ralfrrann

– Kan knapt huske å ha sett noen kamper der mitt lag har skapt flere sjanser

Tapet mot Middlesbrough plager fremdeles Ralf Rangnick som innrømmer at mannskapet hans må bli mer kyniske.

Publisert Sist oppdatert

– Bortsett fra å bruke tid på det defensive, har vi også drillet det offensive spillet vårt og fokusert på hva vi skal gjøre med ballen i laget. Det kunne vi se både mot West Ham og mot Middlesbrough da vi skapte en lang rekke med sjanser, sier Rangnick på pressekonferansen før Burnley-kampen.

Det er ingen overdrivelse Uniteds tyske manager serverer. Mot Middlesbrough skapte United et utall enorme muligheter, inkludert en straffe fra Cristiano Ronaldo tidlig i kampen.

Problemet var at det kun ble med Jadon Sanchos scoring i 1. omgang. 

– Jeg kan knapt huske noen kamper, på mange år, der mitt lag har skapt så mange sjanser og avslutninger som vi gjorde mot Middlesbrough.

– Vi hadde 30 avslutninger mot mål, og 22 av dem kom inne i 16-meteren. Til slutt holdt det ikke, men vi dominerte og vi spilte bra som skapte så mange sjanser, sier Ralf Rangnick på pressekonferansen før tirsdagens kamp mot Burnley.

– Vi kan kritiseres for to ting

Rangnick legger imidlertid ikke skjul på at laget hans må bli mer kyniske.

– Utviklingen har gått i riktig retning, men det er to ting vi kan kritiseres for etter kampen mot Middlesbrough. For det første tok vi ikke vare på sjansene våre. Som jeg nevnte hadde vi 22 avslutninger inne i 16-meteren og minst 10 av disse var store sjanser. Vi burde ledet minst 3-0 til pause og vunnet 6-1 eller 6-2.

GettyImages-1368667599
BRENTE FETE SJANSER: Cristiano Ronaldo og lagkameratene burde avgjort FA-cupkampen mot Middlesbrough etter de første 45 minuttene. Nå etterlyser Ralf Rangnick mer kynisme fra angriperne sine.

– Det andre vi kan kritiseres for er de ti sekundene før utligningen. Vi lå balansert på deres halvdel og forsinket spillet deres, men vant ikke ballen. Da havnet vi i undertall like etter i vår egen 16-meter. Det gjorde at de scoret etter en hands, og jeg mener fremdeles det var en klar hands. Likevel skulle ikke vi tillatt at den situiasjonen fikk skje. Bortsett fra disse to tingene synes jeg vi var positive. Som nevnt tidligere investerte vi en hel uke i å fokusere på den offensive delen av spillet og hvordan vi skulle spille med ballen i laget, sier Rangnick.

– Raphaël var veldig god sammen med Harry

En av spillerne som har markert seg under Ralf Rangnick er Raphaël Varane, som endelig viser seg som den klassespilleren han er.

Ralf Rangninck sier han er svært fornøyd med franskmannens spill de siste ukene.

– Han er i fysisk veldig god form og har ingen begrensninger med skader lenger. Før han ble byttet ut mot Middlesbrough, spilte han veldig bra sammen med Harry. Sannsynligvis var det hans beste kamp under meg. Ja, det var et Championship-lag, men også et veldig ambisiøst Championship-lag. Jeg er veldig glad for at han er klar mot Burnley også. Forhåpentligvis fortsetter han med å være i god form også de neste ukene.

Varane
SOLID: Ralf Rangnick kan glede seg over at Raphaël Varane viser sin klasse nå som han er skadefri.

Fokuset nå rettes mot den viktige perioden som venter i ligaen, men Rangnick er enig i at FA-cupen kunne vært en god mulighet for United denne sesongen.

– Selvsagt, men det er også hypotetisk å spekulere i det. Det er fremdeles 16 lag igjen i turneringen og mange gode lag. Alle kunne se hvor seriøse vi var mot Middlesbrough med forberedelsene og kampplanen vår. Vi hadde et svært sterkt ønske om å vinne. Men som jeg sa, vi var ikke kyniske nok. Under normale omstendigheter hadde vi avgjort denne kampen i 1. omgang. Men det var andre toppklubber som også hadde problemer. Chelsea og West Ham hadde trøbbel mot lag fra lavere divisjoner, men de vant til slutt og det gjorde ikke vi.

– Dette handlet ikke først og fremst om muligheten til å vinne turneringen, men å ta seg videre til neste runde. Det var det som var vårt fokus. Vi må gjøre det beste ut av situasjonen nå. Vi har vunnet de to siste kampene i Premier League og vi vil prøve å sikre oss tre poeng også mot Burnley, sier Rangnick.

Del to av pressekonferansen med Ralf Rangnick kommer klokken 23.30 mandag kveld. 

Powered by Labrador CMS