VVOL

Våre vurderinger om laget mot Burnley

De positive COVID-testene til Fred og Alex Telles kommer ubeleilig, men gjør likevel valget enklere for Ralf Rangnick.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United røk ut av FA-cupen etter å ha tapt på straffespark mot Championship-klubben Middlesbrough.

Nå er utfordringen for Ralf Rangnick å få spillerne fokusert på en svært viktig periode i Premier League, for United er i et solid bikkjeslagsmål om en Champions League-plass.

Manchester United v West Ham United - Premier League
OVERTIDSJUBEL: Marcus Rashfords sene scoring mot West Ham sørget for tre poeng mot Champions League-rivalene. Blir det mer å juble for mot Burnley?

Nå venter tabelljumbo Burnley, som kun har vunnet én av sine 19 ligakamper denne sesongen. Burnley sliter med å finne veien til nettmaskene og kun Norwich har scoret færre mål enn Sean Dyche sitt mannskap.

På den andre siden er Burnley rimelig gjerrige og har sluppet inn færre mål enn Manchester United og elleve andre Premier League-klubber. 

Uniteds brasilianske duo, Fred og Alex Telles, har testet positivt for COVID og er uaktuelle til Burnley-kampen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Paul Pogba var endelig tilbake fra start mot Middlesbrough, og er nok høyaktuell for en plass fra start også mot Burnley, spesielt ettersom Fred har testet positivt for COVID og er ute av spill.

Det samme har Alex Telles gjort, og dermed er det duket for en ny kamp fra start for Luke Shaw.

Victor Lindelöf var syk sist uke, trente ikke og er i beste fall kun med i troppen mot Burnley, spesielt siden partnerskapet mellom Raphaël Varane og Harry Maguire fungerte bra. Jesse Lingard og Edinson Cavani er begge tilbake i trening og Ralf Rangnick bekrefter at begge to er med i troppen mot Burnley.


David de Gea – Spanjolen fikk hvile mot Middlesbrough, men er tilbake fra start mot Burnley selv om Dean Henderson på ingen måte gjorde seg bort i FA-cupen. De Gea ble kåret til månedens beste spiller i Premier League i januar og kommer til å bli svært viktig for United i jakten på en Champions League-plass.

Diogo Dalot – Startet i FA-cupen mot Middlesbrough og er den foreløpige vinneren i tvekampen mot Aaron Wan-Bissaka. Kanskje den spilleren som har tjent aller mest på managerbyttet.

Raphaël Varane – Solid mot Middlesbrough og har de siste ukene vist hvilket høyt nivå han holder på sitt beste. Utfordringen for franskmannen er å forbli skadefri utover våren. Da vil Varane være svært viktig i jakten på en Champions League-plass.

Harry Maguire – Er kapteinen på vei til å finne formen? Det kan se slik ut. Etter en vanskelig høstsesong og førjulstid, har Maguire sakte, men sikkert vist langt bedre takter. Bankers så lenge Lindelöf er ute og Bailly er høyst tvilsom med en vond ankel.

AR
LETTELSE: Harry Maguire jubler sammen med Bruno Fernandes, Raphaël Varane, Marcus Rashford og Edinson Cavani etter Rashfords scoring mot West Ham. Tirsdag kveld venter Burnley. Klarer United å holde tett mot et av Premier League minst målfarlige lag?

Luke Shaw – Alex Telles må stå over på grunn av positiv COVID-test. Da er valget opplagt.

Scott McTominay – Blant spillerne som har stått frem under den nye manageren. Selvskreven fra start mot Burnley, selv om fysikken til Nemanja Matic kunne vært grei å ha.

Paul Pogba – Gikk rett inn på laget mot Middlesbrough og starter også mot Burnley. Kreativiteten hans vil bli verdsatt mot et hardtkjempende og fysisk sterkt vertskap tirsdag kveld.

Bruno Fernandes – En annen spiller som også er på vei mot formen. Har noen solide kamper bak seg nå, og vil være en nøkkelspiller for Ralf Rangnick på samme måte som han var for Ole Gunnar Solskjær.

Marcus Rashford – Skapte sjanser og kom til sjanser mot Middlesbrough, men scoringen manglet. Det er selvsagt en mulighet at Anthony Elanga går inn på laget enten for Rashford eller Sancho, men vi tror Rangnick ser det samme som oss; formkurven til begge to peker riktig vei.

Jadon Sancho – Scoret mot Middlesbrough og var positiv i store deler av kampen. Vi tror på en ny sjanse for sommerens storkjøp.

jasapa
NY SJANSE: Vi tror Jadon Sancho starter mot Burnley.

Cristiano Ronaldo – Edinson Cavani er tilbake og vil være en del av United-troppen mot Burnley. Vi tror imidlertid Ronaldo starter på topp, men at sjansene er store for at vi får se Cavani i løpet av kampen. Luftstyrke kan bli viktig og det har begge veteranspissene i rikt monn.


Alternativene:

Phil Jones vil trolig være i troppen, i alle fall om ikke Bailly eller Lindelöf rekker oppgjøret. Nemanja Matic er aktuell som en erstatter for Fred, men vi tror Paul Pogba får en ny sjanse.

Anthony Elanga og Jesse Lingard er selvsagt alternativer på kantene, og særlig Elanga fortjener flere sjanser. Juan Mata og Aaron Wan-Bissaka er trolig også med i troppen, men vi tviler sterkt på om noen av dem starter.

Burnley

Tabelljumboen i Premier League har flere utsatte kamper, men med kun én fattig seier på 19 kamper i ligaen, begynner det å se skummelt ut for en ny Premier League-kontrakt om ikke poengfangsten tar seg opp betraktelig.

Charlie Taylor kan rekke kampen, men både Johan Gudmundsson og Ashley Barnes er uaktuelle. Josh Brownhill er tilbake etter suspensjon. 

TØFFING: Burnley-manager Sean Dyche har vært ute en vinternatt før og vil få bruk for den erfaringen i et forsøk på å lose Clarets opp på trygg grunn.

Burnley har tapt de fem siste Premier League-kampene mot United på Turf Moor uten å score et eneste mål. Burnley har kun én seier i Premier League denne sesongen, men er ubeseiret på de fem siste hjemmekampene.

Hele fire av de syv siste Burnley-kampene i Premier League har endt 0-0.

Dette var de elleve som startet forrige Burnley-kamp (mot Watford): Pope, Roberts, Tarkowski, Mee, Pieters, Lennon, Westwood, Stephens, McNeil, Cornet, Wegorst

Powered by Labrador CMS