Ryktesaker, uke 38

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 22. september:

09.40: Det er ikke ofte Daily Star har rett med noe som helst, men vi tar uansett med et rykte om at United skal følge med på situasjonen til Tottenham-duoen Eric Dier og Lucas Moura. Ingen av dem er å regne med i førsteelleveren til Mauricio Pochentino, og kan være åpne for å bytte klubb i de neste overgangsvinduet hvis det fortsetter.

08.10: En del United-rykter denne morgenen. Vi begynner at ESPN melder mye av det samme som andre engelske medier har gjort den siste uka. At United forbereder en ny kontrakt til Paul Pogba. Den dårlige sesongstarten til Real Madrid gjør at flere spekulerer i om den spanske klubben kommer til å gjøre et nytt fremstøt på Pogba i januar, men Ole Gunnar Solskjær vil stoppe det med å gi franskmannen en ny langtidskontrakt i United.

Lørdag 21. september:

07.40: Det skrives mye om ungguttene etter torsdagens 1-0-seier over Astana. Nå er det lokalavisa Manchester Evening News som melder at United er i dialog med Angel Gomes over en ny kontrakt. 19-åringens nåværende avtale går ut til sommeren, men United skal være interesserte i å beholde Gomes, som har vært en del av klubben siden han var seks år gammel.

Fredag 20. september:

07.00: En helt grei lønnsøkning: Mason Greenwood kommer muligens til å gå fra 800 pund i ukelønn til 25.000 pund i ukelønn når han fyller 18 år 1. oktober. Det er The Sun som skriver dette, men dette har også vært rapportert før – at han kom til å få en kolossal lønnsøkning på bursdagen sin. Ifølge The Sun så vil ukelønna de neste årene etter det igjen øke med 10.000 pund per år.

Torsdag 19.september:

09.30: Manchester United hadde speidere på plass da Erling Braut Haaland dunket inn sitt hat trick for Salzburg i Champions League-debuten mot Genk, melder lokalavisen Salzburger Nachrichten.  

United var imidlertid i godt selskap for hele 50 klubber skal ha vært representert på tribunen, skriver avisen. 

På torsdagens pressekonferanse fikk Ole Gunnar Solskjær spørsmål om sin gamle elev fra Molde, men var heller ordknapp utover å gratulere han med målene og slå fast at det var en stor prestasjon.

08.05: Manchester United vil tilby Paul Pogba ny kontrakt i et håp om å få franskmannen til å bli en nøkkelbrikke i Ole Gunnar Solskjærs United, skriver Evening Standard.

Pogba og hans agent Mino Raiola var begge ute i media i sommer og sa at midtbanespilleren var klar for en ny utfordring.

Avisens faste United-skribent James Robson skriver også at klubbens neste prioritet er nye kontrakter til nevnte Pogba, unggutten Mason Greenwood og Jesse Lingard nå som hele forsvarsfireren pluss keeper David de Gea har skrevet langtidskontrakter.

Onsdag 18. september:

07.10: Ole Gunnar Solskjær skal ha ringt Juventus-spiss Mario Mandzukic sent på deadline day for å høre om det var en sjanse for at han ville komme til Old Trafford. Det skriver Tuttosport i en sak som er gjengitt i Daily Mail. 

07.00: ESPNs Rob Dawson skrev her om dagen om at Callum Wilson nå er på Uniteds liste, og nå skriver The Sun det samme. Det er egentlig ikke noe nytt i The Sun-saken, utover at de skriver at Callum Wilson er den som har vært involvert i nest flest scoringer i Premier League siden starten av forrige sesong – 26. Kun Raheem Sterling er bedre. Prislappen skal ligge på 30-40 millioner pund. Det står dog i saken at United ikke vil handle i januar. Alle United-kjøpene i 2020 vil skje på sommeren.

Tirsdag 17. september:

22.05: Mer Jadon Sancho. Han spiller i skrivende stund Champions League-kamp mot Barcelona, og før kampen fikk Jan Åge Fjørtoft en prat med sportsdirektøren til Borussia Dortmund, Michael Zorc. Han kunne fortelle at United forsøkte å gjøre et fremstøt på den engelske unggutten i sommer, men at Dortmund ikke var interessert i å forhandle med noen klubber. Vi får håpe at Zorc skifter mening om et års tid.

19.50: Ikke direkte United-relatert, men vi tar med at den norske unggutten, Håkon Evjen, som har blitt speidet på av Uniteds Skandinaviske apparat ved tidligere anledninger har signert for Uniteds Europa League-motstander Az Alkmaar. Overgangen skjer derfor ikke før i januar, så Evjen får uansett ikke med seg noen av kampene mot United.

15.53: Torino-avisa Tuttosport melder (via Sky Sports) at United fortsatt er lystne på Juventus-angrepsspiller Paulo Dybala, og kan gå for argentineren i januar. Tottenham følger også situasjonen.

15.49: Lokalavisa har i sin United-livesak skrevet at Daily Mail melder at Callum Wilson vil koste 75 millioner pund om han skal kjøpes i januar, men det er noen problemer med den oppdateringen: for det første er det ikke Daily Mail som meldte det, men upålitelige Daily Star. For det andre er saken fra januar 2019, og ikke fra nå (United er heller ikke nevnt i originalsaken, for øvrig).

15.39: Mer Calciomercato: Ajax, Dortmund og Manchester United skal ha hatt speidere til stede på kampen mellom Brescia og Bologna for å se på Brescias unge midtbanespiller Sandro Tonali, som har blitt sammenlignet med Andreas Pirlo.

Veien er uansett lang mellom speiding og konkret interesse.

Tonali er 19 år gammel.

07.00: I rekken av klubber som er interesserte i Nemanja Matic så har vi de siste dagene nevnt Inter, AC Milan og Juventus, men nå skriver italienske Calciomercato at tyske Borussia Dortmund også er på banen.

Mandag 16. september:

17.00: ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skriver at det er James Maddison og Jadon Sancho som topper Uniteds ønskeliste for neste sommer. Det betyr i så fall at Solskjær og ledelsen fortsetter den veien de har begynt på med hovedsaklig å sikte inn yngre og britiske spillere. Andre navn på lista skal være Newcastles Sean Longstaff, Bournemouths Callum Wilson og Stoke-forsvarer Nathan Collins.

15.52: Sunderland-forsvarsspiller Logan Pye, som er bare 15 år gammel, har vært linket til United tidligere. Alan Nixon (som pleier å ha god kontroll på Football League) skriver i The Sun at Pye nå er på vei til Arsenal i stedet.

United vurderte ifølge avisa å legge inn et bud i sommer, etter at klubben skal ha fulgt med på ham en stund.

Pye kan spille både stopper og høyreback.

12.17: Seriøse Paul Hirst i The Times skriver at United kommer til å legge inn et bud på James Maddison neste sommer. Klubben skal ha vurdert å gjøre det denne sommeren, men aksepterte at Liecester ikke ville velge å selge to av sine største stjerner i samme overgangsvindu.

Leicester har gitt uttrykk for at de ønsker å beholde Maddison, og spilleren har fortsatt tre-og-et-halvt år igjen av kontrakten.

Det vil imidlertid ikke stoppe United fra å prøve å overbevise dem om å selge. Sist sesong scoret Maddison sju mål, og hadde sju målgivende, på sine 36 ligakamper.

Hirst nevner at det er ventet at Maddison, en av spillerne som skaper flest sjanser i ligaen, vil koste over 60 millioner pund.

08.23: Så sent som i går nevnte vi rykter om interesse fra Inter og Milan for Nemanja Matic, og ifølge The Sun er også Juventus interessert i serberen.

I saken nevnes muligheten for at Torino-klubben kan komme til å hente ham gratis neste sommer, en strategi som ikke akkurat er ny for Juventus, men akkurat det er nok ikke det mest sannsynlige med tanke på at United har en opsjon i 31-åringens kontrakt som gjør at kontrakten hans kan forlenges til 2021.

Saken er ikke skrevet av avisas United-korrespondent, og inneholder generelt ganske lite info som gir oss troen på at de har spesielt velplasserte kilder.

Powered by Labrador CMS