Rundlurt av Robson: – Han hadde aldri lurt meg før, så jeg stolte på ham

– Da jeg åpnet døren, så var halve laget utenfor – de hadde tyvlyttet, hørt på reaksjonen. Man lærer så lenge man lever!

Publisert Sist oppdatert

Noen av dere har nok hørt historien før, men i den nyeste utgaven av UTD Podcast fortalte Ryan Giggs historien om da han ble lurt trill rundt av Bryan Robson, og fikk en skyllebøtte av Alex Ferguson.

– Å ja, jeg ble lurt inn i fella, forklarer Giggs da han blir spurt om episoden hvor Robson lurte ham.

– Det jeg husker av dette… vel, det første jeg tenker på er sjefens røde ansikt – at han så på meg og ønsket å kaste meg ut av vinduet!

BEDRE TIDER: Sir Alex Ferguson og Ryan Giggs etter at de sammen hadde vunnet ligagull nummer 12 sammen. To år senere kom nummer 13.

Det hele skjedde tidlig i Ryan Giggs’ karriere, da han søkte råd fra klubbkaptein Robson.

– Jeg hadde sagt til Bryan Robson: «Robbo, alle har en egen klubb-bil, og jeg har spilt 25 kamper for førstelaget nå.»

– Han sa «ja, jeg synes du skal gå og spørre manageren. Si til ham at du har spilt 25 kamper, og spør om han kan gi deg en bil». Robbo hadde aldri gjort narr av meg, eller lurt meg, så jeg stolte på ham.

Det burde han ikke gjort – Robson kjente nemlig Ferguson godt etter å ha spilt noen år under ham, og visste nemlig hvordan United-sjefen kom til å reagere på en slik forespørsel.

– Så jeg gikk og banket på døren hans, og så sa jeg til manageren: «Hør her, sjef, jeg har spilt 25 kamper nå, og jeg tror jeg er ganske etablert [på laget]. Hva med en klubb-bil?». Halvveis gjennom setningen kunne jeg se at ansiktet hans forandret seg, og med en gang jeg sa «klubb-bil», så kunne jeg se at ansiktet hans var rødt, og han begynte bare å banne til meg.

– Han sa «klubb-bil? Du får ikke engang en klubbsykkel! Kom deg ut av dette kontoret nå før jeg kaster deg ut!». Da jeg åpnet døren, så var halve laget utenfor – de hadde tyvlyttet, hørt på reaksjonen. Man lærer så lenge man lever!

SLO GJENNOM: 1991/92-sesongen ble Ryan Giggs’ store gjennombrudd, etter å ha debutert i 1990/91-sesongen.

Etter hvert fikk han en klubb-bil, og det kunne resultert i betydelig mer kjeft fra Ferguson, siden Giggs nesten ødela bilen hans.

– Det var første gang jeg hadde kjørt til en kamp. Jeg gikk ut av bilen ved Old Trafford, og det var tre-fire autografjegere der. Så jeg gikk ut, begynte å signere autografer, og de sa «Ryan, bilen din ruller».

– Jeg hadde glemt å ta på håndbrekket, og bilen rullet mot sjefens store Mercedes! Så jeg måtte løpe etter den, og jeg hadde fortsatt en penn i handa! Jeg prøvde fortsatt å signere autografer mens jeg fikk satt på håndbrekket på.

– Den beste følelsen jeg noen gang har hatt

Ryan Giggs ble etter hvert en trofésamler av de helt sjeldne.

Han vant 13 ligatitler, vant FA-cupen 4 ganger (+ én gang som trener), ligacupen 3 ganger, Community/Charity Shield 9 ganger, Champions League 2 ganger – pluss at han også vant UEFAs Supercup (1991), Interkontinentalcupen (1999) og VM for klubblag (2008).

– Jeg tror de senere titlene var de mest tilfredsstillende, fordi en så noen av lagkameratene vinne for første gang, og en var begeistret på deres vegne. Som i Moskva [i 2008]. Det var annerledes fordi en så Rooney, Ronaldo og alle disse spillerne som aldri hadde vunnet det før, og en var begeistret på deres vegne i tillegg til for deg selv. Mens første gangen en vinner det, så tenker en bare på seg selv. «Jeg har vunnet ligaen» eller «jeg har vunnet Champions League», alt blir om seg selv. Mot slutten så tenker en «dette kan være min siste».

STOR TRIUMF: Ryan Giggs likte å se lagkamerater vinne Champions League for første gang – men det er minst to troféer som ga Giggs en enda bedre følelse enn dette.

 

Men av alle troféer Giggs har vunnet, hva er hans favoritter? 

Ikke overraskende rager Champions League-triumfen i 1999 høyt.

– Det var den beste følelsen jeg noen gang har hatt. Før en vinner den første, så har en alltid en slags tvil i bakhodet om en noen gang kommer til å vinne den. Spesielt hvis en kommer nært noen ganger.

Samtidig var det også et annet trofé fra nittitallet som også gledet Giggs stort, siden han tross alt hadde vært United-fan hele livet.

– Om jeg må velge, så vil jeg kunne begrense meg til to: Champions League for første gang, og den første ligatittelen, for jeg vokste opp som United-fan, og vi hadde ikke vunnet den på 26 år.

TRIPPELEN: David Beckham og Ryan Giggs med Champions League-troféet.
Powered by Labrador CMS