Byr på Schweinsteiger?

Annerkjent journalist mener nå at United er i ferd med å intensivere jakten på Bastian Schweinsteiger.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har Bastian Schweinsteiger seilet opp som en av Uniteds store mål for denne sommeren, og torsdag kveld melder James Ducker fra The Times, at Bayern München-spilleren står øverst på ønskelisten på Old Trafford.

Van Gaals favoritt

Selv om Van Gaal har satt en midtstopper av verdensklasse høyt opp på listen over spillere han ønsker seg, for å erstatte Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, er også midtbanen, det som har blitt sett på som Uniteds svakhet de siste årene, noe han er fast bestemt på å forsterke.

Samtidig går Schweinsteiger inn i sine to siste år av kontrakten han har med Bayern, og meldingene fra Tyskland sier at Pep Guardiola er villig til å selge. United har lenge jaktet på Toni Kroos, men Louis van Gaal skal være mer interessert i midtbanemakkeren hans.

I følge The Independent, skal United være villige til å legge 25 millioner pund på bordet for å få Schweinsteiger til England.

United gikk tidlig ut og sa at de ønsket å gjøre handel før VM-startet i sommer, men etter et managerbytte, er det naturlig at interessen ble flyttet over til andre spillere, og dermed er det kanskje ikke så rart at vi fortsatt ikke har sett noen nye fjes på Old Trafford. Ducker skriver at Van Gaal ga United klar beskjed om å ikke fortsette jakten på spillerne de jobbet med da David Moyes var manager.

Flere kjøp

United skal allerede ha så godt som ferdigforhandlet en avtale som gjør Southamptons Luke Shaw til United-spiller, og den avtalen blir trolig offentliggjort rett etter VM.

I tillegg skal Van Gaal være svært interessert i å hente Kevin Strootman fra Roma. Strootman hadde vært en viktig brikke i Van Gaals Nederland, men midtbanespilleren måtte operere kneet like før sommeren, og er ikke med til Brasil.

På den fronten vil det trolig ikke skje noe før United er sikre på at Strootman kommer tilbake til toppformen igjen. Tidligere er det nevnt at det først kan bli aktuelt i januar 2015, men Ducker skriver at klubben trolig vil ha kontakt med Roma allerede i sommer.

Powered by Labrador CMS