Championship-klubber.

Powered by Labrador CMS