bruno12323

Er denne mannen virkelig blitt et problem?

Publisert Sist oppdatert

– Manchester Uniteds playmaker har gått fra å være drivkraften til å bli et problem, skrev BBCs Phil McNulty.

Sam Dean i The Telegraph var inne på det samme i sin sak etter 3-1-tapet mot Arsenal.

Det er heller ikke tvil om at Bruno Fernandes, som United, har hatt en dårligere periode. Med tanke på hvor god Bruno har vært så lenge er fokuset også ganske naturlig.

Samtidig er det flere måter å vurdere Fernandes på. Skal han vurderes for det han har gjort i et lite fungerende United-lag bare de siste ukene? Bør han vurderes for hele sesongen eller også det vi vet han kan levere når United som lag fungerer bra?

Selv om han misbrukte en straffe mot Arsenal – hva slags dekning har man for at det er Bruno som er problemet?

Så er det et annet spørsmål: Er Fernandes et problem for United nå eller er United slik de nå fremstår et problem for Fernandes?

Noen ting kan man i alle fall ikke ta den 27 år gamle portugiseren på:

2021/22-sesongen:

* 86 såkalte nøkkelpasninger, pasning som gir en medspiller en avslutning. Det er 45 mer enn nestemann i United. Det er også bare tre spillere (Bruno, Sancho, Shaw) som har mer enn 25 av dette.

Fernandes er, tross Uniteds svake sesong og en dårlig periode selv, fortsatt også best i hele Premier League på dette.

Siste to måneder: Fernandes også best i United, men leveransen har falt den siste tiden.

Key passes, Premier League, hele 2021/22-sesongen:

keypasse

 

* 9 scoringer. Det er kun Ronaldo som har flere i United. Han har også scoret 9 mål selv om han har en xG på 7,2. Han har sånn sett faktisk overprestert på sjansene sine denne sesongen.

Siste to måneder: 0 mål, men det er bare Sancho og Fred (1 hver) som foruten Ronaldo har scoret i ligaen.

* 8,33 xG assisted. Dette handler om hvor store sjanser han til sammen har skapt for medspillerne sine. Han er best i United – cirka dobbelt så god som alle andre han har levert. Han er tredje best i Premier League. Det er også verdt å merke seg at så godt som alt det Bruno skaper skjer i såkalt åpent spill – ikke via dødballer.

Siste to måneder: Fernandes også best i United, men en liten nedgang per kamp siste par måneder.

* 642 aggressive actions. Det handler om pressforsøk, taklinger eller frispark satt inn mindre enn to sekunder etter at en motspiller har fått ballen. Der er Bruno også på topp i United – foran Fred og McTominay. De tre er i en egen klasse. Ingen presser imidlertid oftere enn Bruno i United. Ingen vinner heller tilbake ballen mer i United etter et press enn Bruno.

Siste to måneder: Fernandes nest best i United, slått så vidt av Anthony Elanga. Ganske likt som tidligere i sesongen.

bruno150322

* 315 pressforsøk på motstanders halvdel. Soleklart mest i United. Hvis man definerer press som viktig i dagens fotball så skal det også sies at nestemann på United-lista har 192. Det er ikke så mye United har spillere inne på topp 10 i Premier League denne sesongen, men igjen er Bruno det her.

Så skal det sies her at Rashford og Elanga, som har spilt mye mindre enn Bruno, er foran ham som presspillere hvis vi ser på per 90. minutt.

Siste to måneder: Fernandes også best i United. Bedre tall nå enn tidligere i sesongen.

* Står bak 117 ball-gjenvinninger. Det er bare Fred (med 120) av utespillerne som har startet et press eller liknende som har endt med at United har vunnet ballen tilbake mer enn Fernandes.

Siste to måneder: Fernandes kun fjerde best i United. Elanga på topp, foran Fred og Pogba. Fernandes scorer imidlertid bedre nå enn tidligere i sesongen.

* 106 vellykkede pasninger inn i 16-meteren til en medspiller. Neste mann på United-lista har 36 (Jadon Sancho). Det er ingen i Premier League som har flere vellykkede pasninger av denne typen i åpent spill enn Fernandes, heller.

Siste to måneder: Fernandes også klart best i United. Bedre nå enn tidligere i sesongen.

* 16 vellykkede gjennombruddspasninger. Det er pasninger som åpner motstanders forsvar og sender medspiller alene med keeper. Bruno best i United med dobbelt så mange som nestemann på lista, Paul Pogba og fire ganger så mange som tredje mann på United-lista – Victor Lindelöf (!!).

Det er bare tre mann som er bedre i Premier League, med Harry Kane som bestemann med 19.

Siste to måneder: Fernandes har hatt 2. Det er nest best, én bak Pogba. Dette har blitt klart dårligere.

* 4,37 i on the ball value. Klart best I United. On the ball value handler om effekten av det en spiller gjør med ball. Luke Shaw er ikke altfor langt bak, men ingen andre faste United-spillere i startoppstillingen er i nærheten av Fernandes på dette.

Siste to måneder: Fernandes nest best i United, faktisk slått av Alex Telles. Samme leveranse siste to måneder som før i sesongen.

Powered by Labrador CMS